Sedmiboj 2016: První pocity nominovaných a porotců

| Vydáno:
Oddechli si nevybraní, nebo byli zklamaní? A co říkali fialoví, když byli osloveni s nabídkou stát se porotci? Přečtěte si v druhé části jejich pocity a myšlenky.

Když byly známy výsledky losování poháru, který určil, kdo bude svou kolej reprezentovat v turnaji Sedmiboje, rozlétly se mé sovy k všem nominovaným i porotcům. Čtenáře Denního věštce budou jistě zajímat první pocity, o které se s námi někteří z nich rozhodli podělit. A tak jsem se snažila zjistit, jaké byly první reakce. Nyní se můžete dozvědět, co se honilo hlavou všem zúčastněným.

Raven Sariell Rosa (nominovaná):
Zklamalo mě to, ale co se dá dělat.
Jestli to zkusím příště znovu, opravdu netuším, to se uvidí, jak to během těch dvou let bude a co se stane. Doufala jsem, že snad konečně se i na mě pousměje štěstí a dostanu se tam, ale bohužel pohár rozhodl jinak. Samozřejmě budu všem modrým soutěžícím fandit.
Pro mě byl vlastně už dost velký pokrok dostat se mezi nominované, takže za to můžu být ráda. A jsem za to vedení své koleje moc vděčná.
Téma draci… no přijde mi to hodně zajímavé a rozhodně budou i hodně zajímavé úkoly, které postupně přijdou. Rozhodně je mi líto, že se s těmito úkoly nebudu moci poprat i já, ale co naplat. Alespoň zůstanu ušetřena.
Co říkám na soutěžící? Popravdě… vlastně je ani moc neznám, takže vám k tomu nemám nic moc co říct. Neznám je natolik, abych mohla soudit předčasně. Rozhodně budou ale všichni šikovní a schopní, když se dostali až do Sedmiboje.

Tadäus Trottertickler (nominovaný):
Abych byl upřímný, tak z toho, co jsem slyšel, jsem opravdu rád, že jsem se poháru nelíbil a vybral mé kolegy.
Po losování soutěžících se mi docela ulevilo. Ne že bych se toho bál! To ne! Ale už když padlo téma letošního Sedmiboje, tak na mě přišly mdloby, jelikož draci ani nic podobného není můj šálek lahodné kávy. Proto s klidným srdcem mohu říct, že jsem opravdu rád, že mě pohár nevybral.
Ale na druhou stranu, draci nedraci, stále tam bylo něco, kvůli čemu jsem do toho mermomocí chtěl jít a zkusit si, jaké je to být sedmibojařem. Když to koneckonců přežili, doufejme, všichni ostatní před námi, tak bychom to s nutnou dávkou štěstí přežili i my. Čímž samozřejmě držím palce všem mým kolegům a kolegyním a věřím, že ani jeden z nich nebude první, kdo v Sedmiboji přijde k nějaké větší újmě. – úsměv –Jediné, co mě snad mrzí nejvíce, je ten pěkný, slušivý dres. Nejen proto budu zvažovat svou nominaci i v dalším Sedmiboji. Doufám, že do té doby nijak nepolevím, neopustí mě všechny síly nebo jiné neštěstí. V roce 2018 budu připravený!
Nakonec bych rád popřál pevné nervy a hodně odvahy Chrisovi a Kimonce, kteří budou jistě schopnými sedmibojaři, Susan nevyjímaje. On je Chris vlastně jediný sedmibojař. – zase mu jednou něco došlo – Takže přeji moc a moc štěstí a nervů našemu sedmibojaři a všem ostatním sedmibojařkám! Ať do toho dají tolik, kolik jen budou schopni, a ať zvítězí ten nejlepší!

Chelle Lailah Fay nominovaná):
V první řadě bych chtěla své koleji poděkovat za projevenou důvěru při nominaci. Vybrat ze všech těch nadaných kouzelníků a čarodějek pět jedinců jistě nebylo snadné, proto si moc cením toho, že jsem byla mezi nimi.
To, že mě pohár nevybere, jsem brala jako dosti reálnou možnost již od začátku. Nedělala jsem si tedy nějaké zvláštní naděje a nechala vše se dít tak, jak se to dít má – o zklamání či radosti se tedy moc mluvit nedá. Jedině jsem ráda, že budu mít více času na úkoly (kterých mám i tak dost) i mudly. A všechno mezi tím. – úsměv –
Nemohu říci, zda to příště zkusím znovu – přeci jen jde o rozhodnutí koleje. Pokud budu mít v té době dostatek času, přihlášku jistě zvážím, je to ovšem ještě daleko.
Draci zní jako skvělé téma, pod kterým se může skrývat mnohé. Soutěžícím, bez rozdílu kolejní příslušnosti, přeji hodně štěstí během potýkání se jak s praktickými, tak kreativními úkoly.
Všichni soutěžící budou jistě reprezentovat své koleje, jak nejlépe jen budou moci. Vybrané zelené slečny jsou všechny nesmírně šikovné a já se moc těším, až je uvidím v akci – a přeji jim hodně štěstí a to nejlepší umístění. – úsměv –

Cecilie Rose (nominovaná):
Moje pocity ohledně Sedmiboje se postupně mění. Na konci vyhlašování jsem byla zklamaná, že mi to zas nevyšlo, o účast jsem se pokoušela už při minulém Sedmiboji. Nicméně postupem času tento pocit mizí. Teď si říkám, že je to možná dobře, že mě pohár nevybral. – smích –
Téma se mi velice líbí, jsem zvědavá, s jakými úkoly se budou muset soutěžící potýkat, zatímco já budu stát opodál a dělat „kiš kiš“. – úsměv –
Myslím, že výběr sedmibojařů se letos povedl, bude to pěkný souboj. Osobně zatím nemám žádného favorita, tak uvidíme, jak se to vyvrbí.

Effie Melissa Jayce (nominovaná):
Do Sedmiboje jsem se přihlásila z mnoha důvodů – pro reprezentaci koleje, pro slávu, pro dobrodružství, abych se dostala z komfortní zóny. A taky proto, že zkusit se má všechno. Jestli mě mrzí, že mi teď chvíli budou říkat „ostatek“? Ano, samozřejmě – jinak bych se přece nehlásila, kdybych nechtěla. Ale to neznamená, že se teď budu školní rok brodit v slzách. Holky, které byly za Havraspár vybrané, jsou ty nejlepší, jaké si kolej může v reprezentaci přát, pokud mě mít nemohou, a já už se těším, až si sednu na tribunu nebo projdu arénou a budu si moci říct, že je štěstí, že to bylo jen nanečisto. – uculí se – Ale klidný rok prý mít taky nebudu, takže uvidíme. A tématem jsou draci. To se mi líbí jako divačce, ale rozhodně jsem ho nesnášela v tu chvíli, kdy jsem mohla být i soutěžící. To by totiž znamenalo spálené šatstvo – hrůza nesmírná! – mrkne –

Sadie Bane (nominovaná):
Do Sedmiboje jsem se přihlásila, abych své koleji ukázala, že po návratu z mrazáku jsem připravená vrhnout se na jakoukoliv záludnost.
Naneštěstí jsem nebyla vybrána. Jsem z toho trochu smutná, ale na druhou stranu jsem i ráda, že mne nevybrali, protože představa, že bych měla reprezentovat kolej, která bude spoléhat na mé nejlepší výsledky nebo i na mou výhru, je děsivá. – pousměje se –
Zato jsem ráda za výběr ze Žluté koleje, protože o nich vím, že to jsou aktivní dříči, kteří se rozhodně jen tak nevzdají, to rozhodně ne.
Rozhodně to zkusím i příště. Třeba to už vyjde. Možná nabudu více zkušeností a budu také mnohem kreativnější! – usmívá se –
Draci… už jsem se viděla, jak za jedním běžím a pěkně ho pomazlím, ale… no asi bych se k němu nestačila přiblížit ani o tři metry, aniž by mě sežehl. Ale i tak jim to moc závidím.
Mám to potěšení, že pár sedmibojařů znám, a mohu o nich říci, že to budou silní soutěžící. Jsou také velmi šikovní a velmi nápadití. Budu jim přát štěstí, ale (a doufám, že mi to nebudou mít za zlé) budu fandit žlutým borcům. – pousměje se –

Vyjádřit se odmítl Thomas Olkim, Reneé Carlisle pak své vyjádření omluvila kvůli velké vytíženosti. Pokud budou tito nominovaní chtít, jistě mohou své pocity vyjádřit i do komentáře k tomuto článku.

Lilien Emity Meissed (porotce):
 Vezmu to trochu za jiný konec, jestli mohu… – směje se – V minulých ročnících Sedmiboje jsem sem tam o porotcování přemýšlela a vnímala vše, co se kolem porotců děje. Všichni asi víme, že to nemají vůbec lehké, a pokud se neztotožní s názorem ostatních, je zle. A přesto jsem tak nějak doufala, že si to v budoucnu budu moct vyzkoušet. Když však letos přišla nabídka, pár minut jsem určitě přemýšlela, zda kývnout, nebo ne, na jednu stranu to byla velká čest a na tu druhou fůra zodpovědnosti a nějaký čas tomu bude muset být také obětován. Ale jak vidíte, zvítězila touha po tom být součástí něčeho tak prestižního, jako je Sedmiboj. Zkusit si to zas jinak než jako divák… – směje se – A myslím, že v tom hrálo roli i to, že mě o to prosil kolega McCollin… jemu přece nelze říct ne, a když má za zády kolegyni Reseu, to už vůbec ne! – směje se –
Co mě napadlo jako první? Chm… popravdě to už přesně nevím, ale asi to bylo něco jako: „Ehm, cože? Letos?! Chm, budu mít čas, nebudu mít čas… budu, to se nedá odmítnout.“ – směje se –
Na hodnocení se těším, přeci jen, mít možnost vidět díla sedmibojařů dřív než ostatní… – zasměje se, ale pak jí ztuhne úsměv na rtech – Ale taky se toho trochu děsím, abych pravdu řekla. Ono to bude děsně zodpovědné a hlavně náročné. Rozhodnout o počtu hvězdiček a tak… každopádně nyní je ještě brzo to posuzovat, zeptejte se mě po prvním hodnocení nebo až na konci, jestli nebudu ukamenovaná. – směje se – Já a přísná? Kde bych k tomu přišla? To já přece neumím! – kroutí vehementně hlavou – Budu taková jako vždycky. – mrkne –

Kouhei Hasangeki (porotce):
 Když mi přišla sova s nabídkou porotcování Sedmiboje, snažil jsem se ji na chvíli zahnat, že určitě čas nemám. Nepodařilo se. Nechal jsem si tedy vše projít hlavou a usoudil jsem, že by byla příjemná změna vidět do Sedmiboje i z trochu jiné strany. Minulý ročník se mi podařilo vyhrát a třímat v ruce žezlo je skvělý pocit, proto se cítím povinen předat jej někomu, o němž si myslím, že je ho hoden, což právě skrze porotcování můžu vyjádřit.
Možná by někdo ze mě mohl mít strach, poněvadž jsem typ člověka, co nejde k upřímnosti moc daleko a na sluníčkové řeči mě nikdy neužilo. Pravda je však taková, že si především cením lidské inteligence a kreativnosti, což budu zohledňovat i při hodnocení. Do Sedmiboje jdou zkrátka lidé prezentovat své dovednosti a musí počítat s jistou formou kritiky, bez kritiky bychom se jako osobnosti nemohli dále rozvíjet, zakrněli bychom při prázdných slovech falešné chvály. Já mohu zaručit, že z mé strany se bude vždy jednat o kritiku konstruktivní, rozhodně ne cílenou.
Z vlastních zkušeností vím, že každý člověk má jiný vkus, proto se nikdy nezalíbíte všem – sto lidí, sto chutí. Nicméně je potřeba si vážit každého názoru a přijmout jejich rozdílnost, jedině otevřeností ke kritice dokážeme obohatit i sami sebe. Slibuji však, že svůj perfekcionismus budu držet na uzdě. – mrkne –

Oresta Vianueva (porotce):
Jako první mě napadla asi otázka: „To už je zase sedmiboj? Nebyl nedávno?“ Pak mě ovšem popadla panika a zděšení. Hlavou mi proběhly myšlenky na to, zda si ze mě jen nedělají legraci. Proč by si volili zrovna mě na porotce. Vždyť se na to vůbec nehodím!
Dlouho jsem nad tím přemýšlela, probírala to s několika, kteří již mají nějakou tu zkušenost, a po nějaké době jsem na to kývla. Kdo by také těm Olíkovým smutným očím odolal?
A pořád se toho docela obávám. Že nesplním taková očekávání, jaká se ode mě očekávají, ale… třeba sama sebe předčím. Uvidíme. – úsměv –

Niam i Tir-na-nog (porotce):
 – Sova s odpovědí byla cestou zpátky tak unesena dopisem, že jej po cestě vytratila a už nebylo v jejích silách jej najít. Vyjádření této porotkyně se tak nikdy nedozvíme. –

Tímto děkuji všem respondentům – nejen dnes zmíněným nominovaným a porotcům, ale též i sedmibojařkám a sedmibojaři, kteří se podělili o své pocity v minulém článku.

Nezbývá než popřát, aby soutěžící zdárně prošli prozatím prvním úkolem a zvládli překonat dračí nástrahy po celou dobu turnaje!

Pro Denní věštec
Esperanza Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *