Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
Léto dál plyne jako voda, všichni už se začínáme cítit odpočatí, někteří se začínají dokonce nudit a dovolené jsou v plném proudu. V minulé předpovědi jsme si říkali, jaké počasí bude v prvních třech destinacích, a zda vyšla? To už musíte posoudit sami.
Dnes je však čas podívat se na další destinace a věřím, že z nich budete mít radost… nebo že by ne?

Merlinovo moře

Kdo z vás se letos chystá k moři? Vyvalit své šunky na písčité pláži, chytat bronz nebo surfovat na očarovaných vlnách? Ať už jedete kdokoliv, alespoň z hlediska počasí rozhodně neprohloupíte.

Přeháňky nemáme hlášeny žádné, dešťové, sněhové ani kroupové, mohlo by se tedy zdát, že k moři ideální. Tento stav se po celou dobu vašeho pobytu měnit nebude, neskákejte však radostí!

Teploty budou dosahovat nechutných 40°C, takže po pár dnech si ještě budete přát, aby začalo pršet nebo dokonce sněžit, protože i moře bude nečekaně teplé. Berte si s sebou proto krémy na opalování s faktorem 200 a větší nebo jakákoliv účinná kouzla a také botičky na píseček, jinak si spálíte nohy… A když už jsme u toho, musíte taky hodně chl… dodržovat pitný režim.

Povětrnostní podmínky budou výhodné zejména pro surfaře. Vítr bude vát silný jihovýchodní, díky němu budou vlny dosahovat zhruba třímetrové výšky, a po pláži bude poletovat vše, co peří má i nemá. Deštníky si proto neberte a začněte konečně kouzlit!

Bio zátěž na 1 a to po celou dobu dovolené, neočekáváme proto žádné zdravotní problémy.

Skautský tábor

Ten, kdo se rozhodl vyrazit místo k moři na tábor, si asi bude brzy škubat vlasy.

Pobyt v přírodě může být sice krásný a uklidňující, pokud nebudete nuceni brodit se horami bláta a jen bezmocně sledovat, jak venku padají trakaře.

Prvních pár dní totiž poleje jako z konve. Déšť bude neúprosný a společnost mu budou dělat blesky. Že by se blýskalo na lepší časy? Pokud přežijete, nedostane vás chřipka nebo blesk, pak pravděpodobně ano! Ke konci týdne bude déšť ustávat, obloha se vyjasní a sluníčko se vám vysměje do tváře.

Alespoň vítr na vás bude možná milostivý. Foukat nebude, takže kromě trakařů žádné odváté sruby či snad popadané stromy, to by vám ještě chybělo, co?

Teploty však tak dobré nebudou. Díky neustávajícímu dešti v prvních dnech bude teplota někde kolem 14°C, proto nepodceňujte zahřívací kouzla nebo teplejší oblečení. Ke konci týdne teplota s vysmívajícím se sluncem maličko stoupne, a to přibližně na 20°C, beranice a péřové hábity proto nechte doma!

Bio zátěž bude na 7, šťastná ale rozhodně nebude. Revmatici neudělají krok, kardiaci se budou sotva ploužit a ani ostatním nebude do smíchu.

Athény – Řecko

Koho nebaví válet se na pláži, ale ani kempovat v přírodě a dává přednost prohlídce památek, ten letos neprohloupí.

Řecko hlásí příjemné teploty kolem 32°C s mírně zataženou oblohou. V příloze se proto neobjeví žádný déšť nebo kroupy. Azurově modré nebe bude kazit jen občasný mrak, ale nebojte, však až vám to slunce poleze krkem, ještě rádi za ten mrak budete!

Vítr si bude dávat dovolenou, takže bude dusno, skoro na zalknutí. Doporučuji proto procvičit ovívací kouzla nebo si zakoupit nějaký mudlovský tentononc, uvidíte, že za něj budete nakonec rádi.

Bio zátěž bude na 2, pozor by si proto měli dávat starší lidé a děti. Nic závažného se snad konat nebude, a kdyby jo, tak to bude aspoň rychlé.

Po stopách Baby Jagy

Další skoro pohodový pobyt v přírodě, daleko od civilizace a s neustálým nebezpečím sežrání. To je panečku adrenalin! A podobně to bude vypadat i s počasím, které si bude dělat, co bude chtít.

Chvíli pršet bude, chvíli nebude. Čekejte zde platný zákon schválnosti, takže když budete trčet „doma“, bude krásně, za to když budete chtít vyrazit ven, začne pršet. A nebudou to jen tak ledajaké přeháňky! V této oblasti jsou časté žabí nebo mravenčí deště. Ani jedno není moc příjemné, proto se zamyslete nad nějakým ochranným kouzlem nebo repelenty. Klasický déšť bude střídán průtrží mračen se silnými bouřkami. Ani slunce se však nenechá zahanbit a když to bude možné, přijde se na vás aspoň na chvilku kouknout.

Teploty si budou též dělat, co chtějí. Jednou bude 15°C, potom 20°C a maximální očekávaná teplota je někde okolo 26°C. Zimou proto trpět nebudete, ale něco na zahřátí s sebou se rozhodně také neztratí.

Ani povětrnostní podmínky nebudou úplně příznivé. Důrazně varuji před jakýmikoliv výlety na košťatech. Pokud neskončíte někde v korunách stromů, pak se nebojím tvrdit, že vaše cílové místo bude poněkud jiné, než jaké jste původně zamýšleli. Rozhodně ale bude zážitek klepat se strachy, jestli to ta chaloupka na muří nožce vydrží!

Bio zátěž bude na 10, na pozoru by se proto měli mít všichni a něco na povzbuzení v kapse se bude hodit!

Ještě pořád ale nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř, takže hlavy vzhůru a dovoleným zdar!

Pro Denní věštec,
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *