Vzpoura nebo planý poplach?

| Vydáno:


Tento článek je určen především vyučujícím, ale jistě nepotěší určitou část profesorského sboru, učící na škole čar a kouzel na Hogwarts.

S nepovzbudivým tónem musím bohužel konstatovat, že ne pouze skřítkové se na hradě bouří. Několik studentů, vzdělávajících se na Hogwartské škole, se totiž údajně rozhodlo vzbouřit a učinit některá zásadní opatření právě na účet svých profesorů.

Důvod k jejich náhlému rozhodnutí učinit některé kroky, je údajně nepřijatelné jednání se studentskými domácími úkoly a soutěžemi, které podle jejich tajných zdrojů (snad až na pár výjimek) nikdo nečte a práce žáků končí v rukou domácích skřítků, kteří si hodnocení podle nálady a stupně únavy vymyslí.

Profesoři se brání. Na svoji obhajobu uvádí nedostatek času, který jim rovněž zabírá mudlovský svět. Nikdy by si ale nedovolili svěřit domácí úkoly nebo drahocenné soutěže do rukou svých nemotorných domácích skřítků. Všechny své povinnosti ve funkci vyučujícího plní v rámci možností až nadmíru dobře a tudíž nechápou, jak je jen možné, že jejich žáci chystají jakési tajné radikální změny.

Ty mají podle všeho představovat pasivní zapojování do školních akcí, omezení návštěvnosti v některých předmětech a v konečném případě i odchod ze školy. To by znamenalo sníženou potřebu počtu profesorů na škole, a tedy následné propuštění by čekalo drtivou převahu učitelského sboru.

Zatím sice nemáme přesné důkazy, jaké prostředky hodlají žáci použít na své profesory, ale jisté je jen jedno:

„Zloba žáků je opět odhalena, nepřátelé studentstva, pozor!“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *