Famfrpálová čtvrthodinka

| Vydáno:
Nebelvír 150 : 10 Zmijozel

Zápasy mezi zmijozelským a nebelvírským týmem patřily v minulosti vždy k nejočekávanějším. V posledních sezónách trvaly průměrně hodinu a čtvrt, před 5 školními roky dokonce necelých 40 minut. Dnes to byla podívaná pouze pro ty, kteří si přivstali a přišli na zápas před úderem 9. hodiny, neboť podruhé v historii novodobého famfrpálu netrval zápas déle než 20 minut. Dalo by se tak říct, že to byla pouhá rozcvička.
Doposud si držel prvenství nejkratší hry zápas Nebelvíru s Havraspárem, který po 8 minutách ukončil tehdejší chytač Nebelbrach Mechacha za přispění toho, že u Havraspáru nenastoupil žádný chytač kvůli nedostatku hráčů.

Dneškem si prvenství v nejrychlejším chycení Zlatonky připsal opět nebelvírský chytač, tentokrát však Thomas Olkim, který na rozdíl od svého předchůdce již měl proti sobě konkurenci v podobě Trevora Ztřeštěného, a na krátkou chvíli zaskočila i Zuzana Malron, která však průlet nestihla.
U chytačů tedy ještě zůstaneme: Trevor stihl během hry proletět jen 2krát ze začátku hry, i když se na svůj post vrátil, vydat se za zlatonkou nestihl. Thomasovi stačilo šest průletů na to, aby chytil zlatonku, přičemž ukazatel převahy byl zhruba ve třech čtvrtinách, neměl tak stoprocentní převahu:

Odrážečky na obou stranách se zaměřovaly výhradně na chytače. Bibi byla první, kdo ochraňoval vlastního hráče, střelkyni Eineann, hned v úvodu hry. Poté se jí odpal nepovedl a do třetice trefila Thomase. Wenai se k potlouku dostala také třikrát a vždy úspěšně Thomase trefila. Shodit ho z koštěte se jí však nepodařilo. Na druhé straně se o potlouk hlásila kapitánka Lily, která jej získala čtyřikrát, přičemž dvakrát úspěšně pálila na Trevora, jednou odvracela nebezpečí v brankovišti u Theresy, ale čtvrtou ránu poslat nestihla, neboť byl ukončen zápas. Elisabeth také měla čtyři příležitosti k vyslání potlouku na protihráče, třikrát zasáhla Trevora, přičemž u druhé rány jej poslala dolů z koštěte na ošetřovnu, a jednou se jí trefa nepovedla. Potloukové příležitosti tak byly osm ku šesti pro Nebelvír, vyjádřeno v procentech: 58 % ku 42 %.

Střeleckých šancí bylo za patnáct minut hry sedm. Jednou vybojovala camrál Hekatea a čtyřikrát Angie, ta vždy přihrávala Hekatee, ale té se ani jednou nepodařilo prostřelit brankářku Rheu, která si tak připsala 5 zákroků a vychytanou 0 na svém kontě. Na druhé straně vybojovala míč jednou Eineann, ale Theresu neprostřelila, to se však podařilo Chelle, která jediným gólem zápasu skórovala v 7. minutě hry. Theresa tak pustila 50 % střel, což v případě 2 střel na branku není nic, za co by se musela stydět. Dle statistiky bylo držení camrálu 82 % pro Nebelvír a 18 % pro Zmijozel.

Ohlasy kapitánů:
Rose Elizabeth Lewis (zástupce): Ten konec byl vskutku překvapivý. Musím přiznat, že jsem se až vyděsila, když najednou ve vzduchu nebylo ani jedno koště. Rozhodně byla škoda, že byl tak rychlý. Hráči na obou stranách si mohli hru víc užít a ukázat, co se při těch hodinách strávených na trénincích, ať už kolejních nebo individuálních, naučili. Nicméně ho nejde litovat, protože jsme se v ŠFM posunuli zas o kousek blíž k našemu cíli a jako bonus si náš chytač Thom Olkim odnesl magíka. Takže já myslím, že můžeme být spokojení.
Každopádně bych tímto chtěla moc pogratulovat a poděkovat hráčům, kteří za náš tým dnes hráli, a složit poklonu zmijozelskému týmu. Drželi se statečně, i když štěstěna stála spíše na naší straně.

Trevor Ztřeštěný: vyjádření nebylo obdrženo

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali:
Nebelvír:
1. střelec: Hekatea Centaurix
2. střelec: Angie Claire Silvery
3. střelec: Mary Elizabeth Thornhill, Michael Jones
brankář: Theresa Brendi
1. odrážeč: Elisabeth Victoria Maxwell
2. odrážeč: Lily Peterson
chytač: Thomas Olkim

Zmijozel:
1. střelec: John Charless Bartowski, Alexa Spiderwicková
2. střelec: Eineann Mag Lasair
3. střelec: Chelle Lailah Fay
brankář: Rhea De Morgan
1. odrážeč: Wenai Lafayette
2. odrážeč: Bibi Anne
chytač: Trevor Ztřeštěný, Zuzana Malron

V závěrečném utkání ŠFM se střetnou 18. června týmy Havraspáru a Nebelvíru. Těšte se na reportáž z brku Nebelbracha Mechachy.

Pro Denní věštec
Esperanza Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *