Sedmiboj 2016: První pocity sedmibojařů

| Vydáno:
Jaké byly první reakce Sedmibojařů na vylosovaná jména? Jásali radostí, byli v šoku nebo se zděsili? Přečtěte si, s čím se svěřili! Někteří se vyjádřili více než sedmistatečně.

Když byly známy výsledky losování poháru, který určil, kdo bude svou kolej reprezentovat v turnaji Sedmiboje, rozlétly se mé sovy k všem nominovaným i porotcům. Čtenáře Denního věštce budou jistě zajímat první pocity, o které se s námi někteří z nich rozhodli podělit. A tak jsem se snažila zjistit, jaké byly první reakce. Nyní se můžete dozvědět, co se honilo hlavou všem zúčastněným.

Bibi Anne (sedmibojařka):
Prvotní pocity? Ještě teď jsem nadšená a stále mi nedochází, co všechno bude vylosování v Sedmiboji znamenat. Takže převažuje radost, velké těšení a zároveň pocit odpovědnosti za to, že tu nejsem jen sama za sebe, ale i za svoji kolej – které tímto děkuji za nominaci. Na jednu stranu mám trochu strach, ale na druhou stranu razím zásadu: „Máte-li z něčeho strach, jděte do toho!“
Téma Draci?… hmm… – podívá se do témat minulých Sedmibojů – Poslední témata Sedmiboje byla „Ve stopách Harryho Pottera – tedy 7 knížek“ , a pak „7 hříchů“… letošní rok jsem čekala něco jako „7 trpaslíků“ či „7 ctností“. – usměje se – Letošní téma vypadá na „sedmihlavého draka“… – tiše doufá, že to bude vegetarián – Ale pokud má 7 hlav a nás je 9, tak snad bude konečné vítězství naše. – doufá –
A co porota? Porota je skvělá, skoro každý absolvoval jednu kolej v Bradavicích, takže dohromady tvoří ten nejlepší tým, jaký si jen můžeme přát. – doufá, že nepadnou drakům za oběd jako první –
První úkol? Vůbec netuším, o čem by mohl být, takže zatím velká neznámá. Až při něm mi teprve dojde, že jsem v Sedmiboji.
Praktické úkoly, či kreativní? Určitě si věřím víc v těch kreativních, ale třeba překvapím samu sebe. I to je určitě jeden z úkolů Sedmiboje, dostat ze sebe to nejlepší, nebo se mýlím?
Konkurence z řad ostatních kolejí a spolubojovníci ze Zmijozelu? Určitě je nevnímám jako soupeře, ale jako kouzelníky a kouzelnice, kteří se odvážili do Sedmiboje přihlásit a mají tu šanci vyzkoušet si vše na vlastní kůži. Doufám, že všichni ve zdraví Sedmiboj dokončíme, ať už vyhraje kdokoli – i když vítězství Zelených by mne více než potěšilo.
A vzkaz pro účastníky toho budoucího Sedmiboje? Určitě do toho jděte, pokud jen trochu máte pocit, že do toho chcete vložit kousek sebe. Jinak totiž nezjistíte, jestli na to máte!

Chris Jericho (sedmibojař):
První pocity pro mne byly šok a velká radost, moc jsem si přál dostat se do soutěže, nebude to snadné, ale věřím, že se s tím poperu, jak nejlépe to půjde. Je mi ctí stát se součástí něčeho tak velkého, jako je sedmiboj.
Co se týká tématu, když jsem viděl, že sedmiboj pořádá pan profesor McCollin, čekal jsem, že bude téma o kouzelných tvorech či něco podobného, je pravda, že tvorové jako takoví by mi asi udělali větší radost, ale i tak jsem s tématem spokojený, pokud nás žádný drak nesežere, bude to super.
Porotce moc neznám, tedy až na madam Orestu. U pana profesora Kouheie jsem zkoušel v minulém roce studovat jazyky, ukázalo se ovšem, že opravdu na jazyky nemám hlavu. Myslím si, že je správné, že je v porotě poslední vítěz. Madam Lilien a madam Niam jsem zatím neměl bohužel možnost lépe poznat. Madam Orestu znám převážně ještě ze školních let, jsem rád, že budeme mít v porotě právě ji, a to už z toho důvodu, že pokud budou naším tématem draci, jistě ji budeme potřebovat, přeci jen nyní vládne pevnou rukou ošetřovně.
Z prvního úkolu jsem maličko nervózní, přeci jen počáteční nervozita nám asi všem svazuje do jisté míry ruce, i tak se na něj ale velice těším a myslím si, že snad nebudu moci pár dní před jeho zadáním ani dospat. O tom, v jakých úkolech budu silnější, bych ovšem zatím nerad mluvil. To, jaké úkoly mi budou sedět lépe, rád okomentuji, až celé klání skončí.
Když se podívám na soupeře, mohu jen dodat, že patří mezi ty nejlepší a nejtěžší, jaké jsem mohl čekat. Bude to hodně těžké, ale udělám cokoliv, abych s nimi držel krok. Stojí proti mně 11 chytrých a talentovaných dívek, nebude to nic snadného, i tak věřím v nějaké pěkné umístění, ideálně do prvního tuctu – usměje se – Největší favoritky jsou pro mne Kim, Nerys, Hekatea a Adelina, ale i ostatní soupeřky budou opravdu tvrdým oříškem.

Wronka Zabloudilová (sedmibojařka):
Prvotní pocity? – říká si, zda z jejího výrazu není vše jasné– Mísí se ve mně nadšení, strach, nervozita, tíha zodpovědnosti, touha nezklamat a čest. Všechno to je tak rozporuplné, že mi bude asi pár dní trvat, než to vstřebám. – roztržitě se usměje – Ovšem jsem samozřejmě ráda. Je to velký úkol, ale zároveň pocta. Vážím si toho, že má kolej ve mě důvěru a že jsem dostala možnost reprezentovat modré barvy v tak významném klání.
Téma se mi celkem líbí, myslím, že dává dostatečně širokou škálu možností, nicméně hodně bude záležet na zadání konkrétních úkolů. – hraje si s okrajem hábitu –
Co se porotců týče, pokud je pohár vybral, pak to jsou rozhodně ti praví. Soudím, že madam Niam a Lilien budou mít přísné měřítko na kreativní vypracování, ale tak je to správně.
Upřímně řečeno, jsem velmi nervózní z prvního úkolu. Nevím, co mám čekat, a tak ukáže jen čas, jak moc bude člověk zaskočený, nebo potěšený.
Neřekla bych, že si přímo věřím, ale rozhodně hodlám jít do praktických i kreativních úkolů s odvahou a otevřenou myslí. Uvidíme, čemu stanu tváří v tvář a jak se s tím vypořádám. – odhodlaně hledí v dál –
Konkurenci se snažím neřešit. Pochybnosti a strach jen rozptylují od soustředění. Každý umí něco a v něčem vyniká, a nervozita a napětí se dá krájet i bez toho, aby se vám ještě třásly kolena ze soupeřů. Nakonec v tom ale stejně zůstane každý sám, a tak se snažím myslet jen na to, abych ze sebe pro Havraspár vydala to nejlepší.
Ať to celé dopadne jakkoliv, věřím, že to bude velmi cenná, obohacující a přínosná zkušenost. A tu už mi nikdo nevezme. – usměje se –

Wenai Lafayette (sedmibojařka):
Jsem neskutečně ráda, že mě pohár vyplivnul, a možnost, že ani nebudu vybraná, jsem si nechtěla připouštět. Tohle je další můj velký sen, po tom, co jsem se stala Snaživcem, vyhrát Sedmiboj.
Draci… pokud jde o draky, mám s nimi už jisté zkušenosti. Mám vystudované dva roky drakovědy, tak si nemyslím, že by mě něco obzvlášť překvapilo, i když stát se může ledacos a na překvapení a námahu se těším.
První úkol zatím moc neřeším, ještě musím udělat úkoly do běžných předmětů a do seminářů, takže starosti s prvním úkolem si budu dělat až potom.
Já osobně mám nejvíc ráda kreativní úkoly. Pokud je to kreslení, tak jsem nadšená ze všeho nejvíc, protože to je moje životní poslání. Ale ani v básních nebo v povídkách nejsem nikterak marná. Co se týče praktických úkolů, tak na ty jsem opravdu zvědavá a už teď mi je jasné, že při nich budu pekelně nervózní. Ale tady zase můžu poděkovat Sovímu orákulu a Lykantropologii, protože po nich jsem připravená asi na všechno. – zasměje se –
Co se týče porotců, je to zajímavá volba. Nedá mi to a musím zmínit, že mezi porotci není ani kousek zeleného (bývalého). Nicméně myslím a jsem přesvědčena o tom, že budou hodnotit spravedlivě.
Konkurenci moc nevnímám. Je tam pár lidí, kteří pro mě budou konkurencí, ale to mě jenom požene k lepším výsledkům. – usměje se –
Osobně bych to viděla tak, že já budu první, že jo. Holky od nás budou druhý a zbytek bude zbytek. – zasměje se –

Susan Cooková (sedmibojařka):
Moje prvotní pocity byly, musím říct, poměrně rozporuplné. Celou dobu jsem držela palce ostatním nominovaným z koleje, hlavně potom Kim, které to v minulém sedmiboji nevyšlo a nebyla vylosovaná, a pak najednou v síni vyvolali moje jméno a já byla skutečně v šoku. Věděla jsem, že je dost pravděpodobné, že ta situace nastane, ale v první chvíli jsem zvládla jen šokovaně zírat. – směje se – Když jsem to trochu rozdýchala, musím říct, že jsem vážně ráda, že můžu být jednou z těch, kteří budou reprezentovat mrzimorskou kolej, a moc se na to těším.
Co se tématu Draci týče, jsem z něj přímo nadšená! Hrozně jsem se toho tématu bála, ale jakmile bylo prozrazeno, spadl mi kámen ze srdce, protože to zní zkrátka skvěle a jsem hrozně zvědavá na úkoly.
Všem porotcům moc gratuluji a jsem rozhodně spokojená. Porota je v tomto ročníku opravdu skvěle vybraná a jsem zvědavá, jestli je moje práce v sedmiboji osloví, nebo ne. To se ukáže. – směje se –
Na první úkol jsem každopádně zvědavá, o tom žádná, ale musím se přiznat, že mám trochu strach. Bojím se, abych na něm nevyhořela moc a nezklamala tak kolej. Upřímně si víc věřím v kreativních úkolech, ale nevím, jestli to podle toho bude i vypadat, to záleží na zadáních. – směje se– Praktické úkoly mě ale v tuto chvíli děsí víc, bojím se, že se na něčem zaseknu a nedostanu se k zadání kreativní části. Věřím si, že v té vždycky něco vymyslím, ale jakmile vyhořím na praktickém, je to špatné.
Musím říct, že letos bude sedmiboj soubojem skutečně úžasně kreativních lidí a je to pro mě opravdu výzva. Konkurence je drsná, ale já se snažím přesvědčit samu sebe, abych si trochu věřila. – směje se – Každopádně moc gratuluji všem vylosovaným a přeji jim v turnaji hodně štěstí a pevné nervy! Ty jistě budeme všichni potřebovat, zároveň ale doufám, že si to taky dokážeme všichni užít a dojít společně až do konce.
Závěrem snad už jen dodám klasické klišé. Ať zvítězí ten nejlepší. Ať nás všechny provází síla.– směje se –

Christina Elizabeth Stark (sedmibojařka):
Popravdě jsem moc nečekala, že se dostanu, bylo to docela velké překvapení, když mi Rudige hlásil mezi směnou v čajovně: „Pojď se přihlásit, máš skládat přísahu.“ – směje se –
Ale jsem nakonec ráda – usměje se – Spousta lidí projevila podporu a budu jen a jen ráda, když v tom budou nadále pokračovat. – usměje se –
S porotci jsem spokojená. Ještě tu nejsem natolik dlouho, abych poznala, jestli tu je nějaký fialový lepší pro takovou funkci. Všem jim gratuluji a snad se jim nová funkce bude líbit. – usměje se –
Na konkurenci jsem se dívala a stále dívám stejně. Jsou to určitě šikovní kouzelníci a já jim přeji mnoho úspěchů. Nechť vyhraje ten lepší, jak se říká. – usměje se – Hlavně ať se ostatní nebojí mě! – směje se – Většinou je totiž lepší se bát skutečných hrozeb.
Téma draci mě velice potěšilo! Jednak jsou to extrémně zajímaví a nepochopení tvorové – smích – a navíc mi jde kreslení a mám ráda výzvy. – usměje se – Na kreativní úkoly se těším tedy opravdu úplně nejvíc, praktické už pak nějak snad taky půjdou.
Aktuálně se připravuji tak, že se snažím splnit co nejvíce soutěží a úkolů, abych měla klid a nemusela zase všechno dělat na poslední chvíli v neděli večer. Ještě zkusím vytvořit pár lektvarů, no a myslím, že turnaj může začít! – usměje se –

Hekatea Centaurix (sedmibojařka):
První pocity… stejnou měrou jsem nadšená z pocty, které se mi dostalo, z milých blahopřání, a vyděšená z toho, k čemu jsem se to upsala. Na klání se opravdu těším – a zároveň se děsím jeho náročnosti, po stránce úkolové i časové.
Téma „draci“ se mi moc líbí, i když si ani takto nedokážu moc představit, kterým směrem se jednotlivé úkoly budou ubírat.
Všichni čtyři porotci patří k výrazným hradním osobnostem, bez ohledu na to, jak dlouho nosí fialový hábit. I když mě trošičku překvapuje, že mezi nimi nevidím Vaše jméno, řekla bych, že pan Oliver a madam Kate jen stěží mohli najít lepší.
Podobně „šťastnou ruku“ měl i pohár při losování ostatních soutěžících, přestože většinu nijak blíže neznám, s velkou částí už jsem se setkala, na trénincích nebo při jiných příležitostech, a všichni vypadají velice mile a schopně. Zvlášť jsem ráda za Chrise a Nerysku, u Wenai se zase už teď nemůžu dočkat jejích nádherných maleb.
Mým osobním cílem je dokončit Sedmiboj se ctí. Rozhodně nemířím k předním příčkám, vím, že mé schopnosti jsou poměrně úzce zaměřené, a ať se podívám kamkoli, najdu mezi Sedmibojaři lepší – ve fantazii, psaní, veršování i malování. Praktické úkoly jsem si vyzkoušela nanečisto při minulém Sedmiboji a nakonec jsem dokázala dokončit všechny, ovšem se svými časy jsem se ani zdaleka neřadila k první polovině těch, kteří to zkusili také.
Nu a první úkol? Zadání očekávám se stejnými pocity jako domácí úkoly po zahájení výuky. Což ovšem nemá nic společného s tím, jak či kdy si s nimi poradím. – mrkne –

Adelina Susan (sedmibojařka):
Mé prvotní pocity jsou spojené s uveřejněným tématem pro letošní Sedmiboj, kterým jsou Draci. V okamžiku uveřejnění a po pár vtípcích pana Kouheie jsem začala silně pochybovat, že mé rozhodnutí přihlásit se nebylo možná tak úplně uvážené a že hrozí, že se má maličkost stane jednohubkou některému z draků. Čekání na vylosovanou dvanáctku bylo nekonečné a v mé hlavě kolovalo spíše přání, aby se mé jméno nakonec neobjevilo. Pohár mou nejistotu nejspíše vycítil a nechal mě čekat až do konce, kdy se mé jméno objevilo jako poslední.
Po dalších pár minutách rozdýchání mé účasti a po několika gratulacích od mých spolužáků v čele s naším primusem jsem si uvědomila, že není cesty zpět.
Nesmírně si vážím důvěry, kterou mi má kolej svěřila už pouhou nominací, a vím, že naše zelená trojka bude mít obrovskou podporu svých spolužáků a vedení zmijozelské koleje.
Trochu mě mrzí, že mezi porotci není nikdo, kdo studoval právě v naší koleji, ale neobávám se toho, že by to mohlo zmijozelské sedmibojaře nějak znevýhodnit.
Letos je konkurence opravdu veliká a těžko teď na začátku odhadovat, kdo se bude prát o přední příčky. Mám tři velké favority, ale nerada bych jmenovala. Prozradím pouze Wenai Lafayette, kterou považuji za naše zmijozelské želísko v ohni.
Já osobně si více věřím v kreativní části, protože nemám v tuto chvíli představu, co vše mě může potkat v té praktické. O to více se ale právě na praktickou část těším.
Ať už klání dopadne jakkoliv, udělám maximum pro to, abych svoji kolej reprezentovala se ctí a nechala mnoho dalších za sebou. Vivat!

Hazel Jane Morion (sedmibojařka):
Když mě pohár vybral, byla jsem v šoku. Vůbec jsem to nečekala, jelikož konkurence v koleji byla silná. To ale nebyla jediná věc, která mě rozhodila. Ještě než se ve Velké Síni zobrazilo mé jméno, objevilo se mi tlačítko na složení přísahy. Byla jsem z toho chvilku zmatená, dokud jsem o vteřinu později nespatřila své vylosované jméno, které mi vše objasnilo.
Z tématu Sedmiboje jsem měla drobné obavy, jelikož jsem očekávala nějaké velmi složité téma. S konečnou volbou jsem však naprosto spokojená, jelikož mám ráda draky, a tudíž věřím, že budou úkoly zábavné a zajímavé.
S výběrem porotců jsem taktéž spokojená. Myslím si, že žádný Sedmibojař nebude tohoto složení litovat. –usměje se –
Prvního úkolu se docela bojím, jelikož si nejsem jistá, co mám očekávat. S dalšími úkoly už to ale bude jednodušší, protože už budu mít přibližnou představu o tom, co mě čeká. Co se týká obou částí, více si věřím v té kreativní. Naopak té praktické se celkem děsím. – směje se –
Snažím se nesoustředit na konkurenci z ostatních kolejí. Ještě bych z toho byla více vynervovaná, než jsem. Myslím jen na své spolubojovnice a na to, jak všem vytřeme zrak!

Nerys Heliabel Ghostfieldová (sedmibojařka):
– přemýšlí, jak začít – Stručně řečeno, radost nemám, kdo by taky měl? Pohár je ve svém výběru škodolibý, hejna sov, co mě od té chvíle pronásledují, mě doslova zasypávají kondolencemi, žádostmi o odkázání šatníku v závěti určitým osobám a… ehm, vývržky pro štěstí. A jestli tohle vše přežiju, jedinou mou nadějí je to, že skončím v dračím žaludku. Lákavé, viďte?
Teď ale vážně. – uchechtne se – Mé první pocity? Myslím, že šly za sebou asi takto: překvapení, údiv, nedůvěra a pocit neskutečna. Ten mě pak ostatně provázel po zbytek večera. Vlastně mě doposud neopustil, takže na přímé prožívání radosti a obav ještě tak úplně nedošlo, to možná přijde později.
Téma Draci mě jako milovnici kouzelných tvorů, pohádek, mýtů a hrdinských příběhů potěšilo, na druhou stranu je pro mě zatím velmi těžko uchopitelné, protože nabízí tolik různých směrů, kudy mohou úkoly vést. Jsem tedy především zvědavá.
Všichni z porotců nasbírali velkou dávku odvahy, když přijali své místo v porotě a složili slib cti a nestrannosti, jsou tedy ti praví. – usměje se – A já o tom rozhodně nehodlám pochybovat.
Na první úkol se těším, bude to už určitý začátek, nejhorší je asi to čekání. Dokonce i mé sny mi podsouvají Sedmiboj ve velkém, první večer po vybrání se mi zdálo o spoustě malovaných dračích kraslic a o roznášce syrového masa po aréně… – dodá trochu se studem a vrátí se zpět k položeným otázkám – Co se týče praktických částí úkolů, tam si příliš nevěřím, především pro svůj silně omezený zrak. Pořád se ale chlácholím tím, že to třeba nebude tak zlé. Na kreativní části se ovšem rozhodně těším, moc. Jsou hlavním důvodem, proč jsem nakonec zahodila rozum a odhodlání se do Sedmiboje nepustit a vrhla jsem se spontánně do boje, přestože bych to od sebe ještě při ohlášení klání nečekala.
Ostatní Sedmibojaře zatím nedokážu vnímat jako konkurenci, možná proto, že jsem si jako hlavní cíl stanovila reprezentovat Nebelvír se ctí a vydat ze sebe to nejlepší, co se svými schopnostmi a omezeními dokážu, bez ohledu na výsledky, které jsou hudbou příliš vzdálené budoucnosti. Chci zkrátka zkusit Sedmibojem projít, nic víc, nic míň. Jsem hrdá, že budu stát po boku našim sedmibojařkám, Hekatee a Christině, a zároveň se těším na práce ostatních, protože z archivu vím, že někteří moc hezky píší nebo kreslí, že zkrátka nás všech dvanáct má potenciál v Sedmiboji ukázat to nejlepší, co svedeme v tom omezeném čase. – s úsměvem se odmlčí –

Saphira Crystal (sedmibojařka):
Prvotní pocity se mísily, a to radost se strachem. Byla jsem v šoku, když pohár vyhodil papírek s mým jménem. Nevěděla jsem, zda se začít radovat, nebo bát. Přeci jen draci, že?
Člověk má radost, že se může zúčastnit Sedmiboje. Na druhou stranu je pro mě sedmiboj něčím, co jsem neměla šanci ani zhlédnout.
Rozhodně je to však pro mě čest, že mohu reprezentovat svou kolej. Už nominace mojí kolejí pro mě byla velká čest. Děkuji těm, kteří do mě vložili svou důvěru a nominovali mě.
Téma draci je vskutku zajímavé a určitě nás čeká velice adrenalinový zážitek. Co se týče úkolů, tak zatím jsem neviděla ani zadání, takže těžko spekulovat. To samé platí i na další otázku, co mi půjde více. Uvidíme po pár kolech, která část mi sedne lépe.
Konkurence je kapitola sama o sobě. Letos bylo vybráno velké množství velice šikovných lidí,takže je pro mě čest stanout po jejich boku.

Kim Sarah Reevesová (sedmibojařka):
Prvotní pocity? Velmi krátké překvapení vystřídal pocit radosti, ale i nával starostí. Šla jsem do Sedmiboje sama od sebe, chtěla jsem to zkusit. Nakonec jsem tedy ráda, že mě pohár vybral a já tak můžu reprezentovat svou kolej.
Co se týká tématu, tak jsem maličko překvapená, myslela jsem, že se téma bude odehrávat ve znamení nějaké té sedmičky (sedm hříchů, sedm divů, sedm trpaslíků,…), ale i tak jsem spokojená. Na zadání prvního úkolu se těším a jsem rozhodnutá se s ním poprat tak, jak budu nejlépe umět.
S porotou jsem spokojena. Budu jim přát, aby hledali opravdu ta nejlepší dílka a my si tak mohli krásně zasoutěžit.
Osobně si věřím více v kreativních úkolech. Bojím se, že v těch praktických bude mým nepřítelem čas. Nemám ho příliš v lásce, zvláště když svazuje.
Konkurence je veliká, od některých už jsem měla tu čest přečíst si nějaké texty nebo pokochat se obrázky. Zkrátka bude zajímavé sledovat vývoj Sedmiboje. Co se týče mých spolubojovníků… budu jim držet pěsti! Vím, že do toho všichni tři půjdeme na plno, aby na nás kolej mohla být pyšná. Děláme to přeci jen i pro ně! – usměje se –
Na závěr bych chtěla vzkázat, že bych si Sedmiboj ráda užila a nerada bych viděla nějaké handrkování. Snad to vše proběhne v poklidu a v přátelském zápolení.

Tak, to byly pocity zvolených sedmibojařek a sedmibojaře. Protože se sedmibojaři místy rozpovídali, bylo potřeba přesunout vyjádření nevybraných a porotců do dalšího článku, na který se můžete těšit za pár dní.

Pro Denní věštec,
Esperanza Milagrosa

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *