Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
Prázdniny pomalu končí, ale ještě nás pár dovolených přeci jen čeká. S počasím to i nadále vypadá nevyzpytatelně, že by se ale nakonec ještě umoudřilo? Nebo ne?

Divoký západ

Před touto dovolenou žádné varování nepřišlo, neboť jsme si i my, ostřílení jasnovědci, nebyli jisti, jestli si počasí jen nedělá srandu, a se zatajeným dechem jsme čekali, kdy ten armagedon přijde.

Mračna se nad prérií stahovala skutečně neúprosně a zdálo se, že všechny odvážné výletníky srazí ze sedla. Teplota na našich kouzelnických měřících přístrojích prudce stoupala, aby vzápětí zase klesala a nebylo možno přesně určit, jak ale zcela jistě nebude.

Srážky jsme neměli hlášeny žádné, a pokud víme, lilo v jednom kuse. No, i mistr tesař se někdy utne. Na bio zátěž nám už nestačila stupnice, jsme proto velice rádi, že nakonec se zastavila jen na 18, což značí pouze vysoké ohrožení na životě. Vrátili se ale snad všichni účastníci, takže všechno dobře dopadlo.

 

Druidské putování

I u této dovolené ze začátku naše kouzelnické měřící přístroje nevěděly, co vlastně chtějí.
Dobrou zprávou je, že už se jim podařilo domluvit, a tak konečně máme celkem slušné údaje.

Po zbytek Druidského putování tak výletníky čeká příjemná teplota kolem 22°C, ovšem za účasti uragánu, neboť povětrnostní podmínky nebudou ještě nějakou dobu nakloněny létání na koštěti ani pobytu v lese. Hrozí možnost pádu nějaké větve, přinejhorším stromu, na hlavu.

Vynahradí jim to však srážky, které prakticky nebudou. Bude sucho, až začnou stromy usychat a květiny vadnout. Ale aspoň se nikdo neutopí v kalužích nebo bažinách.

Bio zátěž máme hlášenu na 2, pozor si tak nemusí dávat nikdo, ale opatrnosti není nikdy dost.

 

Výlet do Karibiku

Pro ty z vás, kteří se chystají zakončit prázdniny vyvalením svých břichů na pláži, tu mám dobrou zprávu.

Sluníčko bude svítit a bude svítit tak moc, až si budete přát, aby aspoň na chvíli zalezlo. Obloha však bude azurově modrá, po oblačnosti ani památky, takže zavzpomínejte na opalovací kouzla nebo si alespoň pořiďte opalovací krémy. Čím vyšší faktor, tím hůř.

S jasným nebem jde ruku v ruce i úžasná teplota přesahující 36°C. Co víc si tedy přát? Snad jen, aby aspoň minimálně foukalo, a vy jste se neupekli. Kdepak. Vše nasvědčuje tomu, že vzduch se ani nehne a pokud budete chtít sem tam pocítit závan větru, sežeňte si domácího skřítka. Ovšem z jiné dovolené se tak krásně ugrilovaní nevrátíte!

Bio zátěž bude tak různě kolísat, asi podle nálady. Vezměte si s sebou tedy první pomoc a neváhejte ji použít, když bude… no, ale snad nebude.

 

Ramsesův orienťák

Orienťáky byly pro nás jasnovědce vždycky něco jako krutý trest, proto máme radost, že letos to nebude za trest jen pro nás, ale i pro někoho jiného.

S radostí proto účastníkům oznamujeme, že od začátku až do konce bude obloha zamračená a bude se na vás akorát tak šklebit. Výjimkou nebudou ani prudké deště, které budou doprovázeny trakaři, kroupami či padajícími kameny.

Prudké poryvy větru budou orientaci maličko znesnadňovat. Jižňák sem, zápaďák tam, a rázem nevíte, kde vlastně jste! Doporučení žádné vlastně nemáme… jen si to užijte.

Mírně do karet vám bude nahrávat teplota, která se pro jednou smiluje a nevystoupí nad 21°C. Nebude tedy ani zima, ani vedro. No, aspoň něco.

I Bio zátěž bude jednou příznivá – na 1. Po celou dobu by se neměla měnit, takže neočekáváme žádné zdravotní problémy či jiné podobné komplikace.

Ale znáte to… nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

 

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *