Poslední zápas: Divadlo, či hra?

| Vydáno:
Havraspár 190:110 Mrzimor

Loni se týmy utkaly v půli června a rovněž odehrály poslední zápas sezóny. Skóre skončilo s 50 body pro Mrzimor a 190 body pro Havraspár. Letos bylo konečné skóre u obou týmů trojciferné.

Připravenost týmů potvrdily kapitánky Aya a Saurinne tak, že zápas byl zahájen v 9.03, ale reálně se dalo naskočit na post nejdříve v 9.04. Rychlejší start měli Mrzimorští, Havraspáru jako poslední naskočila druhá střelkyně Arietty a první odrážečka Serafína, pro kterou to byla premiéra. Mrzimorské obruče i tentokrát strážila Winterlynn, zatímco Saurinne koučovala ze střídačky. Po předchozím zápase se spousta fanoušků vrhla na Rosmertin stánek, aby si alespoň něco stačili dát. Kdo mohl tušit, že ve dvou hodinách, dvaceti dvou minutách a dvaceti sedmi vteřinách se bude odehrávat především zkouška nervů, trpělivosti a vytrvalosti, kterou budou muset podstoupit hráči, fanoušci, novináři a všichni ostatní v čele s panem ředitelem Matthewem Whitecrowem? Začneme ale od začátku. Průběh zápasu bude rozdělen na tři dějství.

Dějství první – 68 minut hry
Střelci se během hry předvedli celkem dvanáctkrát úspěšně. Dva góly Havraspáru vstřelila v 10. a ve 32. minutě Wronka, když prohodila samotnou brankářku. Jeden gól patřil Eleanor (54. minuta), která si našla místo v nechráněné obruči. Devět mrzimorských gólů si rovným dílem po třech rozdělili Aaron (trefil 2krát prázdnou obruč v 50. a 58. minutě a ve 12. minutě překonal brankářku), Amanda (trefila 3krát odkrytou obruč ve 38., 60. a 62. minutě) a Daria (stejně jako Aaron 2krát zamířil camrál do nechráněné obruče ve 20. a 42. minutě a v 8. minutě prostřelila brankářku).

K červenému míči se dostala Wronka ještě dvakrát bez vstřelení gólu, Winterlynn dobře odhadla směr camrálu ve 14. minutě a ve 28. minutě sice Wronka posílá střelu jedovatou, ale Winterlynn tak tak stačí zachytit camrál, když hlídá úplně jinou obruč. Čtyři vybojované camrály měla i Arietty, ale Winterlynn tři její střely přesně vychytala a jednou se musela k prostřední obruči natahovat, aby zabránila gólu. Eleanor pak za modré získala camrál ještě jednou, ale střelu na prostřední obruč dokázala Winterlynn v 18. minutě se štěstím chytit.

Žlutá bojovnost se projevila u Aarona celkem 9krát, kromě tří gólů měl v držení camrál ještě 6krát, brankářku Ayu vyzkoušel snad všemi možnými způsoby, 3krát dokázala chytit jeho střelu přesně, jednou pak zachraňovala camrál od jiné obruče, jednou dokázala tak dobře stínit mezi dvěma obručemi, že camrál neměl šanci a ve 26. minutě neměla žádnou práci, neboť Aaronův camrál letěl mimo obruče. Amanda měla v ruce camrál 6krát a mimo své 3 góly nedokázala překonat Ayu a její štěstí. Aya byla hned ve 2. minutě hry připravená a střelu na levou obruč se štěstím chytila, ve 24. minutě přesně Amandu odhadla a camrál skončil v její náruči a v 66. minutě zase štěstí pomohlo u pravé obruče. Daria měla také 9 camrálových příležitostí, neproměnila jich 6, ve 36., 40. a 56. minutě byla Aya ostražitá a chytila přesně její střelu, v 52. minutě se Aye vyplatilo stínit mezi dvěma obručemi a nebyl to tak gól, v 64. to Daria zkouší doprava a v 68. minutě pak doleva, ale ani tyto dvě střely Aya nepouští za svá záda.

Odrážeči to neměli jednoduché. U Havraspáru se nejspíš šla obětovat Serafína Squirellová (14. úroveň). Hned v první minutě ještě nedávala na potlouky pozor a už to odnesla její noha. Svou nepozornost a sílu potlouků okusí ještě 5krát do ruky v 6., 7., 14., 18. a 57. minutě. Naopak zvládne své hráče ubránit, ve 3. minutě odpaluje před Eleanor potlouk pryč a ve 49. minutě před Arietty. Ve 38. minutě se snaží mířit na Eivli, ale potlouk letí jinam. Odpálit potlouk se jí nepodaří 5krát během druhé půlhodiny zápasu (30. až 61. minuta). Serafína tak do styku přišla s potlouky celkem 18krát.
Evanlyn do sebe nechala potlouk narazit třikrát (v 11. a 35. minutě to odnesla noha, snad alespoň pokaždé jiná, a ve 23. minutě to byla ruka). Naopak ubránit vlastní hráče dokázala třikrát, nejprve v 10. minutě brankářku Ayu, ve 43. minutě Eleanor, v 51. minutě opět Ayu a v 63. minutě Wronku. V 19. minutě se snaží poslat potlouk na Amandu, ale ten letěl jinam. Zasáhnout soupeře se jí však podařilo rovnou tucetkrát. Prvních pět potlouků posílá k Amandě (8. až 24. minuta), jednou to zkusí na Aarona (26. minuta) a pak zase dvakrát zkouší odolnost Amandy (29. a 33. minuta). Následně se v průběhu 40. až 62. minuty rozhodne zaměřit pouze na chytače Chrise, kterého trefí pětkrát. Evanlyn se celkem 20krát ocitá s potloukem.  Jednou se k potlouku v 50. minutě dostane i střídající Lessien, která musí bránit Wronku a daří se jí to. Ani jednou se tentokrát nepodařilo havraspárským odrážečkám nikoho srazit z koštěte.
U Mrzimoru se 8krát dokázala s potloukem porvat Sherly. Ochránit svou brankářku musela ve 48. minutě. Nepovedený odpal zaznamenala jen jednou, v 58. minutě. Naopak měla 8 zásahů, hned ve 2. minutě si vybírá odrážečku Evanlyn, ve 4. minutě to zkouší na Edmunda, stejně jako pak v 17. minutě. Ve 22. a 27. minutě je to pak opět Evanlyn a ve 46. minutě zase Edmund. Eivli se podařilo hlídkováním získat celkem 17 potloukových šancí. V 5. minutě ochránila brankářku Winterlynn. Třikrát míří na Edmunda, ale potlouk letí jiným směrem (9., 37. a 47. minuta), jednou se netrefí ani do Wronky (16. minuta). Odpal se jí nepovede jen jednou (31. minuta). Ovšem zásahů má hned 8, půlku z nich posílá na Edmunda (28., 34., 53. a 64. minuta), dva potlouky věnuje Eleanor (13. a 32. minuta) a další dva pak Evanlyn (39. a 59. minuta). K těmto zásahům si připisuje ještě tři trefy, kterými poslala své protihráče dolů z koštěte. Ve 20. minutě je to Serafína, ve 44. minutě Evanlyn a v 55. minutě pak Edmund. Jeden potlouk stihla během střídání objevit také Katy, ale zrovna koukala jinam, takže odcházela s modřinou na noze (25. minuta).
Poslední tři minuty tohoto dějství není záznam o potloucích.

Chytači Edmund a Chris měřili své síly dlouho. Oba zdárně prolétávali, a to až do 30. minuty, kde se tribunám nezvládl vyhnout Edmund. Minutu předtím se vyléčil Laudanem. K jedinému střídání chytačů dochází u modrých v 55. minutě, kdy Edmunda srazila Eivli, chytat tak vyráží Hazel, po pěti minutách nastupuje opět Edmund. Chris se ve 42. minutě léčí Laudanem. Druhá chytačka Jenny přihlíží tak zatím jen z tribun, neboť Chrise se sundat nepodařilo.

Dějství druhé – 52 minut nervů
Od 69. minuty přestávají svá košťata ovládat nejen odrážeči, o kterých není vidu ani slechu už tři minuty, ale také někteří střelci a zbytek hráčů. Zuby nehty se na koštěti jako zázrakem drží Daria, která v 72. minutě střílí na prázdné branky a zvyšuje skóre na 30:100. O 4 minuty později stejné šance využívá i Aaron a stav je 30:110. Nejen žlutí fanoušci se začínají ozývat, zda to těmto hráčům přijde fér. Daria se brání slovy, že ani nemůže slézt z koštěte. V 90. minutě se stále létajícímu Aaronovi opět daří získat camrál, gól však vstřelil dle komentátora až v 93. minutě a o další minutu později zvyšuje stav na 30:130. S padajícím hradem se podaří dobře vypořádat Wronka, která se na koštěti objevuje v 94. minutě, kdy se dostává k camrálu. V témže čase je skóre očarováno a opraveno zpět na stav před krizí, 30:90. Až ve 120. minutě se camrál znovu po 20 minutách objevuje, když prolétá kolem a je k dispozici všem. Wronka tak neměla šanci ani vystřelit.

S potloukovým řáděním se roztrhl pytel a na posty vzlétají různí hráči. Serafína v 71. minutě kouká jinam (dost možná na bílou stěnu hradu) a tak dostává ránu. Saurinne se snaží zachránit chytačský post v 72. minutě, Hel Morganová naskakuje na odrážeče, Lessien padá ze střeleckého postu. Dvakrát proletí potlouk kolem, potřetí je zbloudilý a na odrážeče nastupuje v 73. minutě Katy. Hel musí v 75. minutě bránit Saurinne, ale nedaří se jí to, a tak je Saurinne trefena. Další dva potloukové průlety bez zranění. Saurinne sebe samotnou posílá na střídačku v 77. minutě. Hel musí opět bránit, tentokrát Chrise, který však podle všeho na postu vůbec není a ještě k tomu je zasažen potloukem. Aimée nastupuje jako střelec. Potlouk proletí kolem, pak se Chris ocitá opět na chytači a Winterlynn míří ke svému brankovišti. Sherly naskakuje jako odrážeč, Serafína se léčí Laudanem. V 81. minutě nedává Hel pozor a schytá ránu do ruky, Amanda se přidává ke zbylým dvěma střelcům, co tam stále jsou. Potlouk letí zase kolem a Aye se daří dostat ke svým brankám. Jenny naskakuje na chytače v 81. minutě. V 85. minutě se daří prodrat se na střelce Anee.
Aaron si v 91. minutě dokáže poradit se zákeřným potloukem i bez odrážečů!


(čtěte zespodu nahoru)


(stav na postech v 92. minutě)

V 92. minutě letí potlouk kolem, Edmund se snaží proletět, ale trefuje tribuny, Eivli nastupuje na odrážeče a jen chvíli poté musí bránit Dariu. Nedaří se jí to a Daria je zasažena a musí dolů z koštěte. Serafína stále na odrážeči, dostává se k ní potlouk, ale nedává pozor a ten ji trefuje do ruky. Wronka a Lessien se dostávají na střelecké pozice. V 95. minutě se Edmundovi podařilo slézt, zatímco Chris nastoupil. Aaron v 98. minutě slézá z postu, Aya opět míří k brankovišti. Ve 101. minutě letí potlouk kolem. Další se ozve až ve 120. minutě, kdy opět letí kolem a na střelce naskakuje Arietty. O minutu později znovu naskakuje Daria, Aaron, Saurinne a Eleanor na střelecký post, Winterlynn na brankáře a Eivli na odrážeče. Mrzimorským se daří zaplnit téměř všechny posty. Všechny hned ze startu ohrožuje potlouk, Aaron se opět instinktivně vyhýbá, ale Daria takové štěstí nemá a dostává ránu. Tímto končí druhé dějství.

Dějství třetí – dvacetiminutovka
Stěny hradu i famfrpálové hřiště se daří panu řediteli obnovit a zpřístupnit cca v 11:03–11:05. Právě ubíhá 122. minuta zápasu v celkovém čase. O camrálu není ještě šest minut slyšet. Je však třeba, aby hráči odolávali potloukům. Eivli zdárně ubránila Winterlynn, zatímco Serafína nastupuje na odrážeče a Lessien na střelce. Další tři potlouky má opět na starost Serafína, ale poprvé se dívá jinam, takže má modřinu na noze, mezitím Lessien uvolňuje místo pro Wronku a na chytače nastupuje Chris. Druhý potlouk ohrožuje Eleanor, ale Serafína zareagovat nestihne, takže bita je pro změnu střelkyně. Aya míří opět k obručím, Sherly na odrážeče. Třetí potlouk opět útočí, ani zrovna nastupujícího Edmunda nestihla Serafína zachránit a ten dostává ránu. Další dva potlouky má na starost Sherly, té se daří ubránit nejprve Winterlynn a poté i Chrise. Angela nastupuje na odrážeče a oba týmy jsou ve 127. minutě kompletní. Na sestavu, která nastoupila ve třetím dějství jako zahajovací, se můžete podívat níže.


(sestava, která nastoupila na dohrání zápasu)

Po nástupu všech 14 košťat se pokračuje ve hře. Ve 128. minutě se opět objevuje camrál. Eleanor jej zvládne vybojovat hned v úvodu dvakrát, ale proměnit se jí nepodaří, nejprve jí v tom zabrání hlouček hráčů a podruhé Winterlynn přesně chytá. Ve 132. minutě dává gól do vedlejší brány Saurinne. O dvě minuty později skóruje do prázdné obruče Wronka. Stav je 40:100 pro Mrzimor. Ve 136. minutě posílá Aaron prudkou střelu, ale ta končí pouze v konstrukci obruče. Arietty se dostává jako další v pořadí k camrálu, ale její střela letí úplně mimo brankoviště. Daria v závěru zápasu stihne vstřelit gól do prázdné a zvyšuje na 40:110. Ze 7 střel obou týmů tak byly 3 gólové (2 góly pustila Aya, 1 gól Winterlynn), tři nevyžadovaly žádný zásah brankářek a pouze jednou byla střela chycena brankářkou Winterlynn.

K potloukům se v této části hry nejvíckrát dostala Eivli, celkem pětkrát – tři zásahy, které vždy mířily na Angelu, ve 130. minutě ubránila Dariu a ve 134. minutě sice také mířila na Angelu, ale potlouk letěl jinam. Potlouky čtyři si připsala Angela, která oproti zahájení zápasu vystřídala Evanlyn. Angela si ve 131. a 133. minutě vybrala jako cíl Aarona, poprvé to letělo jinam, podruhé to byl však zásah. Před koncem zápasu získala dva potlouky za sebou. První musela odhánět od Wronky a zvládla to a druhý naopak poslala na Chrise, který se ihned léčil Laudanem, zatímco Serafína se ve 140. minutě vyměnila s Evanlyn. Tři potlouky vybojovala Serafína, poprvé zvládla Wronku ubránit, ale další dvě rány se jí nepovedly a dle slov komentátora by měla ještě trochu trénovat.  Rovněž tři potlouky získala i Sherly. Ve 136. minutě zasahuje Angelu, která se posilňuje Laudanem. O dvě minuty později zpacifikuje potlouk letící na Chrise a minutu před koncem zasahuje ještě Edmunda. Vystřídaná Evanlyn se k potlouku už nedostala.

Chytači mají ze začátku pauzu. Dříve nastupuje Chris (123. minuta) a později Edmund (125. minuta). Jen co nastoupí, schytá ránu potloukem, sám komentátor to hodnotí slovy, že je to odrážečům ale asi jedno. Na své první průlety si oba museli ještě celých deset minut počkat, neboť se týmy teprve dávaly dohromady a zahajovat hra se měla, až budou všichni na svých postech. Pan ředitel musel také ukočírovat míče (vyjma potlouků, které si vždy dělají, co se jim zlíbí). Chris zvládá překážky o jezevčí chlup proletět dřív než Edmund. Oba chytači se za zlatonkou pouští ještě pětkrát. Až pátý Edmundův průlet hlásá konec zápasu a chycená zlatonka je v jeho rukou.

Zápas končí se stavem 190:110 v čase 2:22:27 včetně zhruba hodinového výpadku a naprosté nehratelnosti. Ztráty na životech známy nebyly, ale do druhé části zápasu nenastoupila Amanda, jejíž místo zaujala Saurinne. Nakrátko se vrátila Evanlyn, které uvolnila odrážečský post Serafína, a v tomto dějství se nově objevila i Angela.

Ohlasy kapitánek
Aya WatanabeByl to nejzajímavější zápas, který jsem zatím zažila, všichni víme proč. Ve finále mě zřícení hradu až tolik neštve, pocit rozhořčení nahradila radost z výhry. Sice jsme tento rok nedosáhli na pohár, ale jsme druzí. A to je naprosto skvělé! Chtěla bych tedy poděkovat všem svým hráčům za další úspěšnou sezónu a těm dnešním za neuvěřitelnou trpělivost a schopnost zachovat si chladnou hlavu. Nakonec jsme se opět všichni na hřišti sešli a ukončili sezónu modrou tečku (Edý zlatou). Nechť je příští sezóna minimálně tak úspěšná jako ta letošní!“

Saurinne ArlenV první řadě bych ráda poděkovala nejen žlutému týmu, který byl připraven nezvykle brzy, spolupracoval, podporoval se a snažil se ze všech sil, ale i modrým, kteří byli opravdu rovnocenným soupeřem a zlatonka nakonec rozhodla. Ráda bych ale poděkovala i panu Mattovi za řešení následků velkého řádění škrken na hradě, musím říct, že tentokrát se jim jejich kousek povedl se vším všudy. Nakonec se ale podařilo zápas dohrát, za což jsem ráda. 
K samotnému zápasu… Z mého pohledu byl až nezvykle klidný, ale to bylo asi tím, že jsem poprvé hru jen sledovala a nemusela se stresovat létajícím camrálem. Myslím, že to až na drobnosti byl z naší strany povedený zápas a já jsem ráda, že jsem mohla mít tento rok žlutý tým na starost. Děkuji vám, naučili jste mě mnohé! 
A samozřejmě ještě jednou gratuluji modrým k vítězství!“

Vyjádření pana ředitele
Matthew WhitecrowJak již jistě mnozí vaši čtenáři zaznamenali, došlo během rozhodujícího sobotního famfrpálového zápasu k několika událostem, které významně narušily jeho průběh.
Krátce po zahájení zápasu bylo napětí v obecenstvu natolik silné, že počalo svým působením deformovat samotný čas a prostor.
Diváci i hráči se tak ocitali v různých časových bublinách, zkreslujících rozličným způsobem jejich vnímání. 
Docházelo k nejrůznějším časovým posunům, kdy se čas jako by zamotával sám do sebe a několik očitých svědků prý dokonce vidělo jednoho z chytačů na koštěti couvat!
Famfrpálové hřiště i celé hradní pozemky chrání mnoho mocných bezpečnostních kouzel, přesto se chvílemi zdálo, jako by se čas zcela zastavil.
Protože ani kouzly posílená konstrukce hřiště nemůže takový nápor vydržet věčně, rozhodl jsem se přemístit většinu osazenstva hradu před jeho brány, kde museli vyčkat několik desítek minut do ukončení zápasu.
Na hradě zůstali pouze členové dvou soupeřících kolejí a spolu s nimi profesoři a zaměstnanci, kteří svým působením pomáhali stabilizovat časoprostor po zbývající dobu zápasu. 
Během chvíle se podařilo na hřišti obnovit vhodné herní podmínky a zápas mohl po krátké pauze pokračovat. 
Celá věc byla předána patřičnému odboru Ministerstva kouzel, které se nyní bude zabývat příčinou narušení časoprostorového kontinua.“

Sestava týmu v 1. dějství:

Havraspár:
1. střelec: Eleanor Blackfoot
2. střelec: Arietty Liella Minette, Lessien Posie
3. střelec: Wronka Zabloudilová
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Serafína Squirrelová, Lessien Posie
2. odrážeč: Evanlyn Cooper, Lessien Posie
chytač: Edmund Heusinger, Hazel Jane Morion

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti
2. střelec: Amanda Wright
3. střelec: Aaron Livingston
brankář: Winterlynn Critchflow
1. odrážeč: Sherly WildDragon-CumberBee
2. odrážeč: Eivli SSelene, Katy Ritch
chytač: Chris Jericho

Sestava týmu ve 2. dějství:

Havraspár:
1. střelec: Aimée Leavittová, Lessien Posie
2. střelec: Lessien Posie
3. střelec: Anee Hillsová, Wronka Zabloudilová
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Serafína Squirrelová
2. odrážeč: –
chytač: Edmund Heusinger

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti
2. střelec: Amanda Wright
3. střelec: Aaron Livingston
brankář: Winterlynn Critchflow
1. odrážeč: Hel Morganová
2. odrážeč: Katy Ritch, Sherly WildDragon-CumberBee, Eivli SSelene
chytač: Saurinne Arlen, Chris Jericho, Jenny Layla Gilesová

Sestava týmu ve 3. dějství:

Havraspár:
1. střelec: Arietty Liella Minette
2. střelec: Eleanor Blackfoot
3. střelec: Lessien Posie, Wronka Zabloudilová
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Serafína Squirrelová, Evanlyn Cooper
2. odrážeč: Angela QuickBow
chytač: Edmund Heusinger

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti
2. střelec: Saurinne Arlen
3. střelec: Aaron Livingston
brankář: Winterlynn Critchflow
1. odrážeč: Sherly WildDragon-CumberBee
2. odrážeč: Eivli SSelene
chytač: Chris Jericho

Závěrečné poděkování patří Aye a panu řediteli, kteří byli tak hodní a poskytli doplňující údaje, aby mohl být článek sepsán i v momentě, kdy nebyl na pozemky z důvodu hratelnosti vpuštěn příslušník nebelvírské a zmijozelské koleje. Uznání novináře si zaslouží všichni hráči i fanoušci, kteří se problémy nenechali odradit.

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Komentáře

  1. Páni, kolikrát já jsem na těch postech napsaná? O.o Zalítala jsem si tehdy snad za všechny =D
    Každopádně smekám před článkem, opravdu jsem nezáviděla tomu, kdo to bude muset psát, ale poprala ses s tím moc dobře. =)

  2. Kéž bych mela tolik štěstí, kolik je ho popsáno ve článku. Já se štestím očividne moc nesympatizuji, co jsem si tak letos všimla…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *