Zimní zápolení: 1. kolo – tak trochu jedovaté

| Vydáno:
Zima už kouzlí na okna mrazivé obrazce a převážná část hradních obyvatel se před jejím dotekem schovává v hřejivé náruči tepla z hradních krbů. Blíží se Vánoce, čas, kterého se jedni nemohou dočkat, zatímco se ho jiní snaží jakýmkoli způsobem přežít v naději, že i letos to zvládnou bez trvalé újmy na duševním zdraví. Ať už se na blížící svátky těšíte, nebo ne, přinášíme vám Zimní zápolení, které v pěti týden trvajících úkolech prověří nejen vaše duševní zdraví. Začneme něčím tak trošku jedovatým.

Máme na mysli jmelí. Nejenže se ho kupy spotřebují na sváteční výzdobu celého hradu, spousta se ho také hodí pro různé léčitelské a magické záležitosti. Jenže jak získat to nejcennější, nejkouzelnější jmelí, když moudra starých čarodějnic praví, že to nejsilnější kouzlo v sobě nese jmelí darované? Jistě s námi budete souhlasit, že je to úkol hodný zmijozelské ctižádosti a houževnatosti. Kdo jiný než ti, kteří si dávno zvykli cítit chlad v kostech při procházení sklepními prostorami své koleje, by mohli uspět? Možná i ti, kdo nosí hábity jiné barvy, ale nezapřou zmijozelské ctnosti? Pravdou je, že do našeho Zimního zápolení se může zapojit úplně každý, kdo jen bude chtít.

Pro splnění prvního úkolu musíte opustit komfort teplého místa u krbu a vydat se vstříc chladné zimě. Chcete-li získat poklad – kouzelné a darované jmelí – musíte investovat vlastní síly. Pomohou vám koše s krmením, často dost nevoňavé, pro lesní tvory, kteří žijí v našem Zakázaném lese. Zima je pro ně náročným časem. A za trochu přilepšení se vám odmění… nu ano, právě darovaným jmelím.

Co tedy musíte udělat? Vaším úkolem je strategické rozmístění košů s krmením dle následujících pravidel, aby si tvorové v této části lesa nezáviděli a nabrali potřebné síly. Za vaši dobrotu, inu, tak trochu doslovnou, vás obdarují jmelím, kterým se později vyzdobí hradní chodby. K dispozici máte plánek a nápovědu, jak dobroty rozmístit.

Nápověda a pravidla:
1. V této části lesa roste 12 stromů. Vy máte přesně 12 košů s krmením.
2. Čísla na plánku uvádějí, kolik košů se nachází právě v daném řádku a sloupci.
3. Každý strom má u sebe právě jeden koš s krmením. Políčko s krmením se musí nacházet vždy těsně nad, pod nebo vedle daného stromu, nikdy ne diagonálně.
4. Žádné dva koše s krmením se nedotýkají, tj. neleží na plánku vedle sebe, pod sebou a ani se nedotýkají rohem vyznačeného políčka.

Vše potřebné už tedy víte, nezbývá, než se pustit do práce. Vaše plánky s vyznačeným rozmístěním košů s krmením budeme vyhlížet v našem externím sovinci na adrese dvsovinec@gmail.com až do soboty 8. prosince včetně. Nezapomeňte nám připsat také své kouzelnické jméno. V neděli 9. prosince nastane čas pro mrzimorské zápolení. Hodně štěstí!

Pro Denní věštec
Puch Duch zmijozelských Vánoc

Poznámka: Do Zimního klání se může zapojit každý obyvatel hradu a pouze na něm samotném je, kolika kol se rozhodne zúčastnit. Větší úsilí ovšem přinese… nu, minimálně větší zábavu, jak doufáme!

Komentáře

  1. Tohle je opravdu úžasná soutěž!!! Velmi povedené! Jsem ve velkém pokušení se zúčastnit… 🙂

  2. Původně jsem si řekla, že to dělat nebudu, že na to nemám čas, že mám dělat jiné věci, ale ehm.. Už je to poslané 😀

    Cerri, jak dlouho ti to trvalo? Minutu? O:-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *