Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:

Prázdniny! Konečně jsou tu prázdniny! Většina z nás balí saky paky a už přemýšlí, kam se letos vrtne.
Jako každý rok, i letos máme na výběr mnoho skvělých destinací. Přesto však váháte a nejste si jisti, kam to letos bude? Třeba vás přesvědčí předpověď z Oříšku, která bude zaručeně přesná!

Dnes se podíváme na první tři destinace, které C.A. Part nabízí.

 

Japonsko

Kdo se rozhodne vyrazit za exotikou do malebných končin Japonska, měl by se rozhodně připravit úplně na vše. Počasí je v této části světa velice nestálé a mění se takřka z hodiny na hodinu.

Mohu vás však ujistit, že žádné katastrofické hurikány ani padající žáby či snad útoky hejn čmelotrysků vás pravděpodobně nečekají.

Vítr bude prvních pár dní vát tak silně, že i ptáci budou raději chodit pěšky, a převážně dámy v sukních by si měly pořádně rozmyslet, jestli půjdou ven. Postupně se bude situace uklidňovat a ke konci týdne již žádný vítr vát nebude, takže se připravte na ošklivé, vlhké dusno a zopakujte si větrná a ochlazovací kouzla pro stavy nouze.

Celý týden očekáváme jasno, místy polojasno, mraky pravděpodobně neuvidíte. Proto jásejte, lepší podmínky na chytání bronzu nenajdete!

Teploty však budou atakovat neúnosnou hranici 36°C, a to po celou dobu, proto raději dřepte doma nebo se zkuste neutopit v moři. Ven vycházejte jen na vlastní nebezpečí, pokud možno po západu slunce, a všude sebou tahejte pořádnou flašku, protože tekutin není nikdy dost!

Bio zátěž bude na 0, což znamená, že problémy budou mít úplně všichni. Proto nic nedělejte, jen se válejte a doufejte, že náš milý hrad ještě uvidíte.

Ovšem dojde-li v průběhu dovolené k nějakým změnám, pak vám nezbývá než doufat, že to bude jen k lepšímu!

 

Bermudské blaho

Pro ty z vás, kteří se rozhodnou se svým životem hazardovat a vyjedou si do nechvalně známého Bermudského trojúhelníku, tu mám předpověď poněkud slibnější.

Na vás se slunce smát nebude. Ono se na vás nejspíš ani smát nechce, neboť bude celý týden schované za mraky, a pokud se ukáže aspoň na chvilinku, berte to jako zázrak. Na opalování proto rovnou zapomeňte.

Vítr povane silný severák, čekejte proto, že se budou tvořit vlny o výšce autobusu. Skvělá příležitost pro dokázání, jak dobře umíte plavat! Na vlastní nebezpečí, samozřejmě. Dále doporučuji hlídat děti a malé domácí mazlíčky, mohlo by dojít k tragédii.

Teplota se po celou dobu bude držet nad tropickými 33°C, zimou tedy rozhodně nezmrznete. Teplota vody se odhaduje na neuvěřitelných 32°C, nedivte se proto, kdybyste ryby lovili z vody již vařené.

Doporučuji však přibalit pláštěnku nebo zopakovat voděodolná kouzla, ke konci týdne se budou tvořit bouřkové mraky a hrozí silné bouřky s deštěm, ojediněle s příměsí mořských řas.

Bio zátěž bude na 6, což neznačí žádné větší problémy, jen u starších osob bychom měli dbát na to, aby se příliš nenamáhali, hrozilo by riziko omládnutí.

 

Hon na Olgoje chorchoje

Ti největší dobrodruzi, kteří se přihlásí na tento náročný výlet, si rozhodně zažijí od všeho něco! A ano, to platí i pro počasí.

Povětrnostní podmínky budou přívětivé po celou dobu zájezdu. Vítr povane mírný a povětšinou ze severovýchodu. Nemusíte se bát, že by vám v noci odnášel stany nebo naopak nefoukal vůbec a bylo by tak dusno na leknutí. Místy se mohou tvořit vzdušné víry či tornáda, ale to k dobrodružství patří!

Tím však končí veškeré dobré zprávy.

Teplota po celou dobu zájezdu nevyšplhá nad 17°C. Očekávejte průměrnou teplotu kolem 14°C. V noci s možností poklesu až na 5°C. Rozhodně se tedy vyplatí vyházet ze zavazadla šortky, tílka a podobné věci a nahradit je mikinami a vyteplenými hábity, anebo si minimálně zopakovat zahřívací kouzla.

Slunce si s vámi bude hrát na schovávanou a usmívat se na vás bude jen první týden. Pak už jej pravděpodobně nezahlédnete vůbec. Bude pod mrakem, což sníží jak teplotu reálnou, tak pocitovou. Ze zatažené oblohy čas od času zaprší. Ke konci zájezdu očekávejte prudké lijáky s bouřkami, nebudou chybět kroupy, sem tam mohou padat i kobylky nebo kola od trakařů.

Důrazně varuji i před výskytem „bludných mlh“, které se tvoří náhle, nejeden člověk se v nich již nenávratně ztratil.

Bio zátěž bude kolísat od 9 do 15, což znamená, že by se měli mít všichni na pozoru. Časté mohou být halucinace, poruchy vědomí nebo srdeční problémy. Ve výjimečných případech se nestane vůbec nic.

Nezapomínejte však, že nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Dovoleným zdar!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *