Hodinová hra: převaha na všech postech

| Vydáno:
Havraspár 310 : 0 Mrzimor

Čtvrtý zápas na famfrpálovém hřišti trval krásnou 1 hodinu a 1 minutu. Ukončil jej chytač Havraspáru, Edmund Heusinger. Ten naskočil na začátek zápasu a na jeho závěr, krátce ho jednou vystřídala Saphira Crystal. Mezitím se u Mrzimoru celkem pravidelně střídali kapitán Chris Jericho a o polovinu méně zkušená chytačka Jenny Layla Gilesová.
Edmund se za Zlatonkou stihnul vydat 21krát. Saphira to stihla během necelých 7 minut 2krát. Chris to za celou hru stihl 11krát, Jenny se k letu za Zlatonkou nevydala ani jednou. Průměrně se tak k šanci chytit Zlatonku dostal Havraspár s 68 % a Mrzimor s 32 %.

Rozdávání potlouků bylo v podobném poměru jako výlety za Zlatonkou. Zatímco Havraspár měl přesilu s 64 %, Mrzimor měl zbylých 36 %.
Evanlyn Cooper se k potlouku dostala 20krát. Z toho 3krát srazila dolů Chrise, dvakrát se do něj netrefila, 2krát ji potlouk trefil do ruky, jednou odvrátila nebezpečí od Edmunda a jednou od Wayny, rovněž jednou poslala ránu směrem k Eivli. Svůj poslední potlouk odrazit již nestihla, zápas byl totiž ukončen.
Derien Vardene se k potloukovým ranám přihlásila 16krát. Ta své rány rozdávala více lidem – Andrewa trefila jednou, Jenny dvakrát, Chrise pak třikrát, Eivli zvládla zasáhnout šestkrát, sama schytala jednu ránu a jednou se jí odpal nepovedl. Odvrátit nebezpečí od Martina zvládla jednou. Zajímavá kuriozita se stala ve 38. minutě, asi byl pan komentátor velmi zmaten:
A přitom Derien na koštěti bezpečně zůstala.

Mrzimorské odrážečky měly práce méně. K potlouku se Eivli dostala 9krát – 3 rány poslala na Edmunda, 2 rány trefily střelkyni Eleanor, 1 ránu měla pro Derien, Evanlyn a Saphiru. Bránila jednou Chrise.
Druhou odrážečkou byla začátečnice Veasse, která měla teprve 5. úroveň. Ale i tak se k potlouku dokázala prodrat, a to rovnou 12krát. Na Edmunda mířila jednou, ale netrefila se. Derien trefila 2krát, Evanlyn to schytala 1krát, Eleanor dokonce 4krát, ale jednou netrefila. Jednu ránu poslala na Ellison. Odpálit potlouk se jí nepovedlo 1krát. Jednou ji potlouk trefil do ruky.

Nyní se podívejme na statistiky hráčů, kteří hráli s camrálem. Z Havraspáru se k míči ani jednou nedostal brankář Wayna, který si tak připsal sice 0 na kontě, ale stejný počet zákroků. Jeho střelci měli zkrátka po celou dobu camrál ve své moci. Na brankářku Patricii Baloure poslali sice 30 střel, ale do brány se jich dostalo jen 53 %, což znamená, že zajistili 16 gólů. O skórování se postarala výhradně střelkyně Eleanor. Vybojovat si camrál sama pro sebe zvládla 7krát, o další bojovnost se poprali ostatní střelci: 6krát získala míč Ellison a 3krát vybojoval camrál Martin. To byly veškeré úspěšné střely na mrzimorskou branku.

Naopak nejvíce zářila z mrzimorského týmu jejich brankářkaPatricia. Ta si během zápasu připsala neuvěřitelných 30 zákroků, avšak za její záda proniklo pouhých 16 střel. Až do 39. minuty zvládla chytit 6 střel, ale pustit 14 střel. Ovšem zcela nevídanými zákroky se může pochlubit v dalších minutách. V době od 40. do 51. minuty totiž nepropustila jediný gól. Ze všech 6 střel, které na ni byly vyslány, všechny vychytala, dvakrát netrefila samotná střelkyně Eleanor. Jinak si úspěšné zákroky připsala právě Pat. To byl výkon opravdu tak zdařilý, že jej obdivovali všichni pozorovatelé na tribunách. Uživila tak mrzimorskou naději na případnou výhru, pokud by jejich chytač zvládl polapit zlatonku. Ani po dalším puštěném gólu však nebylo nic ztraceno a dalších pár minut to mohlo ještě vypadat na případnou remízu. Bohužel pro Mrzimor, při posledním gólu, kterým Havraspár zvýšil na 160:0, se šance vytratily, neboť byla chycena zlatonka.

Celý zápas si můžete pustit zde: Podívat se na zápas

Vyjádření kapitánů:
Chris Jericho: Zápas proti Havraspáru byl hrozně těžký, i tak jsme celou dobu bojovali a já bych za to chtěl celému týmu moc a moc poděkovat. Chtěl bych poděkovat hráčům nejen za tento zápas, ale za celou sezonu, na kolejních trénincích jsme si užili mnoho zábavy, a já jsem rád, že mohu být kapitánem právě tohoto týmu. 
Tento zápas pro nás ale neznamená jen konec sezony, bohužel také znamená odchod našeho dlouholetého střelce Andyho z kolejního týmu, a stejně tak i Luciany, která se již bohužel v posledním zápase nedostala do hry.
Na druhou stranu se říká, že tam, kde něco končí, vždy i něco začíná, a já bych moc rád věřil, že třeba zrovna Austin, kterému gratuluji k prvním minutám na hřišti, bude právě tou novou hvězdou našeho týmu. Věřím, že nejen on, ale i další, již v letošním roce přibili do týmu, budou jednou oporami, jež nám pomohou k titulu. na to si však budeme muset ještě chvilku počkat.
Musím také za tento zápas pochválit naši fenomenální brankářku, která si opravdu vedla znamenitě, a stejně tak naše odrážečky. Na jejich práci na hřišti je vždy radost pohledět.
Poděkovat bych chtěl také Jenny, která zvládala výborně bojovat proti havraspárským chytačům a předváděla úžasnou práci.
Na závěr, avšak o nic méně, musím také poděkovat našim fanouškům, kteří nás hnali celou sezonu kupředu. Byli jste úžasní a snad nám zachováte přízeň i do dalších sezon.

Saphira CrystalJsem moc ráda, že se nám povedlo navázat na první výhru proti Zmijozelu a potvrdili jsme, že to nebyla náhoda. Domnívám se, že jsme zápas ovládli na všech postech a od počátku jsme si šli jistě za výhrou. Tímto bych chtěla poděkovat všem našim hráčům, kteří vzali utkání velmi zodpovědně a od počátku až do konce makali naplno a odvedli vynikající výkon. Též bych ráda pochválila havraspárské fanoušky, kteří po celý zápas úžasně fandili, a když už jsem u toho chválení, rozhodně musím vyzdvihnout výkon Patricie, která snad na patnáct minut zamkla brankové obruče a velmi dlouho nás trápila, čímž držela mrzimorské naděje nad vodou. Nakonec se nám však povedlo vstřelit i rozhodující gól a krátce na to Edmund chytil i Zlatonku a utkání tak ukončil.
Díky mrzimorskému týmu za přátelskou a milou atmosféru při utkání. Teď už se všichni těšíme na poslední zápas sezóny s Nebelvírem, který pravděpodobně rozhodne o vítězi poháru.

Sestavy týmů:
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.
Havraspár
Střelec 1: Eleanor Blackfoot
Střelec 2: Ellison Grant
Střelec 3: Martin Lerelin
Brankář: Wayna Wayra Tlaloc
Odrážeč 1: Derien Vardene
Odrážeč 2: Evanlyn Cooper
Chytač: Edmund Heusinger, Saphira Crystal

Mrzimor
Střelec 1: Andrew Uroboros, Kim Sarah Reevesová
Střelec 2: Daria Renawalti, Andrew Uroboros
Střelec 3: Kim Sarah Reevesová, Austin Laip, Daria Renawalti
Brankář: Patricia Baloure
Odrážeč 1: Eivli SSelene, Arne Tyra Larsson
Odrážeč 2: Veasse Waterlee
Chytač: Chris Jericho, Jenny Layla Gilesová

V pátém utkání ŠFM proti sobě nastoupí 10. června týmy Nebelvíru a Zmijozelu.

Pro Denní věštec
Esperanza Milagrosa

Komentáře

  1. Ano, musím smeknout před uměním Pat, jak už jsem ji dávno říkal má v sobě velký potenciál a je mi vždy potěšením sledovat krásné zákroky co na druhém konci předvádí. A už se těším na další společný zápas kdy budeme strážiti oba obruče.

  2. Ďakujem za toľkú chválu. Vážne mám pocit, že si ju ani nezaslúžim. Avšak každá maličkosť, ktorou pomáham Mrzimoru, ma robí šťastnou, takže ak som naozaj toľko pomohla, veľmi ma to teší 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *