První letošní zápas ve znamení zelenomodré barvy

| Vydáno:
Zmijozel 30:150 Havraspár

Loňské skóre skončilo 240 : 160, kdy minutu před druhou odehranou hodinou chytila zlatonku pro Zmijozel Narcisse Cinerea.

Zápas byl zahájen v 9:02 a oba týmy svou připravenost předvedly naplno, neboť ihned bylo všech 14 postů zabráno hráči v zelených a modrých dresech, o vteřinu rychlejší byli modří. Svou kapitánskou premiéru zde předvedla brankářka Havraspáru Aya Watanabe. Proti ní stála již druhým rokem zmijozelská kapitánka Zuzana Malron.

U střelců a brankářů to bylo poměrně jednoduché. Z 11 bojů o camrál jej 9krát ukořistil Zmijozel. Pětkrát z toho to byla Andra, která dokázala proměnit 1 střelu hned v úvodu hry, kdy zamířila na opačnou obruč, než kterou Aya bránila. Dvakrát však Aya předvedla pěkný zákrok a střely přesně chytila. Poslední střela Andry letěla mimo obruče. Další dva camrály získané Zmijozelskými vybojovala Jagga, která jednou dala gól do prázdné obruče a jednou prostřelila brankářku Ayu. Hannabell vybojovala camrál v 16. minutě, ale Aya i přes bránění u jiné obruče dokázala gólu zabránit. Hannabell byla poté trefena a nahrazena Besou, která stihla taktéž jednou na Ayu vystřelit, ale i tuto střelu Aya chytla.
Na druhé straně Havraspár získal míč jen dvakrát. V 6. minutě se snažil trefit Martin, ale Rhea byla připravena a střelu chytila. Martina vystřídala ve 14. minutě Wronka. Ta v 18. minutě střílela, ale i tuto ránu Rhea vykryla. Byla to pak Eleanor a Raven, které se nedostaly k žádnému camrálu.
Rhea si tak připsala jen 2 zákroky a 100% úspěšnost. Aya si naopak vůbec nevedla špatně, z 8 zákroků pustila pouhé 3, a měla tak 62,5% úspěšnost. Dle školních statistik byl pak camrál v držení Zmijozelu po celých 82 % zápasu, zatímco Havraspár jej měl 18 % doby zápasu.

Odrážečské síly byly dle školní statistiky jasné – potlouky ovládali více Havraspárští (68 %) než Zmijozelští (32 %). Ale pády hráčů zaznamenali diváci na obou stranách. V prvních čtyřech minutách hry se k potlouku dostali postupně všichni čtyři odrážeči. První tři odpaly se ale Angele, Evanlyn a Bibi nepovedly, buď trefily samotné odrážeče, nebo letěly potlouky jinam. První zásah zaznamenala Ariana, která mířila na Edmunda. Jednou dokonce pálila inkognito, takže diváci netušili, na koho byl její potlouk mířen, ale komentátor uváděl, že jej nebo ji trefila.
Nejčastěji se k potlouku dostala Evanlyn (7krát, 1 bránila), zásah protihráče zaznamenala 5krát, jednou poslala hráče dolů – tím byla Hannabell v 16. minutě. Jednou se jí odpal nepovedl. Druhou úspěšnou odrážečkou byla Angela (5krát měla potlouk), ale měla smolný den, neboť ani jednou netrefila protihráče, nýbrž 4krát sebe samotnou a jednou se jí odpal nepovedl. Střídající Miraell, která nahradila Angelu v 16. minutě, se k potlouku dostala dvakrát – jednou dobře ubránila Eleanor a jednou se snažila mířit na Arianu, ale potlouk letěl jiným směrem.
Potlouky Zmijozelských byly vyrovnané. Třikrát jej měla Bibi, poprvé schytala ránu sama a dvakrát trefila Edmunda. Své spoluhráče bránila dvakrát – jednou Rheu a jednou Zuzanu. Ariana zasáhla v 5. minutě Edmunda, v 7. minutě kdovíkoho a naposledy ve 21.minutě opět Edmunda, přičemž ho poslala rovnou k zemi. Zmijozel tak měl sice méně často potlouk, zato byl však na rány úspěšnější.

Chytačské síly byly téměř vyrovnané. Zatímco první dva průlety stihli oba chytači, Narcisse i Edmund, téměř zároveň, při třetím průletu byl rychlejší Edmund. Toho pak po druhém průletu střídá Hazel, čímž dává výhodu Narcisse, která proletěla dříve. Pak to ale byla Hazel, která zaznamenala dva nárazy za sebou. V 15. minutě pak Nar střídá Zuzku, o minutu později se střídá Hazel s Edmundem, což opět dávalo výhodu Zmijozelským. Ukazatel zlatonky se postupně zbarvuje do zelena, ale stále je zhruba z jedné čtvrtiny modrý. Ve 20. minutě se opět Zuzka střídá s Nar. Těsně před koncem je Edmund sražen a nastupuje proti Narcisse Hazel. Ta ihned svůj průlet zakončuje střemhlavým letem a chycením zlatonky ve 26. minutě hry, čímž zápas ukončuje. I přesto, že ukazatel zlatonky byl z větší části zelený, byl to modrý chytač, který byl úspěšnější.
Narcisse zvládla sedm průletů, Zuzka pak dva. Edmund proletěl 5krát, zatímco Hazel dvakrát průlet sice nezvládla, ale třetí vyšel i se zlatonkou v ruce.

Vyjádření kapitánek:
Aya Watanabe: Tenhle zápas byl pro mě hned několikanásobnou premiérou. Poprvé jsem chytala u obručí a poprvé jsem hrála coby kapitánka. A celé to dopadlo víc než dobře. Zápas probíhal v pohodě, nevyskytly se žádné problémy a všechny havrany musím pochválit. Zvláště naši mladou chytačku Hazel, která si ze zápasu odnesla svou první zlatonku, kterou nám zajistila výhru. Chtěla bych tímto také poděkovat všem svým hráčům, kteří se společně s ní na naší výhře podíleli. A to jak hráčům základní sestavy, tak náhradníkům. Velké díky patří i našim fanouškům, kteří nás horlivě podporovali od začátku do konce. Největší díky si ode mne však zaslouží má zástupkyně a levá ruka, Angela QuickBow. A když už jsem u toho děkování, ještě bych na závěr ráda poděkovala zmijozelskému týmu, který si mimochodem vedl velmi dobře, za skvělý a férový zápas.

Zuzana Malron: Co si budeme povídat, výsledek prvního zápasu byl pro nás poněkud překvapivý, Havraspáru k němu rozhodně gratuluji. Jsem opravdu hrdá na pokrok, který můj tým udělal, i na hru, kterou na hřišti předvedl. Střelci ukázali perfektní sehranost, odrážečky zase svou smrtící přesnost, Rheuščin skvělý postřeh uhájil čisté brány a nakonec musím vychválit Narci, která zlatonku zatlačila do půlky modrého hřiště. Děkuji svému týmu za jejich vzornou účast a perfektní nasazení během celého zápasu.

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Hannabell Cavanaugh, Besa Bláznivá Rokfortská
3. střelec: Jagga Viggo
brankář: Rhea De Morgan
1. odrážeč: Bibi Anne
2. odrážeč: Ariana Charlotte Bernadotte
chytač: Narcisse Cinerea, Zuzana Malron

Havraspár:
1. střelec: Eleanor Blackfoot
2. střelec: Martin Lerelin, Wronka Zabloudilová
3. střelec: Raven Siraell Rosa
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Edmund Heusinger,Hazel Jane Morion

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *