Láká soubojový klub třeťáky?

| Vydáno:
Nejen sběr bodů do školního poháru a famfrpál nám pomáhají krátit volné chvíle na hradě. I soubojový klub je místem, kde se můžeme vyřádit a dát druhému co proto. Soubojový klub nezná bratra… totiž spolukolejníka, tam je každý sám za sebe. Nebo by alespoň měl být. Moc mladých tváří tam ale nevídáme. Proč tomu tak je?

Vstup do soubojového klubu je podmíněn třetím ročníkem. Proto jsem se rozhodla ohlédnout za minulým rokem a podívat se, jak si vedli třeťáci na poli soubojů. A také, jestli vůbec věděli, kde je soubojový klub, a co se tam vlastně dělá.

Havraspárskou kolej reprezentují tři slečny, které o souboják alespoň jednou zavadily. Nějaký čas mu věnovala Miraell Eliranne, která získala přes 500 zkušeností, což není málo, na začátek, a svědčí to o tom, že sem tam se tam staví. Nějaké zkušenosti získaly také Arietty Liella Minette a Lefiya Garshyris Triat. Ne pro každého z nás je to místo zábavy, ale kdo ví, třeba jednou…

Mrzimor měl mezi třeťáky pouze jediného zástupce, který se odvážil pokoušet štěstí. Aaron Livingstone získal přes 300 zkušeností, takže nějaké štěstíčko při něm jistě stojí, a kdo ví, třeba se to číslo bude ještě zvedat!

Nebelvír má hned šest zástupců, z nichž rozhodně nejvýraznější je kapitánka famfrpálového týmu Esmeralda Milagrosa, která za jediný rok dokázala nastřádat přes 3500 zkušeností! Rozhodně jí to jde jak se soupeři v klubu, tak ve sklepení! Kathy Mikealson a Sebastiane Grande jsou další, kteří do soubojáku čas od času zavítají. Oba mají něco přes 700 zkušeností a i to vyžaduje věnovaný čas. Beteramis Athenodoros, Nika Rose Marano a Natally Daley do soubojáku nakoukly, zřejmě je ale tolik nezaujal a raději se šly věnovat jiné hradní činnosti.

Ze Zmijozelu do soubojového klubu čas od času zavítaly čtyři slečny. Elaine Robillard a Samantha Aileen Massey mají obě přes 3500 zkušeností a očividně se jim daří. Nakonec, jen tak dál, i my starší potřebujeme další soupeře! Tara Wendy získala přes 1000 zkušeností, jen tak dál. Jde to sice pomalu, ale časem to stojí za to! Lucia Morrígan Swallow nasbírala okolo 200 zkušeností, měla ale alespoň odvahu to zkusit a několikrát se to i vyplatilo!

Samozřejmě je soubojový klub úzce propojený se sklepením, kde se velice dobře získávají nejen zkušenosti, které jsou potom cenné při učení se nových kouzel v soubojáku, ale také proto, že se tam dají najít opravdu úžasné poklady – od kousku kostní drtě až po lektvar mládí. A to už se pak vyplatí pomlátit pár příšer!
Merlinužel víme, že sehnat soupeře není nikterak snadné na žádné úrovni, proto toho mnoho nadějných soubojníků nechá. A pokud nenechá, odradí je časem nějaká nezdolná obluda nebo je to prostě přestane bavit. Ti, kteří vydrží, mají šanci na nějaký ten poklad… a nebo také ne!

Protože mě ale zajímalo, jaké názory na to mají naši soubojníci, zeptala jsem se jich.

Esmeralda Milagrosa: „Do sklepení se mi daří denně alespoň dostat a zkusit porazit příšerky, teď jsem na dvou seklá a bojím se, že do doby dalších kouzel nebo vyšší koncentrace tam i zůstanu. S ostatními teď nebyl moc čas bojovat, ale ráda bych to napravila. Nejvíce je problém najít někoho s podobným počtem zkušeností, kdo by si již automaticky dal ze slotu Léčivý dotek, aby ty souboje netrvaly sto let, protože pro rychlý zisk zkušeností to považuji za nejlepší. A druhá věc je snaha o magík s nebezpečností. To se pak výběr oponentů dost komplikuje. Ale když je člověk fakt poměrně blízko, tak už je to těžší volba, s kým hrát a hlavně jak často a s kým ne, aby to k té nebezpečnosti bylo čím dál blíž.“

Miraell Eliranne: „Soubojový klub mne moc baví, ale po postupu do třetího ročníku jsem se tolik soubojům nevěnovala, takže mi spousta vrstevníků ve zkušenostech utekla. Proto se těším na čerstvé třeťáky, že se zas posunu o kousek dál.
Do sklepení jsem zatím moc nepronikla. Vypadá sice úžasně a já se strašně těším, až ho budu více prozkoumávat, ale zatím nemám ani na toho chrobáka, natož na něco dalšího.“

Aaron Livingstone: „Bohužel k soubojáku a sklepu toho moc neřeknu. Plánuju se na ně pořádně vrhnout až s příští várkou vpuštěných.“

Elaine Robillard: „Musím konstatovat, že zábavnost soubojů strašně záleží na mé náladě… a na protivníkovi. Něco jiného je, když vyrazím s lehkou výbavou na své oblíbené spolužáky, a něco jiného je, když to zkouším po osmdesáté na nemrtvého bojovníka. Neúspěšně.
Nedokážu ani moc říci, jestli mám radši souboje s lidmi, nebo s příšerami. Sehnat kouzelníka nebo čarodějku je občas nadlidský úkol. Na druhou stranu, s lidmi je to vyrovnanější, člověk může trochu taktizovat. Ale příšery mají v hnízdech hrudky zlata. A ty se dají báječně směnit za peníze!“

Pro každého je soubojový klub, potažmo sklepení, něčím jiným. Pro někoho zábavou, pro jiného ztrátou času. Proto každému, kdo vytrvá, přejeme hodně štěstí a pevné nervy!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *