Připravte si vařečky a kotlíčky, jdeme vařit !!!
Mrzimorská polévka krupovka
Opereme 6 dkg velkých krup, zalijeme vodou, osolíme a zvolna asi 1 hodinu vaříme.
Poté k nim přidáme 3 velké, oloupané, na kostky nakrájené brambory a do měkka uvaříme.
Do polévky pak přidáme 2 stroužky utřeného česneku s majoránkou, trochu udušených čerstvých hub, usekanou zelenou petrželku nebo pažitku, na špičku nože tlučeného pepře a zázvoru, ochutíme polévkovým kořením a nakonec zjemníme kouskem másla.
Speciální Havraspárské nudle
Na 1 vejce počítáme 12 dkg hrubé mouky.
Mouku dáme na vál, uděláme do ní důlek, vyklepneme do něj vajíčko a zaděláme a dobře vypracujeme tuhé těsto.
Z něj vyválíme tenkou placku a necháme ji usušit.
Z usušeného těsta krájíme dlouhé pruhy /mohou být i jiné tvary/ a zavařujeme je v hovězí polévce.
Asi po čtyřech minutách jsou nudle hotové.
DOBROU CHUŤ!!!