Studentská vedení pro Léto 2019

| Vydáno:
Zima se přehoupla v začátek Léta 2019 a některé posty ve vedeních kolejí se tak obměnily spolu s ročním obdobím. Ani tento rok vás neochudím o tradiční souhrn, který se zaměřuje na funkcionáře ve všech čtyřech kolejích. S kým se loučíme a koho vítáme tentokrát?

Havraspár
Modrá kolej si nejspíše může gratulovat k jednomu z nejvíce stabilních vedení v průběhu uplynulých let. Změny, které se v Havraspáru odehrávají, se vždy dají dopočítat na jedné ruce, k tomu navíc stačí pouhé dva nebo tři prsty. Tento rok není výjimkou. Drtivá většina funkcionářů pokračuje i nadále.

S vedením se však rozloučila jedna z prefektek, Elisa de Lunne. Tato dívka, která se mimo jiné zúčastnila i posledního Sedmiboje, svůj plíšek předala nové nadějné tváři Aimée Leavittové, která je v tuto chvíli známá především na famfrpálovém hřišti.

Havraspár musel také vyřešit situaci kolem kolejního plátku Corvina Declaratio. Jeho šéfredaktorka Olivie Henrieta Větroplachá se totiž rozhodla ke konci roku zmrazit, bylo tedy nutné najít někoho, kdo se o časopis bude nadále starat. Volba padla na další věšteckou redaktorku, nadanou Miu Whitebear. Ta, stejně jako Aimée, letos nastoupila do čtvrtého ročníku, a kromě novinářského prostoru byla v loňském roce vidět také na prvních příčkách v bodování.

Zbytek vedení zůstává stejný. Nejvíce papírování i nadále budou odbývat s velkou pravděpodobností kolejní ředitelka Lilien Emity Meissed s primuskou Arietty Liellou Minette, stříbrný plíšek si ponechává nadaná prefektka Lessien Posie. Famfrpálový tým má pod křídly Aya Watanabe se svou zástupkyní Angelou QuickBow i do páté společné sezóny, byť se Angela během loňského roku jednou mrazila. Aya si však ani na měsíc nového zástupce nehledala. Pokladnu Havraspáru bude střežit i nadále Myker Fae McGarden a pokud se do ní někdo bude dobývat, nejspíš na něj pustí kolejní dušici Eliah Tailesovou. Brianag Mac Coileáin jako správkyni obrazárny čeká už čtrnáctý školní rok v řadě.

Havraspár Funkcionář
Kolejní ředitel Lilien Emity Meissed
Primus Arietty Liella Minette
Prefekti Aimée Leavittová, Lessien Posie
Kolejní duch Eliah Tailesová
Pokladník Myker Fae McGarden
Famfrpálový kapitán Aya Watanabe
Zástupce kapitána Angela QuickBow
Správce obrazárny Brianag Mac Coileáin
Šéfredaktor Mia Whitebear

Mrzimor
Žlutá kolej tento rok trhla rekord v počtu změn ve vedení koleje. Kromě toho je také první a jediná, která většinu školního roku fungovala ve sníženém počtu. Po smazání Susie Rose Queenové za záporné body zůstal Žlutý Trimeles bez šéfredaktora. Toho zatím nenašel, ačkoliv nový rok už začal, zdá se tedy, že na novou tvář si žlutý kolejní časopis bude muset počkat.

Kromě ztracené šéfredaktorky se v Mrzimoru odehrálo ještě pět dalších změn. Ty nejvíce viditelné se udály na postech prefektů. Během školního roku totiž odešla Zoe Hopkins přímo do mrazáku, stříbrný plíšek místo ní připnula Eivli SSelene, která se v dané době realizovala také jako zástupkyně kapitánky. Katsuki Swallow, druhá z dvojice prefektek, se s odznakem rozloučila na konci školního roku. Její místo převzal Freddy Reddy, student 1. ročníku, kterému je však už 12 let.

Také pokladnu si mezi sebou vyměnili dva pokladníci. Nika Moons, která během roku také navštívila mrazák, ji předala rovnou Dariu Vienskymu, a to ještě během probíhajícího loňského roku. Totéž se stalo na postu správce obrazárny. Novopečená primuska totiž své místo přenechala mladé a nadějné Selině Garcia, letošní studentce 3. ročníku.

Poslední téměř neviditelná změna se odehrála ve famfrpálu. Z postu zástupkyně kapitánky zmizela Eivli SSelene, novou tvář nám však mrzimorská Jenny Layla Gilesová nepředstavila. Na druhý post dosadila sebe, nejspíš aby zastavila možné debaty, kdo by mohl dostat áčko. Také kolejní ředitelka Oresta McCollin Vianueva pokračuje beze změny, nově snad jen s kroužkem na prstu a delším příjmením. Primuska Mischel Binghum a kolejní dušice Ankaret Riannon Sarkany se pro setrvání ve funkci rozhodly téže, byť u Ankaret nejspíš nejde o volbu jako takovou, vzhledem k tomu, že je po smrti.

Mrzimor Funkcionář
Kolejní ředitel Oresta Vianueva
Primus Mischel Binghum
Prefekti Eivli SSelene, Freddy Reddy
Kolejní duch Ankaret Riannon Sarkany
Pokladník Dario Viensky
Famfrpálový kapitán Jenny Layla Gilesová
Zástupce kapitána Jenny Layla Gilesová
Správce obrazárny Selina Garcia
Šéfredaktor kolej je bez šéfredaktora

Nebelvír
Červená kolej se po spoustě změn v letech minulých ustálila, ve svých funkcích většina lidí zůstává a vše nasvědčuje tomu, že Nebelvír může být víc než spokojený se jmény, které se v jeho středu momentálně skví.

Přesto se ani červeným změny nevyhnuly. S postem primusky a s celým vedením se rozloučila třeba Birgitta Runesson, zlatý plíšek si však za ni připnula nadějná a výrazná tvář Tessa di Maristella. Stříbrný odznak, který se díky tomu uvolnil, si zase na hruď mohla připnout Emma Ellie Lewis, která se do vedení vrátila po roční pauze. To jediné se událo do roku Léto 2019, Nebelvír se tak může považovat společně s Havraspárem za kolej s nejméně změnami.

Během roku Zima 2019 však došlo ke změně na postu správce obrazárny, po Stelle Wiliems se o obrázky začala starat poměrně mladá tvář, Calla Torová. Ta letos nastupuje do čtvrtého ročníku. Jinak zůstává mezi lvy vše při starém.

O Nebelvír se z postu nejvyššího bude starat i nadále kolejní ředitel Oliver McCollin, který se mezi červenými těší velké oblibě. Jeden post prefektky si i nadále ponechává Annie Wise, kterou jsme mohli vidět v posledním Sedmiboji. Strašit ve věži bude duch Martin Matýsek, penězi bude chrastit pokladnice Esmeralda Milagrosa a famfrpálové duo Theresa Brendi a Beteramis Athenodoros bude i nadále dbát na účast hráčů na trénincích. Také časopis Lví tlapou zůstává v tlapkách šéfredaktorky Mariny Liquett Charette.

Nebelvír Funkcionář
Kolejní ředitel Oliver McCollin
Primus Tessa di Maristella
Prefekti Annie Wise, Emma Ellie Lewis
Kolejní duch Martin Matýsek
Pokladník Esmeralda Milagrosa
Famfrpálový kapitán Theresa Brendi
Zástupce kapitána Beteramis Athenodoros
Správce obrazárny Calla Torová
Šéfredaktor Marina Liquett Charette

Zmijozel
Zelená kolej má za sebou úspěšný rok, což neznačí jen dva získané poháry, ale také to, že vedení v průběhu roku neprodělalo žádnou změnu, což se však týkalo také Havraspáru. Do nového roku Zmijozel přišel se dvěma novými jmény a jedním známým v nové funkci.

Po dvou letech se prefektka Loralei Silwerin rozhodla pro změnu a přijala post nové kapitánky zmijozelského famfrpálového týmu. Ten opustila po třech sezónách Andra Tigers i se svou zástupkyní Magdarlene di Facittrou. Áčko si na hruď připnula Astoria von Pens, kterou zatím mohl hrad zaregistrovat jako účastnici posledního Sedmiboje a také jako nadějnou brankářku.

Po Loralei se uvolnilo místo prefekta, které přijal Jarrq Miekkala, letošní student 4. ročníku, který mimo jiné vyniká také ve famfrpálu. Ve vedení je, stejně jako Astoria, novou tváří.

Zbytek zmijozelských funkcionářů pokračuje. Ať už mluvíme o NaSaŠí Jackson, kolejní ředitelce, Narcisse Cineree, primusce, Elaine Robillard, prefektce, nebo třeba o Zpytlehněvovi Zďáblíkovi, který je po letech ve funkci noční můrou nejen zelených studentů, ale i zbytku hradu. Stejně děsivá je však plešatá dušice Marguerita Laux nebo šéfredaktor Hadího krále Hayden Folivora, když z lidí dostává články. Obrázky v obrazárně pak bude i nadále krotit Hannabell Cavanaugh.

Zmijozel Funkcionář
Kolejní ředitel NaSaŠí Jackson
Primus Narcisse Cinerea
Prefekti Elaine Robillard, Jarrq Miekkala
Kolejní duch Marguerita Laux
Pokladník Zpytlehněv Zďáblíkov
Famfrpálový kapitán Loralei Silwerin
Zástupce kapitána Astoria von Pens
Správce obrazárny Hannabell Cavanaugh
Šéfredaktor Hayden Folivora

Nakonec jsme se dostali na konec dalšího článku, který má za úkol vzdát hold všem, kteří se podílí na vedení kterékoliv koleje. Ráda bych tímto vyjádřila svůj vděk, že se neustále podílí na rozvoji jednotlivých kolejí, tím i rozvoji hradu, protože bez nich bychom dnes nebyli tam, kde jsme. Bez debat je každý ze zmíněných důležitou osobností a já všem přeji, aby je nikdy neopustilo jejich nadšení.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *