Vaříme s Amálkou II.

| Vydáno:

A jsem tady znova!!! Prosím, přineste si vařečky a kotlíčky, jdeme vařit!!!

Zmijozelští hadi

Zde je návod na výbornou pochoutku z kuchyňky všech Zmijozelských hadů a háďátek.

…..Vezmeme 3 lžíce medu, ¾ kg hladké mouky, 4 celá vajíčka, ½ kg práškového cukru, 10 dkg nějakého tuku, na špičku nože dejte amonium/pokud nevíte co to je, otevřete si knihovnu zvanou internet/, 1 lžíci skořice, 17-20 kusů rozemletého hřebíčku, 20 dkg lískových oříšků a 25 dkg vlašských ořechů.

Dobře těsto vypracujeme a dáme na 24 hodin odpočinout do velké krabice zvané lednice.
Pak z tohoto těsta utvoříme válečky, které se rozplácnou prsty a vytlačí se podélné rýhy a hadi se dají péct.
Sami snad poznáte, kdy je hotovo.

Nedoporučuji jíst nikomu jinému, než Zmijozelským studentům.
Na ostatní studenty jiných kolejí, to má prazvláštní účinky.

Nebelvírská mléčná polévka

Tato tradiční Nebelvírská polévka, která skvěle zahání žízeň, se jedla v horkých dnech, nosila se na výuku k profesorům Černé magie.

Vezmeme 2/3 kyselého mléka, 1/3 mléka čerstvého, několik lžic sladké smetany, přidáme oblíbené divoké bylinky /kopřivy, popenec, pampelišku/, nebo alespoň šnytlík/pažitka/.
Všechno smícháme a s čerstvým chlebem si debužírujeme.

Samozřejmě, že jste vše dali vařit!!!!

Přeji, DOBROU CHUŤ !!!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *