Sedmiboj 2016: Losování

| Vydáno:
Slavnostní losování dvanácti Sedmibojařů se ve Velké síni odehrálo v pátek večer. Kdo bude koleje reprezentovat? Kdo bude porotcem? A jaké téma letošní klání přinese?

Krátce po tři čtvrtě na osm byl do Velké síně přenesen Sedmibojařský pohár, jenž měl vylosovat soutěžící.
Objevili se dokonce i malí trpaslíci Sedmibojaříčci. Jistě na ně ještě někdy narazíte, budou se ve Velké síni objevovat často. Ale pokud jste to nestihli, nezoufejte, Denní věštec je pro vás vyfotil i s tradičním transparentem:

Po odbíjení hradních hodin, ohlašujících osmou večerní hodinu, se slova ujala Kate Resea, která všechny přivítala a omluvila se za mírné zpoždění. Síň se ale nehodlala příliš uklidnit, takže jí k tomu dopomohl zástupce ředitele, Matthew Whitecrow.

Poté už se Kate ujala slova, ze kterých vyplynulo, že Pohár nejprve uvede jména 4 porotců, kteří budou letos hodnotit výkony sedmibojařů. Ještě předtím jsme se dozvěděli letošní téma:

DRACI

Poté přišel na řadu výběr porotců. A tak se můžete těšit na pochvalné. anebo kritické komentáře hodnocení, která budou pocházet z brků těchto fialových zaměstnanců:

Lilien Emity Meissed, původem z Havraspáru, v současnosti je mimo svůj profesorský úvazek také šéfredaktorkou čítárny Sub Salix.
Oresta Vianueva, původem z Mrzimoru, od loňského roku zastává funkci hradní Zdravotnice. Dost možná bude mít díky Sedmiboji i mnoho práce na Ošetřovně, pokud tam skončí poranění soutěžící Sedmiboje.
Kouhei Hasangeki, původem z Nebelvíru. Vítěz posledního ročníku Sedmiboje 2014, aktuálně profesor vyučující několik jazykových předmětů.
Niam i Tir-na-nog, bez kolejní příslušnosti. Známá módní návrhářka, jejíž poslední kolekce se slavnými Zavařovačkami, které si oblíbilo mnoho studentů i profesorů, kteří se snažili do malých sklenic napěchovat nejen sovu, ale dokonce i kočku, měla opravdu úspěch.

Všichni porotci museli hned po jmenování (v případě nepřítomnosti pak hned, jak se objeví) složit Přísahu, neboli Slib osobní cti. V té se zavazovali, že budou hodnotit nestranně s úctou k řádům a věrností pro zásady rytířského zápolení.

A poté nastalo zhruba půl hodinové losování soutěžících. Pohár vybral jména v tomto pořadí:

Saphira Crystal, Chris Jericho, Christina Elizabeth Stark, Bibi Anne, Wenai Lafayette, Hazel Jane Morion, Nerys Heliabel Ghostfieldová, Kim Sarah Reevesová, Susan Cooková, Wronka Zabloudilová, Hekatea Centaurix a Adelina Susan.

Možná si tak nevybraní nominovaní oddechli, možná byli zklamaní a třeba je uvidíme v nominacích v dalším ročníku. Kdo ví. A poté nechyběla ani pořádná hostina. Sedmibojaři si jistě rádi uklidnili nervy. Třeba si někteří z nich i pochutnali na pokrmech, na stolech ležely speciality jako např. Salát sedmi chutí, plněné dračí tlapy z listového těsta, rýžové nákypy s pravými sedmibobulemi natrhanými na samém okraji Strže poslední ozvěny a mnoho dalšího.

Na pocity sedmibojařů, porotců i nevylosovaných se můžete těšit v dalším Sedmibojařském zpravodaji.

Pro Denní věštec
Esperanza Milagrosa

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *