Letní Hogwarts

| Vydáno:
S koncem školního roku a horkým létem přichází možnost odhodit do kouta uniformy, róby a famfrpálovou výstroj – a obléct se do lehčích modelů, které doteď trávily čas někde v koutě skříní a truhel. Ne všichni tuto možnost využili, ale v tomto článku se pojďme podívat na ty, kteří se zkusili vyletnit tak, jak jim to jen jejich šatníky a nabídka na PU dovolily.

Velkým nešvarem jsou všudypřítomná košťata, která velké množství lidí nedává z ruky snad ani ve chvíli, kdy jdou spát, což může být sice praktické, ale je to velice neslušivé a modely to obecně kazí. Většinou totiž ani nejsou barevně sladěná se zbytkem.

O sladění se pokusila nebelvírská primuska Birgitta Runesson. Bez koštěte by šlo o skvělý lehký letní outfit jako dělaný pro večerní procházky někde po nábřeží. Zelenožlutá ladí i k jejímu opálení. Drak ve skleničce se také úplně nehodí, ale nad tím by se daly přimhouřit oči.
Zejména kombinací sukně a vršku se určitě můžete inspirovat, hodí se k sobě náramně! Je vidět, že studentka má dobrý vkus.
Koštětem ale, prosím, opravdu ne. Obvzláště k dlouhé sukni a střevíčkům se nehodí ani za mák.

Druhým častým doplňkem víceméně jakéhokoliv outfitu je hůlka a lucerna. Obojí se může hodit na různé věci, třeba na procházku do sklepení, když už je člověku přílišné vedro, ale pokud nejde o opravdu pěkné lucerny a nepovede se sladit barvu hůlky s modelem, nevypadá to dobře.

Mrzimorská studentka Hel Morganová zvolila letní šaty a pěkné boty, což je model, který neurazí a na léto je jak dělaný. Vše ale doplnila právě onou hůlkou a lucernou. Já bych se tedy bála, aby mi nějaký troll nebo medůza šaty něčím nepocintali (10 z 10 domácích skřítků souhlasí s tím, že se to špatně pere). Hůlku jako takovou bych ještě s přivřenýma očima mohla brát jako ladící k botkám (ač nějaká ze žlutého dřeva by k tomu šla lépe), ale zrovna tato konkrétní lucerna se nehodí snad k ničemu (vlastní zkušenost).

Jinak ale chválím za model s letní náladou!

Jiní se vydali cestou opravdové ležérnosti a respektují zejména to, že je venku parádní vedro a jakákoliv vrstva navíc může znamenat rozdíl mezi přežitím a uvařením se ve vlastní šťávě.

Co jiného také dodat k modelu zmijozelského studenta známého tím, že se koupe leda v galeonech. Zpytlehněv Zďáblíkov se oblékl do slušivých lacláčů a nasadil k tomu dřeváky. A ano. To je vše, k čemu se přiznává. Na jednu stranu se můžeme pozastavit nad tím, jestli džínovina je vhodným materiálem v horkém létě, na druhou stranu to působí správně nenuceně a drze, takže je vše tak, jak má být.

U některých hradních modelů se stačí zadívat a ihned nás napadne, že je léto a prázdniny. Takoví lidé mohou jít příkladem!

Havraspárská studentka Cesmína Hardy byla tou, kterou když jsem potkala, tak jsem si byla naprosto jistá, že ji musím do článku zařadit. Model v letních barvách – co jiného by mohla připomínat modrá v kombinaci s oranžovou – se slunečními brýlemi, krátkým účesem a ještě k tomu s knihou v ruce! Kdy jindy si číst než o letních prázdninách, plácnout sebou někam na deku a relaxovat. Chválím tedy jak za letní styl a sladěnost, ale i za doplňky, které to skvěle dokreslují! Snad jediné, co by mohlo vadit, jsou spíše fialové náušnice, ale to je maličkost.

Další, kdo by mohl být vzorem, je jistě samotná správkyně Příčné ulice, Kate Resea.

Ta zvolila světlý outfit s jasným letním vyzněním. Kvítek oleandru za uchem je dominantním prvkem a celé to působí, jako kdyby byla na dovolené někde v subtropickém ráji s vodopády a pomerančovníky. Hned bych tam také jela!

Zde není moc co kritizovat.

Inspirovali jste se? Vyhrabete ze skříní krátké sukně, kraťasy a zahrabete hábity na dno truhel (minimálně do září)?

Ráda se dozvím z komentářů, co si o modelech myslíte vy, čtenáři!

Pro Denní věštec
Cerridwen Lowra Antares

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *