Studentská vedení pro Zimu 2019

| Vydáno:
Školní rok Zima 2019 začíná, což znamená, že se opět mění některé funkcionářské posty v jednotlivých vedeních všech čtyř kolejí. I tentokrát nás čeká tradiční souhrn, který se na tyto funkcionáře zaměřuje. S kým se koleje loučily a kdo na svá bedra statečně přijal nové povinnosti?

Havraspár
V koleji havranů letos proběhlo pouhé minimum změn, stejně tak jako rok předchozí. Ve skutečnosti jedna jediná, byť jména se od začátku loňského roku změnila dvě – k výměně pokladníka došlo během roku Léto 2018. Tehdy se s vedením rozloučila nadějná Miraell Eliranne, kterou vystřídala Myker Fae McGarden, a ta se bez obav v galeonech může koupat i další školní rok.

Jediná změna, ke které došlo o prázdninách mezi dvěma školními roky, byla u šéfredaktora Corvina Declaratio. James Watfar se po čtyřech letech vybarvil fialově, a proto bylo nutné najít mezi Havraspárskými novou tvář, která starost o novinový plátek převezme. Ujala se jej Olivie Henrieta Větroplachá – novinářský debut roku 2017 za Denní věštec a jedna z nejpříkladnějších věšteckých redaktorek vůbec.

Havraspár si i do dalšího roku ponechává velmi silné vedení na všech frontách, které tvoří kolejní ředitelka Lilien Emity Meissed, primuska Arietty Liella Minette, prefektky Lessien Posie a Elisa de Lunne, která v posledním Sedmiboji obsadila 4. místo, a to během prvního roku svého prefektování. Po hřišti bude nadále létat proslulá famfrpálová kapitánka Aya Watanabe se svou zástupkyní Angelou QuickBow, účastnicí posledního Sedmiboje. Strašit ve věži bude Eliah Tailesová. Rekordmanka Brianag Mac Coileáin bude správkyní obrazárny již třináctý školní rok za sebou.

Havraspár Funkcionář
Kolejní ředitel Lilien Emity Meissed
Primus Arietty Liella Minette
Prefekti Elisa de Lunne, Lessien Posie
Kolejní duch Eliah Tailesová
Pokladník Myker Fae McGarden
Famfrpálový kapitán Aya Watanabe
Zástupce kapitána Angela QuickBow
Správce obrazárny Brianag Mac Coileáin
Šéfredaktor Olivie Henrieta Větroplachá

Mrzimor
V koleji Helgy se změn odehrálo podstatně více, a to převážně na důležitých postech, a to i přesto, že již v loňském školním roce bylo vyměněno téměř celé vedení. Navíc se konečně zaplnil i jeden rok prázdný post kolejního ducha, a tedy i Mrzimorské bude mít v zimě kdo strašit.

Začít by se mělo od pozic nejvyšších, proto nejprve zmíním Susan Cookovou, která opustila post primusky koleje. Na její místo nenastoupil žádný z prefektů, nýbrž Mischel Binghum, která byla správkyní obrazárny. Tou zůstává i nadále, je v tuto chvíli tedy jediným člověkem, který zastává dva studentské posty současně. I prefekti, kterými byli Amanda Wright a Aaron Livingston, se s vedením koleje rozloučili. Na jejich místa nastoupily dvě zcela nové tváře – Katsuki Swallow a Zoe Hopkins. Zoe je zajímavá hlavně tím, že je teprve ve druhém ročníku, z péček napříč hradem to však dnes není už nijak výjimečné.

Tragédie, která Mrzimor postihla, zasáhla známou kočku Ankaret Riannon Sarkany. Ta už se dneska na žádném lustru znovu nezhoupne, a to ani na tom, který jí byl osudný, může ale létat a procházet zdmi, její kočičí já tedy může zaplesat, že i po smrti ji čeká trocha zábavy.

Na mrzimorskou pokladnu dohlíží Nika Moons, neboť Winterlynn Critchflow se vydala už během roku do mrazivých krajin. Zajímavý je i zástupce kapitána, který byl změněn jen pár dní po vydání článku se složením studentských vedení do Léta 2018 – pravou rukou Jenny Layly Gilesové se tím pádem stala Eivli SSelene víceméně na začátku roku, ne Aaron Livingston.

Šéfredaktorkou Žlutého Trimela i nadále zůstává Susie Rose Queenová, kolejní ředitelkou do dalšího roku bude Oresta Vianueva. Celkem je v Mrzimoru tedy na šest změn od posledního článku, čtyři do nového roku.

Mrzimor Funkcionář
Kolejní ředitel Oresta Vianueva
Primus Mischel Binghum
Prefekti Katsuki Swallow, Zoe Hopkins
Kolejní duch Ankaret Riannon Sarkany
Pokladník Nika Moons
Famfrpálový kapitán Jenny Layla Gilesová
Zástupce kapitána Eivli SSelene
Správce obrazárny Mischel Binghum
Šéfredaktor Susie Rose Queenová

Nebelvír
Kolej Nebelvír v posledních letech proslula především tím, že spousta změn probíhá během rozjetého roku, a stalo se třeba i to, že se složení péček měnilo i třikrát do roka. Léto 2018 nebylo na změny výjimkou – kolejní ředitel Oliver McColin nejprve střídal primusku, kterou po Kathy Mikealson převzala Birgitta Runesson. Uvolněný prefektský odznak si připnula účastnice v té době probíhajícího Sedmiboje Annie Wise. V tomto složení byl školní rok dokončen, do toho dalšího ale post prefekta opustila Emma Ellie Lewis, stříbrný plíšek po ní tedy dostala nadějná nebelvírská druhačka Tessa di Maristella.

Jediné dva posty, které zůstaly beze změny, jsou správce obrazárny a šéfredaktor. Obrázky červených i nadále bude vystavovat Stella Wiliems, za novinami Lví tlapou stojí Marina Liquett Charette. Čtyři další změny si vyžádaly i jeden život… a to Martina Matýska, který na postu kolejního ducha vystřídal Stellu Wellington. Na kolejním večírku se udusil řízkem. Alespoň mu však chutnalo…

Famfrpálová Esmeralda Milagrosa vyměnila kapitánskou pásku za přístup k penězům a stala se novou pokladnicí Nebelvíru. Vystřídala Lianu Phillips. Kapitánku po ní převzala její zástupkyně Theresa Brendi a jako svou novou zástupkyni si zvolila legendární Beteramis Athenodoros, která je známá pro své schopnosti i laskavou povahu.

Nebelvír Funkcionář
Kolejní ředitel Oliver McCollin
Primus Birgita Runesson
Prefekti Annie Wise, Tessa di Maristella
Kolejní duch Martin Matýsek
Pokladník Esmeralda Milagrosa
Famfrpálový kapitán Theresa Brendi
Zástupce kapitána Beteramis Athenodoros
Správce obrazárny Stella Wiliems
Šéfredaktor Marina Liquett Charette

Zmijozel
Zmijozelská kolej podstoupila, podobně jako ta nebelvírská, spoustu změn už během roku Léto 2018. Byl vyměněn šéfredaktor Hadího krále, kterého se po Lucretiovi McBrave ujala prefektka Narcisse Cinerea. Během roku se však rozhodla odejít na odpočinek primuska Zuzana Malron, a tak proběhly další škatulky, neboť Narcisse, která v tu chvíli soutěžila také v Sedmiboji, převzala zlatý odznak, a tak předala dále šéfredaktorství nadějnému nováčkovi s ostrým brkem – Haydenovi Folivorovi. Na volný prefektský post usedla Elaine Robillard.

Společně s kolejní ředitelkou NaSaŠí Jackson a prefektkou Loralei Silwerin jde i nejužší vedení do dalšího školního roku ve stejné sestavě, v jaké ten loňský končilo. Ani famfrpálové vedení se nezměnilo, Andra Tigers tedy může dále šikanovat zmijozelskou letku hladem, sekundovat jí v tom bude její zástupkyně Magdarlene di Facittra. Zpytlehněv Zďáblíkov na pokladně či Hannabell Cavanaugh na správkyni obrazárny nejsou novými tvářemi. Také nově nalezený šéfredaktorský klenot zůstává.

Jedna velmi očekávaná změna se však po letech Zmijozelu konečně dostala – mrtvá mrtvá Amanda Lembrijová opustila hradní pozemky, neboť i Zmijozel navštívila zubatá s kosou. Marguerita Laux se pokusila vypít lektvar mládí, což se jí krutě vymstilo a zaplatila životem, Zmijozel se však může radovat, že má po dlouhé době konečně ducha, který je aktivní.

Zmijozel Funkcionář
Kolejní ředitel NaSaŠí Jackson
Primus Narcisse Cinerea
Prefekti Elaine Robillard, Loralei Silwerin
Kolejní duch Marguerita Laux
Pokladník Zpytlehněv Zďáblíkov
Famfrpálový kapitán Andra Tigers
Zástupce kapitána Magdarlene di Facittra
Správce obrazárny Hannabell Cavanaugh
Šéfredaktor Hayden Folivora

Každý, jehož jméno zde dnes bylo zmíněno, je nejenom pro svou kolej, nýbrž i pro celý hrad důležitou osobností. A tak jim nezbývá než přát, aby byli především spokojení a našli cestu, jakou chtějí svou funkci vykonávat – neboť to je v konečném důsledku nejdůležitější.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

  1. +pročítá článek+ že bych to nějak slečně zkazil? +zauvažuje+ tak hezky se to četlo, to by byl skoro hřích to nepokazit! 😀

  2. Úžasný článek, díky za něj!:) Já asi ani Stellu pořádně nezaregistrovala, myslela jsem, že Martin vystŕídal Phosgena. Asi jsem zaměřená jen na Zmijozel:D

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *