David Nekromacer: „Bavilo mě dělat radost jiným lidem.“

| Vydáno:
Z funkce odešel dlouholetý supervisor soutěží, David Nekromacer. Ani on tedy neunikl malé zpovědi. Jestli vás zajímá, proč se kdysi na post hlásil nebo zda tento dlouholetý profesor uděluje bonusové body, začtěte se do rozhovoru s ním.

David Nekromacer převzal post supervisora soutěží po kolegyni Petule Laskavé. Došlo k tomu 5. července 2011. Je tedy chvály hodné, jak dlouho ve funkci setrval. Za tu dobu byl zajisté milován i pomlouván zároveň, ale i tak s pevným odhodláním vykonával práci, kterou mu jeho post nařizoval.

Nyní už se v klidu začtěte do rozhovoru s legendou soutěží a třeba se i pokloňte jemu a práci, kterou za ta léta odvedl.

David Nekromacer

Denní věštec: Všichni víme, že jste byl supervisorem soutěží dlouho. Vnímal jste nějaký rozdíl ať už ve vlastním přístupu, nebo v přístupu vypisujících na začátku svého působení a na jeho konci?
David Nekromacer: Tak ono už jsem byl možná tím supervisorem moc dlouho. – zasměje se – Ale nějaký zásadní rozdíl bych asi nenašel, ať už to přičteme paměti, nebo věku. – usměje se – Samozřejmě můj přístup k funkci se logicky vyvíjel. Od nějakého nováčkovského vyjukání po nějakou tu „seniorskou“ rutinu, kdy bylo hlavní obsloužit tuhle hradní zálibu, aby měli ostatní radost.

Denní věštec: Tomu asi všichni čtenáři rozumí. Přemýšlel jste o odchodu dlouho, nebo to prostě vyplynulo nějak najednou?
David Nekromacer: Tak o odchodu jsem přemýšlel asi tak od okamžiku, kdy jsem se na funkci přihlásil. – zasměje se – Je to, myslím, logické vyústění každé funkce.

Denní věštec: To je zajímavé… A proč jste se vlastně hlásil na post supervisora soutěží, když jste pak tak brzy přemýšlel o odchodu?
David Nekromacer: Protože byla ta pozice po Petule volná a nelíbil se mi člověk, který se na post hlásil. Nic osobního, až to bude číst, ale v té době se na to, myslím, nehodil. – usměje se –

Denní věštec: Takže jste byl vlastně takovým zachráncem, minimálně ve svých očích. – směje se – A když už jsme u těch vhodných adeptů… Jste spokojen se svou nástupkyní Tydynkou Flyovou?
David Nekromacer: Tak copak já, já nemám proč být nespokojen s jakýmkoliv Supervisorem soutěží. Spokojenost musí vzejít hlavně od vypisujících a soutěžících. Já zatím žádnou soutěž neodevzdal, ani nevypsal, takže nemám co hodnotit. – zasměje se –

Denní věštec: V tom případě máte asi pravdu. Někdy byste si ji ale vyzkoušet měl, ať víte, zda jste post přenechal správným rukám. Teď máte o trochu volného času navíc. Podnikáte třeba nějaké cesty mimo hrad?
David Nekromacer: Asi máte pravdu, někdy bych měl. – zasměje se – Jestli tedy bude po některých soutěžích ještě pro koho vypisovat. – zasměje se – Teď jsem tam zrovna viděl, že se má udělat rozhovor s hladovým trollem či co… Studentstvo řádně prořídne, hádám. – zasměje se – A ano, snažím se na hradě trávit co nejméně času, to je pravda.

Denní věštec: – zamyslí se – Vidíte to, to je dobrý postřeh. Uvidíme, jak na tom budou statistiky, až soutěž skončí. A jak jste vlastně spokojený se svými letošními studenty, máte tam nějaké hvězdy?
David Nekromacer: Tak ještě jsem žádného nevyhodil, takže hádám, že mají všichni nějaký potenciál. – zamyslí se – Minimálně k dokončení ročníku. – zasměje se –

Denní věštec: A teď mi prozraďte, studenty to určitě bude zajímat… jak se u vás dají získat bonusové body? Co musí mít úkol, který si podle vás zaslouží nadstandardní odměnu? Existuje vůbec takový úkol?
David Nekromacer: Tak získat se dají, to je asi to podstatné. – usměje se – Ale nějaký přesně daný model, za co by to bylo, nemám. Tedy, teď trochu kecám. U jednoho úkolu z Hůlkovědy mám přesně dáno už několik let, za co BB udělím, ale to je výjimka. Ale je pravda, že jich příliš nerozdávám, většinou si vystačím se základním hodnocením. Ono je možná V v dnešní době trochu podceňovanou známkou.

Denní věštec: To máte asi pravdu. Přeci jen, někteří z nás nemají problém s udělováním bonusových bodů a student si samotného V už ani nemusí tolik vážit. Ale asi to bude případ od případu. – usměje se a zamyslí se – Ještě se vraťme k funkci supervisora soutěží. Je něco, co vám na této funkci přijde zajímavé. Co vás vyloženě bavilo?
David Nekromacer: Tak zajímavá je jistě možnost ovlivnit prostřednictvím soutěží hrad. Ta funkce něco do sebe má. Ale přiznávám, že mě na ní po celou dobu bavilo jen to, že to dělá radost jiným lidem – ať již autorům, tak primárně soutěžícím.

Denní věštec: – pokyvuje hlavou – Odchodem z této funkce jste se stal tak trochu… neviditelným. Nechybí vám nedočkaví studenti obcházející kolem vašeho kabinetu a vypisující pokukující po vaší přítomnosti? Sama jsem byla několikrát svědkem, že jste byl obsypán obyvateli hradu toužícími po „vaší“ přítomnosti. Nepřišel jste někdy k úhoně?
David Nekromacer: Tak k úhoně jsem naštěstí kvůli tomuto nikdy nepřišel. – zasměje se – S ohledem na rodinný život je ten klid rozhodně lepší variantou, takže mi v zásadě ten shon nechybí ani trochu. A vypisující pokukují i tak, jen ne kvůli soutěžím, ale kvůli kvízům. – zasměje se a nenápadně ten jeden čekající pergamen zastrčí do kapsy –

Denní věštec: No jo, kvízy… k těm jsem se ještě nedostala. – posteskne si a sleduje pergamen mizící v kapse kolegy – Myslím, že už vás nechám v klidu opravovat, přeci jen, konec termínu klepe na dveře. Nebo máte ještě něco, co byste rád řekl?
David Nekromacer: Že už mám minulý termín opravený. – zasměje se –

Denní věštec: Ach tak! Tak to vám teda přeju ten zasloužený klid a děkuju za rozhovor! – směje se–
David Nekromacer: Není za co, dobrou noc. Třeba za rok u dalšího, po předání supervisora kvízů. – zasměje se –

David Nekromacer se tedy rozloučil se svou funkcí supervisora soutěží, zbývá mu ještě post supervisora kvízů a nyní už i nějaký ten čas na soukromý život. Přejme mu tedy, ať se mu daří a někdy najde čas na to, aby zavítal zase mezi nás.

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *