První famfrpálová půlhodinka

| Vydáno:
Mrzimor 50 : 210 Zmijozel

Loni famfrpálové mistrovství končilo týmem, který to letos zahajoval. Zatímco výsledné skóre Zmijozelu se nezměnilo (210 bodů), Mrzimor si přilepšil o 50 bodů.

Ale začněme od začátku: V první minutě hry bylo ve vzduchu třináct košťat, neboť mrzimorský střelec Andrew se ocitl ve hře až na začátku druhé minuty. Díky tomu se jako první k camrálu dostal Zmijozel. První míč poslala Chelle spoluhráčce Alexe, ale ta přihrávku nechytila. Skórovat se podařilo ve třetí minutě Mrzimoru, po získaném camrálu díky Darie, která přihrála Andrewovi, vstřelil Mrzimor první gól. Mezitím došlo u potlouků k dvěma obranám Zmijozelských. Zatímco Wenai chránila střelkyni Chelle, Bibi musela bránit chytače Trevora, který zdárně ve druhé minutě létal za zlatonkou, jeho protivník Chris se za ní vydal až 5 minut po začátku hry. Ve stejné minutě se Luciana dostala k camrálu, přihrála Andrewovi a ten zajistil druhý gól. Od této chvíle vždy Zmijozel dotahoval jeden gól za Mrzimorem, což trvalo až do konce utkání. Zároveň se opět objevilo pravidlo, že na bránu protihráče střílel vždy jeden střelec, kterému ostatní přihrávali, pokud získali míč.
V poslední minutě však stihla ještě Chelle vstřelit šestý zmijozelský gól, díky čemuž její kolej v tomto zápase poprvé vedla.
Střelecké šance byly téměř vyrovnané. Desetkrát vybojoval camrál Zmijozel, proměnit dokázal šestkrát, dvakrát byla přihrávka neúspěšná a dvakrát se Alexa netrefila při zisku camrálu. Mrzimor se k míči dostal sedmkrát, proměnil 5 střel, jednou nevyšla střela Andrewa po přihrávce Luciany a jednou mířil camrál vyslaný stejným hráčem mimo obruče.
Brankářka Patricia si mohla připsat jedno úspěšné chycení mimo.

Odrážeči měli stále napilno. Zmijozelské odrážečky se k potloukům dostaly celkem 20krát. Z toho Wenai 9krát, přičemž dvakrát bránila své vlastní hráče, Chelle v první minutě a Lily Angelinu v devatenácté minutě. Třikrát poslala ránu na Andrewa, třikrát na Dariu a v závěru zápasu jednou na Chrise.
Bibi měla 11 potloukových šancí, avšak jednou trefila sebe samu, jednou netrefila vůbec a jednou bránila Trevora. Zvládla však dvakrát poslat potlouk na Andrewa, jednou na Kim, třikrát na Dariu, přičemž ji ve 28. minutě shodila z koštěte (nastoupit musela místo ní Amanda Wright) a jednou na Chrise (ve 29. minutě).
Eivli poslala celkem 8 ran potloukem. Čtyřikrát vystřelila na Trevora, ale dvakrát letěl potlouk vedle. Jednou netrefila vůbec nikoho. Jednou poslala potlouk na Wenai a jednou i na Bibi. Rovněž jednou i bránila střelkyni Lucianu, ač se ke stejnému bránění přihlásila i Kim. Ta pak poslala potlouk směrem ke zmijozelským jen čtyřikrát. Třikrát to bylo na chytače Trevora a ke konci zápasu také jednou na Bibi.

Co se týče průběžné hry a práce chytačů, tak ani jednou nebyl zaznamenán náraz do tribuny, což je určitě plus. Výraznou převahu si však Trevor získal častější honbou za zlatonkou, protože většinou proletěl překážky dvakrát za sebou, zatímco Chris proletěl pouze jednou. Jen jednou se Trevorova honba opozdila. Chris měl tedy celkem sedm příležitostí pro chycení Zlatonky. Trevor jich měl třináct.

Sestavy týmů: základní sestava (střídající)
Zmijozel
Střelci: Chelle Lailah Fay, Lily Angelina Johnsonová, Alexa Spiderwicková
Brankář: Rhea De Morgan
Odrážeči: Bibi Anne, Wenai Lafayette
Chytač: Trevor Ztřeštěný

Mrzimor
Střelci: Andrew Uroboros, Luciana de Cygnus, Daria Renawalti (Amanda Wright)
Brankář: Patricia Baloure
Odrážeči: Kim Sarah Reevesová, Eivli SSelene
Chytač: Chris Jericho

Denní věštec se po zápase zeptal kapitánů, jak se jim hrálo, a připojil pár dalších otázek: Co říkáte na vyrovnané síly střelců i odrážečů? Byla někdy chvíle, kdy jste se bál, že vás shodí?
Pouze pro Mrzimor: Je něco, co vám i přes prohru udělalo na zápase radost?

Chris Jericho: Hned na začátku bych chtěl moc poděkovat hráčům, že se sešli v takovém počtu, je vidět, že famfrpál má v naší koleji opravdu skvělou budoucnost. Dále bych moc rád poděkoval fanouškům za jejich úžasnou podporu, bylo nádherné vidět na tribunách tolik úžasných fanoušků.
Musím říct, že se nám hrálo skvěle, jediná škoda je, že zápas netrval déle. Na postu chytače mám přeci jen o proti jiným týmům rezervu, přesto věřím, že časem budeme hrát rovnocenné partie, a to nejen s týmem Zmijozelu.
Vyrovnané síly na postech střelců a odrážečů jsme čekali, nebylo to pro mne žádné velké překvapení, naši střelci i odrážeči celý rok poctivě trénují, jejich práce se skutečně vyplatila, a bylo to znát.
Musím přiznat, že během zápasu byla chvilka, kdy moc k mému sražení nechybělo, nevím ani, kdo ten potlouk odpálil, ale udržel jsem se jen tak tak. Pokud se nepletu, jediný hráč, který byl sražen, byla naše Daria, pro všechny její fanoušky mám ale dobrou zprávu, nic se jí nestalo a v příštím zápase jistě nastoupí v plné síle.
Pokud bych měl říct něco, co mi udělalo i přes prohru radost, pak se musím vrátit k tomu, co jsem již řekl na začátku rozhovoru. Na zápas přišlo skutečně hodně hráčů, a to je hodně dobré znamení. Minulý rok nás na jednom zápase bylo pouze šest a nemohli jsme dát dohromady ani celý tým. Včera nás však bylo více jak dvakrát tolik, a za to si zaslouží všichni hráči můj velký dík.
Závěrem tedy gratuluji týmu zmijozelské koleje k výhře, a děkuji ještě jednou jak mrzimorským, tak i zmijozelským hráčům, a stejně tak i fanouškům, za úžasný zápas a perfektní atmosféru. Doufám, že si všichni užijeme i zbytek celé sezony.

Trevor Ztřeštěný: Našemu týmu se hrálo dobře, koneckonců jsme nakonec zvítězili. Gratuluji tedy celému zelenému týmu a děkuji za podporu našim příznivcům. Také posílám gratulace do Mrzimoru a děkuji za pěkný zápas.

Jestliže si chcete užít celý průběh zápasu včetně nadšeného povzbuzování fanoušků, můžete tak učinit na záznamu, který je pro vás uložen zde: Podívat se na zápas (nastavení vpravo – ozubené kolečko – HD 1080p při zvětšení na celou obrazovku vám zajistí zcela ostrý obraz a tedy i čitelné projevy komentátora a fanoušků).

Můj kolega Nebelbrach Mechacha vám jistě brzy přinese další zpravodajství z famfrpálového hřiště, neboť se odehrál zápas Havraspár versus Zmijozel.

Pro Denní věštec
Esperanza Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *