Milí čarodějové, milé čarodějky! Odhoďte slavnostní hábity a oprašte zástěry! Přichází
nejnovější trend přímo z francouzské kuchyně. Skvělé šneččí ulity, aniž by jste museli
nějaké šneky vůbec schánět!
(autorka: Glaya Dark North)
Dobrá, takže na přípravu potřebujete (výše zmíněné suroviny budu uvádět v mudlovských
názvech, protože ať sem po Příčné ulici bloudila sebedýl, nikde jsem je tam nenašla
listové těsto, sýr podle chuti, něakou tu uzeninu (šunku, nebo salám,…), provensálské
koření, tatarskou omáčku a kečup.
Nejprve si vyválíme těsto na pruh silný asi 3 mm. Pruh by měl být spíše širší než vyšší,
protože by později mohl nastat problém při rolování. Poté na těsto naskládáme všechny
ingredience na sebe. Například: sýr vyskládáme do jedné řady hezky vedle sebe. Poté
uděláme to samé se šunkou. A pak už jen posypem špetkou provensálského koření a
rozmažeme lžičku kečupu a tatarské omáčky. Až tohle všechno uděláte, stačí už jen
všechno zarolovat (stejný princip jako u rolády) a nakrájet na ulitky tlusté cca 1 cm.
Ulitky dáte na plech (doporučuji aby vzdálenost nezi ulitkami byla přiměřená, protože by
mohlo dojít k tomu, že by se ulitky mohli k sobě připéct a pak by už ani kouzla
nepomohla.) a počkejte dokud nebodou mít zlatavou barvu. To je znamení, že už jsou
ulitky hotové.
Samozřejmě že tohle je recept pouze teoretický. Prakticky můžete mít ulitky pouze
s různými druhy sýrů a nebo mohou být i sladké. Postup mají stejný, ale místo sýra,
šunky atd. se tam dává tvaroh, hrozinky a může i marmeláda.
Dobrou chuť přeje Glaya Dark North