Bohatneme ve sklepení 6

| Vydáno:
Ve starých dílech našeho seriálu jsme si všímali, co si můžeme odnést z doupat jednotlivých příšerek a za kolik lze ukořistěné věci prodat. Kusy oděvu, o nichž pojednáme nyní, bude kdokoli prodávat jen stěží.

Úspěšní průzkumníci si již dříve po průchodu určitým místem ve sklepení (tedy po vítězství nad deseti či dvaceti příšerkami, které se v něm nacházejí) mohli odnést některé součásti průzkumnického oblečení. Od 21. března se tato možnost rozšířila na všechny místnosti. Jednou se tedy možná dočkáme toho, že spatříme pod zem vcházet bojovníky v kompletní průzkumnické výstroji.

Prozatím to možné není. Do 3. patra a Podzemního jezera se zatím nenastěhovaly všechny příšerky, které tam mají být, proto je nelze projít celé. Nevím tedy, které součásti oděvu se tam skrývají. Stejnou neznalost mám – ke svému smutku – i co se týče Krysího sídla, neboť se mi jím po posílení tamních příšerek nedaří znovu projít. Zasekl jsem se u Krysího léčitele, jenž mě odmítá pustit dál. Seznámit vás tedy zatím mohu jen se čtyřmi předměty.

Po postupu do třetího ročníku studia získává student nejprve přístup do prvního patra sklepení. Pokud jím úspěšně projde, stane se hrdým majitelem Průzkumnické přilby.

pruzkumhelma-mJejí popisek říká: „Tvrzená kožená přilbice vyztužená ocelovými pásy poskytuje svému nositeli jedinečnou ochranu hlavy v nebezpečných prostorách všeho druhu. Čelní svíce navíc zaručuje dostatek světla i v těch nejtemnějších zákoutích. Podle pověsti svíce posilují světlá kouzla.“ Přilbu lze použít místo lucerny.

Průchod Mauzoleem vás obohatí o Průzkumnické rukavice. pruzkumrukavice-m„Tvrzená kožená rukavice vyztužená ocelovými pásy poskytuje svému nositeli jedinečnou ochranu celé poloviny těla, aniž by omezovala pohyb či sesílání kouzel. Vsazený jantar upevňuje duševní rovnováhu nositele a přispívá k rychlému rozhodování v nebezpečných situacích.“

Sestupme níže. Z patra druhého si odnesete Průzkumnickou halenu. pruzkumhalena-m-3 „Spodní halena z té nejjemnější bavlny udržuje stálou tělesnou teplotu svého nositele i v té největší zimě a zároveň odvádí pot i v těch nejextrémnějších situacích. Vrchol komfortu ve všech nebezpečích i neznámých a nehostinných místech.“

3. patro obsahuje mimo jednoho základního ještě tři další místa. Referovat mohu o jednom z nich. V Čertově puklině vás očekává Průzkumnický opasek. pruzkumopasek-m„Kožený opasek umocňuje a oživuje rovnováhu celého průzkumnického setu, svému nositeli posiluje sílu mysli a upevňuje rozhodnost.“

Čtyři součásti průzkumnického oděvu, jež se mi podařilo získat, vypadají na mně takto:Vse

Řekněte: Nevyplatí se věnovat se Soubojovému klubu, učit se nová kouzla, získávat více energie a zvyšovat si koncentraci, když se pak můžete pochlubit věcmi, které má málokdo?

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *