Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Draci, pastelníčci, mamutí pečeně, upovídaný zvon a špetka nějaké té záhady kolem neviditelnosti…

Namísto vzácné pochoutky otrava jídlem

V kouzelnické restauraci, kde nejdražší položkou na jídelním lístku byla nesmírně předražená pečeně, jež měla údajně pocházet z mamuta, došlo k důkladné kontrole provedené úředníky ministerstva kouzel. Na restauraci padlo podezření z nekalých praktik poté, co falešná mamutí pečeně způsobila otravu jídlem deseti kouzelníkům včetně malého dítěte. Otrava byla natolik vážná, že vedla k hospitalizaci postižených osob v nemocnici u sv. Munga. Nejen, že se prokázalo, že maso nepocházelo z mamuta, ale navíc bylo špatně skladováno a personál restaurace podle zjištění ministerských úředníků nedodržoval ani základní hygienické normy (podle slov majitele restaurace údajně proto, že jsou příliš mudlovské – a tudíž nesmyslné). S majiteli restaurace bylo zahájeno správní řízení, jehož výsledkem může být i zavření luxusního podniku.

Ztráta neviditelných knih o neviditelnosti

Odbor záhad Ministerstva kouzel oznámil, že došlo ke ztrátě několika svazků neviditelných knih o neviditelnosti, jež byly v inventáři ministerstva již několik desetiletí. Zbyla po nich totiž jen neobsazená inventární čísla. Bylo to zjištěno při pravidelné roční inventuře. Během kontroly se neviditelné exempláře knih nepodařilo dohledat, a to již pátý rok v řadě. Zatím se však neviditelné knihy vždycky někde objevily. Odbor záhad se hájí tím, že je možné, že se ještě najdou v průběhu roku, jako tomu bylo již v minulých letech, a že informace o ztrátě byla vydána vlastně omylem novým a příliš horlivým pracovníkem odboru.

Dračí starobinec v Rumunsku

V Rumunsku se při největší dračí kolonii buduje nový pavilon, který bude sloužit jako útočiště pro přestárlé draky, aby zde mohli dožít klidné stáří. Koncept starobince pro draky byl převzat ze západočínských provincií, kde podobná zařízení fungují již několik staletí.

Výbava pavilonu však bude uzpůsobena drakům evropského typu, kteří mají v něčem odlišné nároky od draků čínských a orientálních. Pavilon rozšíří kapacitu dračí kolonie, zejména pro teritoriální druhy draků je potřeba „mít své místečko“ v kolonii velmi důležitá. Tím, že pavilon bude očarován prostorovými kouzly pro pohodlný interiér uzpůsobený přestárlým drakům, kteří se tam přestěhují, se uvolní místo pro nové volně žijící jedince.

Vedení dračí kolonie počítá i s tím, že by pavilon byl částečně přístupný i kouzelnické veřejnosti. A to za předpokladu, že návštěvníci nebudou draky rušit v jejich zaslouženém odpočinku.

Očarovaný zvon pomlouval občany

V Tyrolsku zasahovalo Ministerstvo kouzel v případu zvonu, který byl očarován tak, aby promlouval hlasitým dunivým hlasem a nevybíravě pomlouval obyvatele městečka, pokud se na něj zvonilo. Ministerští úředníci zvon z věže kostela museli demontovat a převézt na speciální odeklínací stanoviště z důvodu neobyčejně složité kletby, která na něj byla uvalena místním kouzelníkem. Ministerstvo uvedlo, že příčinou očarování zvonu je dlouholetý sousedský spor a že prokletý zvon je „jen špičkou ledovce“. Bližší informace však odmítlo poskytnout s ohledem na probíhající šetření.

Ministr kouzel předal ocenění vítězi soutěže o nejkouzelnější úsměv

Ministr kouzel na slavnostním galavečeru předal prestižní cenu za nejkouzelnější úsměv Týdeníku čarodějek šťastnému výherci. Stal se jím jistý František Tymolín, jehož úsměv vybraly čtenářky Týdeníku čarodějek z dvacítky finalistů. Soutěž má dlouholetou tradici a slavnostní předávání je významnou společenskou událostí plesové sezóny.

Odškodné pro chovatele pastelníčků

Ministerstvo kouzel poskytne finanční kompenzace chovatelům pastelníčků na základě oprávněných žádostí. Oprávněný žadatel má chov čítající alespoň šest jedinců, je držitelem příslušné chovatelské licence a jeho pastelníčky postihla epidemie zimního pelichání způsobená nezvykle teplou zimou.

Pastelníček je citlivý na výkyvy teplot, což se podepisuje zejména na jeho zdravotní kondici a vzhledu, jelikož má tendenci pelichat. Ministerstvo proto také doporučuje podávat pastelníčkům příkrm s vitaminovými kapičkami.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *