Sedmiboj 2018: 4. praktický úkol

| Vydáno:
Sedmibojaři v tuto chvíli pracují na pátém úkolu, my se však vrátíme k tomu čtvrtému. Z arény se dlouhé dny valila mocná mlha, která sedmibojaře mnohdy zdržela i na několik hodin. Jak si jednotliví účastníci vedli a co je vlastně v aréně potkalo?

Toto kolo je časově vůbec nejnáročnější ze všech, kterým sedmibojaři zatím čelili. Úkol byl rozdělen do tří jednotlivých lokací – v té první na sedmibojaře čekaly hádanky, ve druhé dohledávání faktů a ve třetí všemi milované anagramy. Vše přitom souviselo s Příčnou ulicí, která těsně před začátkem pátého týdne Sedmiboje zmizela v nenávratnu. Sedmibojaři si naštěstí se vším více či méně poradili a do cíle v aréně dorazili všichni.

V tomto kole si žádný sedmibojař netroufl do arény vejít po půlnoci, a tak museli fanoušci na tribunách noc přečkat. Jejich potlesk se poprvé ozval až po desáté hodině ranní, kdy se odvážila vstoupit do jámy lvové mrzimorská šampionka Sherly WildDragon-CumberBee. Ta se s úkolem prala čistého času něco málo přes tři hodiny, ovšem s nasbíranými penalizacemi nakonec končila s časem 06:37:33. Pro sebe si ukradla první místo v tabulce a zadání kreativní části.

I druhá sedmibojařka, která se do arény vydala, patřila do mrzimorské koleje. Eivli SSelene, která se s lehkostí popasovala s první částí, se zasekla na té druhé a v aréně zůstala přes noc. Její konečný čas hlásal 20:23:02, mezi fanoušky však za svou vytrvalost sklidila největší obdiv.

Během doby, co v aréně zápasila Eivli, se do ní vydaly další tři sedmibojařky. Nejprve nebelvírská Annie Wise, která v aréně strávila čistého času hodinu, což je nejméně ze všech, její výsledný čas však díky penalizacím činil 04:14:35. Další v pořadí do arény zamířila zmijozelská Narcisse Cinerea, která si s nástrahami poradila v prvním dni nejrychleji ze všech sedmibojařů. Její čas hlásal 02:44:03. V pondělí po osmé večerní do arény zamířila ještě poslední sedmibojařka, a sice Emma Ellie Lewis. Ta se v aréně čistého času zdržela zhruba tři hodiny, její výsledný čas se však ještě mírně lišil, neboť skončila s 05:24:32.

V úterý začal maraton znovu. Do arény se těsně před osmou ráno vydala první modrá sedmibojařka, tedy Elisa de Lunne. I ona se stejně jako všichni ostatní poprala s každou překážkou a odnesla si krásný čas 06:35:18. Po ní do arény zamířila Angela QuickBow, která zaznamenala druhý nejdelší pobyt v aréně, naštěstí v ní však nenocovala. Její konečný čas byl 10:59:40.

Těsně po čtvrté hodině pak ochozy přivítaly poslední mrzimorskou sedmibojařku, Lilian Isabellu Rorrs. Ta arénou prosvištěla jako blesk, ovšem o tom, že i ti nejlepší měli drobné problémy, svědčí to, že ačkoli si pro sebe Lilian urvala zaslouženě první místo, ani jí se nevyhnuly drobné penalizace.

Zároveň je jistě na místě zmínit, že právě v úterý se sedmibojaři navzájem nejvíce podporovali ve Velké síni. Ti, co byli z arény zoufalí a nemohli se z ní dostat, si přicházeli pro podporu, a tu zde vždy našli.

Chvíli po Lilian aréna přivítala ještě havraspárskou Annie Reprobate. Ta se s příšerami, které na ni čekaly, popasovala také rychle, a tak obsadila průběžné třetí místo s časem 04:11:35. O to ji však hned vzápětí připravila poslední úterní sedmibojařka, Astoria von Pens. Ta arénou prosvištěla s minimem chyb, díky čemuž má započítaných nejméně penalizací, a připsala si do kartotéky úspěšný čas 03:21:09.

Zbývali poslední dva sedmibojaři. Ve středu po poledni do arény vstoupil Zpytlehněv Zďáblíkov, jediný muž soutěže, a fanoušci si tak užili další představení. Zmijozelský sedmibojař se z arény vypotácel v čase 04:12:47. Poslední účastnicí je Naomi Car Raynolds, která se v aréně ukázala až ve čtvrtek večer, což však nic neměnilo na jejím pěkném umístění – vybojovala si s časem 03:30:48 čtvrté místo.

Konečné pořadí ve 4. praktickém úkolu:
1. Lilian Isabella Rorrs, 02:28:13
2. Narcisse Cinerea, 02:44:03
3. Astoria von Pens, 03:21:09
4. Naomi Car Raynolds, 03:30:48
5. Annie Reprobate, 04:11:35
6. Zpytlehněv Zďáblíkov, 04:12:47
7. Annie Wise, 04:14:35
8. Emma Ellie Lewis, 05:24:32
9. Elisa de Lunne, 06:35:18
10. Sherly WildDragon-CumberBee, 06:37:33
11. Angela QuickBow, 10:59:40
12. Eivli SSelene, 20:23:02

Všem sedmibojařům za zvládnutí tohoto náročného úkolu Denní věštec posílá gratulaci! Zároveň přejeme mnoho zdaru a elánu i do dalších praktických úkolů Sedmiboje, a doufáme, že jejich náročnost se nebude zvyšovat.

Protože už má navíc i hradní veřejnost za sebou možnost vyzkoušet si tento úkol, je zajímavé, že s ním ne všichni měli takové problémy jako sedmibojaři. Pokud se budeme dívat jen na některé studenty, v čase 00:48:41 dokončila na prvním místě úkol Emily Smith a na místě třetím s časem 01:00:49 Grace Annabeth Reatcher. Zajímavé je i to, že tentokrát z dobrovolníků úkol nedokončilo 42 lidí, dokončilo 45. V jiných úkolech jsme se potkávali s čísly trochu jiného rázu.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *