Červnová křížovka

| Vydáno:
Školní rok se pomalu chýlí ke svému konci a zanedlouho nás čeká léto plné oddechu, především oddechu od výuky, úkolů a esejí. Pokud si chcete toto čekání trochu ukrátit, možná vám čas zpříjemní naše červnové soutěžení.

Řekli jsme si, že slov a písmenek nikdy není dost, a to bez ohledu na to, zda ještě probíhá výuka, nebo zda už si můžeme jen lebedit a hodit všechny nespotřebované pergameny a brky za hlavu. Přece nedovolíme, aby naše bystré mozky zlenivěly ještě před závěrečnou slavností! Předkládáme vám tedy k rozmotání sérii hravých přesmyček pro osvěžení mysli.

Vaším úkolem je najít v zamotaných slovech smysl a vepsat je do připravených políček křížovky. Jestliže se někde vyskytne „ch“, je bráno jako jedno písmenko jak v přesmyčce, tak v políčku křížovky.

Přesmyčky k rozluštění jsou:

1. omegaorlik
2. retyvlka
3. cáknulikoze fregatairok
4. pintašajno
5. escene nasíp
6. loděkhůva
7. lékinozecuk ucitestin
8. směsimuchzpole
9. čtyriráno
10. viválož miega
11. tarafánízvoní
12. lodilasšerogit
13. nápiskolego
14. vísostvitalračte
15. ulezlétkvínoci
16. koroizotopgely

Červnová křížovka

Odměnou vám kromě dobrého pocitu může být i finanční příspěvek na letní útraty ve výši 1 galeonu či některá z drobnějších cen. Na odhalenou tajenku a vaše vyluštěné křížovky se těšíme v redakčním sovinci dvsovinec@gmail.com do 30. června včetně. Hodně štěstí a bystrou mysl!

Dodatek:
Účastnit se mohou i zájemci o studium na naší škole, nováčci z registrace na konci června, je však nutno uvést své kouzelnické jméno, abychom věděli, komu případnou odměnu předat.

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Komentáře

  1. Ahoj, Orencie,
    jsem si jistá, že mohou, pro jistotu to doplním přímo do článku. Jen musejí počítat s tím, že je třeba se podepsat svým kouzelnickým jménem z registrace, abych je pak dokázala při losování nějak identifikovat a předat jim případnou odměnu, budou-li přijati na hrad. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *