Zimní zápolení: 2. kolo – tak trochu vypečené

| Vydáno:
Zatímco ve jménu zmijozelské ctižádosti a houževnatosti už na hrad dorazilo první kouzelné jmelí v množství více než hojném, v hradní kuchyni se stala hotová katastrofa! Protože mrzimorská povaha je známá tím, že ráda pomůže, je tu něco právě pro takové ochotné čaroděje, kteří budou chtít přiložit ruku ke společnému dílu při druhém úkolu Zimního zápolení. Zapojit se mohou samozřejmě všichni obyvatelé hradu, bez ohledu na to, zda se účastnili 1. kola.

Nejprve si ale řekněme, jak to dopadlo s 1. úkolem v našem zápolení. Všichni, kdo se ho chtěli zúčastnit, se s krmením zvířátek poprali skvěle, jen jediný nebožák nakonec v lese trochu zabloudil. Tleskáme ale všem za odvahu a ochotu pomoci hradu i jeho okolí k sváteční atmosféře a radosti.

Koše s krmením měly být dle pravidel 1. kola Zimního zápolení rozmístěné takto:

Všichni, kdo zvířátkům v chladu zimy pomohli, si za svoje úsilí odnášejí snítku kouzelného jmelí, která se jim bude hodit v závěru Zimního zápolení, až si půjdou pro sváteční odměnu.

Jméno 1. kolo 2. kolo 3. kolo 4. kolo 5. kolo
Andra Tigers
Andy Topher
Any Dawson
Bibi Anne
Cerridwen Lowra Antares
Eleanor Blackfoot
Esmeralda Milagrosa
Filius Orionis
Hekatea Centaurix
Indris Elwinor
Inees Rut Gowstring
Katsuki Swallow
Oliver McCollin
Patricia Baloure

2. KOLO ZIMNÍHO ZÁPOLENÍ

A nyní k té katastrofě. Jen týden a kousek zbývá do návštěvy devíti mecenášů naší školy. Všichni měli obdržet děkovnou krabici s adventními perníčky, jenže… Nějaká osoba nenechavá se pustila do mlsání a v krabicích to pořádně prořídlo, jen se podívejte sami! Plno perníčků je fuč!

A tak je tu před vámi druhý úkol, napéct perníčky a doplnit chybějící kousky ve všech devíti krabicích dle určitých pravidel. Naši mecenáši jsou totiž opravdoví puntičkáři a milují dokonalý řád. Jedině tak zamezíte katastrofě, že by naši mecenáši odešli hladoví a nespokojení… a že by tak zdroje galeonů pro naši školu pro další rok – a také pro pořízení různých dárků – vyschly jako perníček zapomenutý příliš dlouho na rozpáleném plechu.

Pravidla jsou takováto:
1. Jednu krabici vždy tvoří čtverec o rozměru 3 × 3 políčka.
2. Krabice jsou od sebe odděleny tlustší mezerou.
3. V každé krabici musí být vždy jeden kousek od každého z devíti druhů perníčků.
4. Krabice vedle sebe a pod sebou tvoří řádky a sloupce o délce 9 políček. Platí, že v žádném řádku ani sloupci se nesmí stejný perníček objevit víckrát než jednou. Dokonce ani v 9 políčkách v diagonálním směru se nesmí jeden perníček objevit více než jednou.

Naběhněte tedy do kuchyně, poperte se s těstem a s optimismem Mrzimoru vlastním pomozte doplnit do krabic to, co… inu, možná právě nějaký mrzimorský gurmán snědl. Hodně štěstí!

Snímek krabic s doplněnými perníčky napjatě očekáváme v našem externím sovinci na adrese dvsovinec@gmail.com až do soboty 15. prosince včetně. Nezapomeňte nám připsat také své kouzelnické jméno. V neděli 16. prosince se vrhneme do nebelvírsky laděného zápolení.

Pro Denní věštec
Puff Duch mrzimorských Vánoc

Poznámka: Do Zimního klání se může zapojit každý obyvatel hradu a pouze na něm samotném je, kolika kol se rozhodne zúčastnit. Větší úsilí ovšem přinese… nu, minimálně větší zábavu, jak doufáme!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *