Sedmiboj 2016: 1. kreativní úkol

| Vydáno:

První kreativní úkol letošního dračího Sedmiboje mají všichni soutěžící už měsíc za sebou. Jak si poradili s péčí o dračí vejce, ponecháni sami napospas svému osudu v jeskyni? Zavzpomínejte s námi!

 

Už jste četli jejich zážitky z vypracování úkolu, ve kterém popisovali péči o dračí vejce velšského zeleného draka? Že nejste příznivci dlouhého čtení? Nevadí, Denní věštec vám vše vylíčí ve zkratce!

Bibi Anne se podařilo dokonce zjistit, co se stalo s dračicí, která hlídala své vejce a byla nečekaně nucena jeskyni opustit. Bylo to zemětřesení, jenž jeskyni postihlo. Nešťastná a kameny omráčená dračice byla natolik zmatená, že z jeskyně odlétla pryč. Naštěstí zde byla Bibi, která pro své vejce přichystala oheň a dokonce mu tiše zpívala i ukolébavku, aby se nebálo a bylo klidné. Celý týden se Bibi vejci věnovala a vyprávěla mu o světě, do kterého se má narodit, a také o našem kouzelnickém hradě. Poslední den jejího opatrování začala skořápka vejce pukat a praskat a Bibi věděla, že je čas odejít. Během té doby se jí ani vejci nic nestalo.

Hekatea Centaurix nebyla v jeskyni sama. Navštívil ji duch Granny, prabáby místních dračích ochránců. Granny napovídala Hekatee, co by měla s vejcem udělat a jak se o něj dobře starat. Dokonce zařídila, aby se mohla sedmibojařka podívat pod samotnou skořápku vajíčka, ve kterém se stále vyvíjelo dračí mládě. Rovněž si Hekatea obstarala upravenou irskou lyru, na kterou hrála, aby dráče uvnitř vejce mělo pocit, že je to hlas jeho matky. Také ona vyprávěla vejci pohádky, které byly zaměřeny na draky. Proces dračího líhnutí však Heky zažila, dostalo se dokonce i na vhodné jídlo pro dračího novorozence, které připravil rod McFlustyů a nechal ho v zásobách, jenž dostala sedmibojařka v den, kdy do jeskyně přišla.

Susan Cooková pojala své vyprávění s velkou dávkou humoru v podobě poznatků, které krátce a výstižně shrnuly to, co se při péči o vejce v praxi může stát. Poznatkům předcházela čtyři pravidla, kterých se Susan během svého pobytu v jeskyni snažila držet. Tak například už je jasné, že s vejcem se nedá povídat. Když už vám nepřijde divné, že vejce neodpovídá, stále na něj mluvíte a nemáte ani pocit, že byste mluvili sami se sebou. Dále je třeba vědět, že polštářů pro pohodlní není nikdy dost. I o tom se sedmibojařka přesvědčila. Jako špatný nápad pro zkrácení dne i pro zábavu se nemusí jevit snaha naučit dráče uvnitř Morseovu abecedu, o kterou se Susan pokusila. Dokonce se s vejcem v náručí opovážila jít ven z jeskyně, ovšem jen na chvíli. Dokonce pro vejce díky svým mudlovským zkušenostem s pletením připravila jeho vlastní čepici a věnovala mu i šálu. Samozřejmostí však bylo i teplo ze zapáleného a udržovaného ohně. Také Susan dala na pohádky a vyprávěla mu o těch dračích.

Saphira Crystal prokázala hned od začátku, že si s hůlkou dokáže poradit v každé situaci, vyčarovat magický oheň  nebo si přivolat dřevo pro vytvoření toho reálného není žádný problém. Její dny byly stále stejné – každé dvě hodiny kontrolovala vejce a přikládala do ohně. To muselo být s ohledem na potřebu spánku celkem náročné. Asi proto se možná sedmibojařce zdálo o tom, že do jeskyně se dostal jiný dospělý drak, který ji i vejce ohrožoval. Z myšlenek ji vytrhlo prasknutí skořápky, ze kterého se vyklubal malinký dráček. A jak se naštěstí ukázalo, oním velkým drakem nebylo nic jiného než jen soustava krápníků v jeskyni.

Nerys Heliabel Ghostfieldová se ocitla v jeskyni plné bláta a nepořádku. Když se jí podařilo vejce zabezpečit, ani nevěděla jak, ale usnula. Po probuzení ji čekalo příjemné překvapení v podobě balíčku, který jí zajistil, že během pobytu v jeskyni neumře hlady. Jenže pocit klidu a bezpečí netrval dlouho. V jeskyni se totiž objevila neklidná dračice, což byl důvod k tomu, aby se o sedmibojařku organizátoři strachovali. Nerys si zachovala klidnou hlavu a pouze dračici vysvětlila, že nemá v úmyslu vejci ublížit, načež se k jejímu údivu dračice z jeskyně vydala pryč. Poté se obě o vejce staraly a když přišel čas, Nerys jeskyni opustila, zrovna  když se mělo dráče z vejce vylíhnout.

Chris Jericho poskytl všem čtenářům spíše pohled do své hlavy, ve které přemýšlel o všemožných dračích teoriích. Ať už to byl nelegální obchod s dračími vejci, nebezpečí matky dračice nebo pečlivě se připravit na pobyt v jeskyni či rozdělat oheň. Zvládl mu však připravit pěknou teplou líheň. Myslel dokonce i na budoucnost a chtěl pro něj mít připravenou vhodnou potravu. Nechyběly však ani myšlenky na to zařídit si skrýš, pokud by jeskyni navštívil drak.

Wenai Lafayette formou deníku podala podrobný popis toho, co ji za celou dobu potkalo. I ona jako první přichystala oheň, aby bylo vejce v teple. Nechyběla ani pohádka o tom, jak drak osvobodil princeznu. Nebyla však sama, viděla i jiná mladá dráčata, která se kolem jeskyně potulovala. A nejen to, dokonce jedno z nich zachránila, když spadlo do průrvy a nemohlo se z ní dostat. A aby toho nebylo málo, objevili se v jeskyni dokonce znovu pytláci. Naštěstí se Wenai podařilo je zastrašit. Jednou se u její jeskyně objevila hromada dřeva, byl to vděk dračice, jejíž mládě sedmibojařka zachránila.

Hazel Jane Morion rovněž skrz deníkovou formu popsala, jaký týden s dračím vajíčkem byl. První nesnáze se objevila při pokusu získat jablka ze stromu. Sedmibojařka si odvážně strčila vejce pod triko a vydala se do koruny stromů. Získala několik jablíček. Její procházka s vejcem až k vodě však nebyla moudrým rozhodnutím. Vejce muselo být v teple, nikoliv ve studené vodě, ať už bylo špinavé nebo ne. Záslužná však byla úprava hnízda z trávy. Když jej předposlední den ráno na chvíli opustila, aby získala vodu z říčky, po návratu ji čekalo překvapení – vejce nebylo na svém místě. Po prvotním šoku si však mohla oddechnout, vejce se pouze odkutálelo. A poslední den čekalo slečnu překvapení v podobě vylíhlého malého dráčka.

Kim Sarah Reevesová strávila se svým dráčetem pět dní a rovněž pomocí deníku popsala, co se jí v jeskyni přihodilo. I ona si zařídila oheň. Druhý den si už klidně vejce hovělo mezi uhlíky v ohni. Kim se rozhodla vejci povídat o rodu McFustyových, který se o místní rezervaci stará. Naskytl se jí dokonce neobvyklý pohled skrze skořápku vejce, když proti ohni mohla vidět, jak je průhledná, a v ní bylo schouleno dračí mládě. Měla štěstí a nepotkalo ji ani vejce žádné větší nebezpečí. Když opouštěla jeskyni, stále tam bylo dračí vejce a nikoliv malé dráče.

Christina Elizabeth Stark se o vejce starala vskutku odborně, když mu připravila takovou vodní lázeň, kterou měla neustále nad ohněm. Rozhodla se také, že vyzkouší, zda se bude vejci líbit vážná hudba v podobě Čajkovského a Mozarta. Další zajímavostí bylo to, že se pustila i do runové magie, aby byla ona i vejce ochráněno. I ona se obešla bez větších potíží, ani jim nehrozilo nebezpečí.

Adelina Susan byla poté, co se ocitla sama v jeskyni, celkem smutná a netušila, co všechno ji čeká. Provizorně vytvořila pro vejce jakousi kolébku ze svých věcí. Pak se ale začala věnovat i vejci a našla si k němu cestu skrze povídání. Povídala mu o jeho vlastním druhu. Zvládla si dokonce i po mudlovsku – za pomoci skla z brýlí a roští – vytvořit oheň, což je určitě chvályhodné. Chvíli nato se u jeskyně objevil cizí malý dráček a vypadalo to, že má něco s křídlem. Dráče se k sedmibojařce připojilo, když vidělo, že se stará o vejce, a nechalo ji, aby se o jeho křídlo postarala. Všichni tři se vydali i na procházku. Ale další noc nebyla tak klidná jako předchozí. Na slečnu v jeskyni někdo zaútočil kouzly. Ale naštěstí se jí podařilo ochránit sebe, vejce i dráče. A co víc, velký černý drak venku spálil útočníka na popel. Další den černý drak hlídal okolí jeskyně. Adelina si také přála vidět, jak se mládě z vejce vylíhne. Poslední den přemýšlela i o tom, jací jsou lidé. Dokonce díky drakům začala uvažovat i o kariéře s draky spojené. A pak v klidu přečkala poslední noc. S vejcem se rozloučila a svůj úkol tak splnila.

Wronka Zabloudilová ihned začala přemýšlet o tom, jak nejlépe splnit svůj úkol a své poslání. Takže ze všeho nejdříve se snažila zahřát vejce. Na mysl jí přišla postava z mudlovského světa jménem Inku Báthory. Pak ji napadla teplá pěna z umývárny. Až do třetice ji napadlo něco nečekaného. Sovy. Přivolala si na pomoc celý svůj sovinec, aby se ostražitě staraly a hlavně zahřívaly vejce, které dostala na starost. Po několika dnech se z vejce ozvalo křupnutí a objevila se puklina. To nemohla Sedmibojařka dopustit, protože ihned si pomyslela, že pokud by ji dráče vidělo, považovalo by ji za svou mámu. A tak za pomoci sovích vývržků puklinu zalepila. Poté poslala sovy zase zpátky a byla s vejcem sama. Usnula. Když ji něco probudilo, byla to dračice. Nemusela se však bát. Právě včas se začala skořápka ozývat znovu a praskat. Už bylo vše v pořádku, byla tady dračice, jeho máma, a Wronka tak mohla v klidu odejít. 

První kreativní úkol se neobešel bez penalizací. Chris Jericho přesáhl maximální povolenou délku a přišel tak o 20 hvězdiček. Druhou penalizaci dostala Christina Elizabeth Stark, protože v úkolu upozornila na svou kolejní příslušnost, což není přípustné. Přišla o polovinu získaných hvězd.

Hodnocení porotců rozebírat samozřejmě nebudeme. Na ta se můžete podívat v kartotéce každého hráče zvlášť. A znovu můžeme připomenout, kdo se umístil na třech prvních místech, byly to totiž rovnou čtyři sedmibojařky! V abecedním pořadí: Bibi Anne, Hekatea Centaurix, Nerys Heliabel Ghostfieldová a Saphira Crystal.

Pro Denní věštec
Esperanza Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *