Mazlíčci slaví 1. rok

| Vydáno:
Je tomu rok, co první mazlíčci spatřili světlo světa. Jak to s nimi vypadá po takové době? Jsou stále stejně populární, jako byli na začátku, nebo jejich sláva opadla?

Před rokem se v Godrikově Dole objevil nenápadný domek, kde si každý obyvatel hradu mohl za malý peněžní obnos koupit nového kamaráda – mazlíčka v podobě krysy. Od té doby už uplynulo hodně tréninků a mazlení a nyní jsou na hradě nejen krysy, ale i žáby.
Ke dni 24.2. je to přesně 36 žab, ze kterých je pouze 13 u majitelů, a 259 krys, kdy je u majitelů rovných 115 zvířátek, což dělá z krys oblíbenější mazlíčky, než jsou žáby. Zbytek mazlíčků je umístěn v útulku, kde je může navštěvovat nejen řádný majitel, ale i ostatní obyvatelé hradu.

S mazlíčky na hrad dorazil nejen nový druh zábavy, ale také nová móda zaměřená přímo na naše společníky. Zajímavostí je, že na rozdíl od krys, které mají úzký výběr oblečků v krámku Kouzelný zvěřinec, žáby takové štěstí nepotkalo a není možné je převlékat.

Dalším důkazem pomyslné oblíbenosti krysích mazlíčků je i fakt, že je pro ně větší sortiment dobrůtek. Zatímco pro žáby jsou k dispozici pouze mušky ve sladké polevě, krysy mají na výběr z mléčných pusinek, rybí kostičky a francouzského ementálu.

Ku příležitosti jednoho roku mazlíčků na hradě jsem se rozhodla rozeslat několik sov majitelům jak krys, tak žab, aby mi napsali k této příležitosti několik řádků o tom, jak jim mazlíčci obohacují život na Hogu.

Clea Haliová: Já jsem moc ráda, že tu někoho jako mazlíčky máme. I když se většinou hlavně vztekám, kdo mi rozkousal tu novou sukni, nebo proč mi zase ubylo pár fazolek, tak i tak jsou skvělí. Možná je sice zas až tak nevyužívám, neboť neprahnu po spoustě vítězství a ani s nimi tolik nezávodím, ale zatím mi to nijak nevadí, třeba časem se tomu začnu věnovat. Hrozně se těším, až přibudou nějaká nová zvířátka, třeba kočky.

Aki san Marino: Harvestorka mě od počátku častěji, i když na skok, odvádí od mudlů. Baví mě objevovat svět mazlíčků už od počátku. Těší mě, když se něco daří – ať trénovat nebo získávat rekordy v závodech.
Když byl čas, bavilo mě sledovat, jak roste přátelství a jak se daří krysinkám nejen kamarádů Harvestorky.

Inkar Tarkis: I když mazlíčka teda nemám úplně od samého začátku, velice rychle mi moje krysa přirostla k srdci. Za tu dobu, co ji mám, jsem ji u sebe nejdéle neměl během stěhování. – směje se – Mazlíčci přinesli nejen oživení a magíky, ale taky novou zábavu. Tréninky a následovné předhánění se v tabulkách mě začalo bavit, nutí mě to také sledovat měsíční fáze, protože své kryse vařím poměrně dost lektvarů (i když hromadu jsem jich taky dostal od jedné milé paní profesorky). Mazlíčci jsou prostě super – a teď, když není přístupný souboják ani sklepení, dokonce ještě víc než dřív. – pousměje se – Už teď se těším, co dalšího nám v této oblasti škola nabídne, i když… existuje asi jen jedno jediné zvíře, které by mě možná přimělo krysu dát do útulku! – uchichtne se –

Kate Resea: Mazlíček mi přináší kopu problémů. Prvně jsem měla nějakou neplodnou mrchu a teď mám hrozně zlobivou žábu, která se přímo vyžívá v tom mi vyplašit sovy. Ale je to takové příjemné na jednu stranu… něco se děje, i když se občas bojím, ke komu ty sovy odletěly…
A svého mazlíčka beru jen jako drobné zpestření, neženu se s ním pro magíky, prostě ho mám jako takového mazlíčka než sportovce. – zakření se –

A jak mazlíčci na hradě ovlivnili váš hradní život? Podělte se v komentářích!

Pro Denní věštec
Barbara Arianne Lecter

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *