Tydynka Flyová: „Ráda šikanuju své kolegy!“

| Vydáno:
Po několika letech se uvolnil post supervisora soutěží a na rozdíl od konkurzu na inspektora výuky zde podle všeho bylo z koho vybírat. Nakonec post obsadila oblíbená profesorka Tydynka Flyová. Jakého kolegu má nejradši, co má v plánu a jaké soutěže má v oblibě? Čtěte a dozvíte se o této osobě víc!

Tydynka Flyová se na hrad registrovala už v roce 2006, což je už nějaký ten čas. Za tu dobu toho stihla poměrně hodně – nejdřív jako zmijozelská studentka, později jako profesorka.

Ve studentských letech získala Řád Salazara Zmijozela a také se stala Snaživcem roku v létě 2013. Zkoušku OVCE složila v létě 2012 z Lektvarů, které nyní vyučuje. Mimo jiné vyučuje ještě Atlas kapesních tvorů, Domácí kouzlení, Kočka, tvor v kouzelnickém světě, Kouzelnický zeměpis a Studium mudlů.

Často ji můžete vidět ve Velké síni, kde se ráda baví nejen s kolegy, ale i se studenty. Je velkou milovnicí koček, což sama potvrdí i v následujícím rozhovoru. A jelikož netřeba dál zdržovat, začtěte se do rozhovoru, který mi s radostí poskytla.

Denní věštec: Začneme hezky od začátku. Jste sice už nějaký ten rok posilou profesorského sboru, ale čerstvou supervisorkou soutěží, a to je potřeba vzít hezky z gruntu. Povězte mi, kdo to je Tydynka Flyová. A jen tak mimochodem, řeči o tom, že je to žena a podobně, můžete vynechat, to všichni vidíme. – zasměje se a čeká, jestli se dozví nějakou pikantnost –
Tydynka Flyová: – propadne mírné panice při přemýšlení o tom, kým je – No, tohle mi nikdy nešlo, ale jsem milovnicí koček, cestování, Pokémonů a přátelského šikanování svých kolegů. – pokrčí rameny a rozesměje se – Nic pikantního mě asi nenapadá.

Denní věštec: – zkoumá odpověď, přejede známá fakta a zastaví se u posledního bodu – Říkáte šikanování kolegů? To mě zajímá! Povězte mi něco o svých praktikách… a vůbec, to byl důvod, proč jste se přihlásila na post supervizora soutěží? – tázavě na kolegyni pohlédne –
Tydynka Flyová: No, vzhledem k tomu, že většina mých přátel vyměnila svůj barevný hábit za světle fialový, tak se fialová stala samozřejmě mnohem zábavnější. – směje se – Nejde o nic zlého, spíše připomínání protivných povinností nebo upozornění na schytání neobvyklého studenta na předmětu. – culí se – A samozřejmě, to, že jsem supervisorkou soutěží, mi dává nové možnosti, ale určitě to není to, proč jsem se na post hlásila. – směje se – Vlastně mě to před tím ani nenapadlo. Spíše jsem chtěla soutěže trochu rozhýbat. – usměje se –

Denní věštec: Tomu rozumím, do přátel na… dejme tomu stejné pozici se dobře rýpe, co si budeme povídat. – směje se – Mohla byste mně a našim čtenářům upřesnit to rozhýbání soutěží? Máte snad dojem, že předchozí supervisor soutěží byl málo pohybově nadaný? A jaké tedy máte konkrétní plány s touto sekcí?
Tydynka Flyová: – směje se – To určitě o předchozím supervisorovi soutěží netvrdím, i když jsem tohle nikdy neměla příležitost zjistit, a myslím, že vedl soutěže vážně skvěle, a když jsem funkci přebírala právě po něm, tak jsem měla určité obavy, jak to zvládnu. – usměje se – Jinak již od prvního dne ve funkci řeším s vyšším vedením novinky v soutěžích, které se doufám brzy – zakření se – dostanou na světlo světa – tedy spíše sborovny, postřehnou je hlavně profesoři. Studenti by to snad měli zaznamenat v tom, že by soutěže mohly být zajímavější, kvalitnější. – zamyslí se – Tedy, doufám. Snad nebudou mé plány úplně zavrženy. Jinak samozřejmě neříkám, že by teď soutěže byly v nějakém žalostném stavu, to určitě ne. Jen bych ráda zkusila, zda to nejde lépe.

Denní věštec: – tváří se velmi zvědavě a natěšeně současně – To zní opravdu zajímavě. Rozhodně budeme všichni netrpělivě čekat, jaké inovace nás čekají. – odmlčí se, ale pak jí to přeci jen nedá – Anebo je něco, co byste nám mohla trochu přiblížit už v tomto rozhovoru?
Tydynka Flyová: Asi vás zklamu, slečno redaktorko, ale nechám si to zatím pro sebe. Jak říkám, je možné naprosto všechno a nerada bych slibovala něco, co pak bude úplně jinak.

Denní věštec: Rozumím, nikdy nikdo nechce nic prozradit. – směje se a povzdechne si – Pak tu mám s někým vést zajímavé rozhovory. Ale tak nechme novinky novinkami a vraťme se ještě k soutěžím. Aktivně jste přispívala ještě před tím, než jste získala funkci, a tak máte určitě přehled. Je něco, co vám jako vypisující vadilo? Něco, co vám chybělo, a hlavně, jak jste v tu dobu vypisování soutěží vnímala? Nastala u vás teď nějaká změna, když jste ta, co to všechno řídí?
Tydynka Flyová: – omluvně se zakření – Začnu od poslední otázky, ono jak je to teď „moje“ oblast hradu, tak jsem se dostala do takové fáze, že to chci mít „pěkný“. Takže asi víc přemýšlím nad soutěžemi, které sama vypisuju, hrozně moc času trávím nad tím, že upravuju, jak soutěže budou končit, pročítám soutěže kolegů a tak… Ach ano, a tady se opět dostáváme k té mé oblíbené šikaně, při společných konverzacích své kolegy – přátele urguju k většímu vypisování soutěží. – směje se – Asi už litují, že mě k poslání motivačního dopisu donutili. Z jedné strany mají mě a pak z druhé strany kolegyni NaSaŠí, která nutí k vypisování seminářů. – kření se – Jestli bylo něco, co mi vadilo? Myslím, že ne. Člověk si zvykne na to, že je to poměrně dost práce za menší odměnu, takže to dělá spíš jen proto, že chce, že ho opravování baví. – pokrčí rameny – Tak jsem je i vnímala – něco navíc a taky prostě proto, že jsem si říkala, že to by mě zrovna bavilo opravovat (případně i jako studenta vypracovávat), tak jsem si to vypsala.

Denní věštec: – chápavě kývá a vše si řádně zapisuje – Jak je známo, supervisor soutěží na konci roku uděluje i Řád kouzelného pera. Přemýšlela jste už o této prestiži? Můžete nám prozradit, jaká kritéria budou u vás rozhodující? – napne uši – Přeci jen je známo, že váš předchůdce tento řád udělil jen výjimečně… Proč myslíte, že tomu tak bylo? Byli vypisující málo aktivní, nebo v tom bylo něco jiného?
Tydynka Flyová: – kývne – Já si myslím, že to je jedině dobře, když se s řády „neplýtvá“, měly by přeci jen být něco výjimečného. Proto si myslím, že kolega David uděloval řády tak akorát. Není to podle mě samozřejmost, která by měla být udělovaná každý rok, aktivní profesory lze odměnit i jinak, tohle by měla být pomyslná třešinka na dortu. – usměje se – Já bych si představovala, že řád dám někomu, kdo delší dobu vypisuje kvalitní soutěže, které studenty baví, a to ve větším množství. Uvidíme, jestli ta možnost bude.

Denní věštec: Nemohu než souhlasit a přát vám, aby se takový vypisující našli. – usměje se – Jaké máte vy osobně ráda soutěže? Je nějaký rozdíl mezi těmi, co vypisujete, a těmi, co ráda plníte? A když už jsme u toho, co vás na vypracování dokáže nadchnout?
Tydynka Flyová: Já mam nejraději fotografické a většinou ty, co vypisuji, bych sama ráda vypracovávala. Tak se pak vždycky trápím, že soutěž nemohu sama vypracovat. – směje se – Jinak vždy mě nadchnou vypracování, u kterých je vidět, že se student snaží zaujmout vyloženě mě – přihodí nějakou kočku, Pokémona nebo nejnovější drb z románku kolegyně NaSaŠí a kolegy Kouheie.

Denní věštec: To dost dobře znám. – pokyvuje hlavou – Takové soutěže se hned lépe opravují. Z vašich dosavadních odpovědí vyplývá, že zatím svého rozhodnutí přijmout funkci nelitujete. Ale jednou to třeba přijde. Dovedete si představit, kdy a v jaké situaci byste mohla zalitovat?
Tydynka Flyová: Asi v momentě, kdy by se více profesorů rozhodlo, že své soutěže neopraví a na hradě se už neobjeví, to bych asi trochu litovala. – zasměje se – Ale to snad úplně nehrozí.

Denní věštec: – provokativně nakoukne k sobě do adminu – Vadilo by hodně, kdybych si vzala dovolenou na neurčito? Jen si zaskočím sbalit… – směje se – Ehm, tak teď vážně, dáme si „oddechovku“ na závěr. Moc nad tím nepřemýšlejte a pište první, co vás napadne. Připravena?
Tydynka Flyová: – přísně kouká – Jen to né! A ehm, nejsem, ale do toho!

Denní věštec: Můj/moje oblíbený kolega/kolegyně je…
Tydynka Flyová: – v rychlosti se zamyslí, co jí přinese největší užitek – To bude pan Kouhei!
Denní věštec: Nejraději provokuji…
Tydynka Flyová: …kolegyně NaSaŠí, Kate, Žábu a kolegu Kouheie, jistěže. – směje se –
Denní věštec: Kočka je lepší než …., protože….
Tydynka Flyová: Kočka je lepší než všechno na světě, protože je to prostě kočka!
Denní věštec: Můj favorit v Sedmiboji je…
Tydynka Flyová: …Kouhei a jeho budoucí komentáře k úkolům!
Denní věštec: Nemám ráda…
Tydynka Flyová: …malé výplaty.
Denní věštec: Ideální chlap vypadá jako…
Tydynka Flyová: …Merlin a Grant Gustin dohromady! – směje se –
Denní věštec: Jednou bych chtěla…
Tydynka Flyová: …mít milion koček. A znát všechny hradní drby!

Denní věštec: Konec bleskového výslechu! – zasměje se – A vlastně i konec našeho rozhovoru. Pokud tedy nemáte ještě něco na srdci… – na chvíli se odmlčí a nechá kolegyni prostor vyjádřit se –
Tydynka Flyová: Hmm, asi snad jen typické – kočky ovládnou svět! A vypisujte a pište soutěže!

Denní věštec: Výborně, skvělý vzkaz! Moc děkuju za rozhovor a držím pěsti s těmi kočkami, ovládnutím světa a kvantem soutěží.

Než mi kolegyně s úsměvem odběhla, poprosila jsem ji ještě o pózu, abych si ji mohla pro článek vyfotografovat. Jen co jsem to dořekla, už se k ní seběhlo pár věrných kamarádek. Ale sluší jim to, že?

Na závěr mi nezbývá než kolegyni ještě jednou poděkovat za rozhovor, popřát hodně úspěchů nejen v nové funkci, ale tak nějak všude a hlavně ať má kolem sebe spoustu kočiček a přátel k provokování.

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Komentáře

  1. Zajímavé, že místo toho, abyste vy dvě psaly nové semináře, se tu takhle vykecáváte. Hanba vám oběma!

    1. Když na vykecávání člověk nepotřebuje takovou… múzu! 😀 Ale zrovna dneska mě něco napadlo, tak možná něco napíšu… 😀 A jako já se fakt snažím, ale když není nápad není ani nový seminář O:-) A vůbec, co třeba nás pochválit, to by se to hned psalo lépe! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *