UDÍLENÍ NOVINÁŘSKÝCH CEN – úvod

| Vydáno:
Vážení čtenáři a milovníci hradního tisku!
Rok se s rokem sešel a my se opět blížíme ke svátku všech redakcí, šéfredaktorů a redaktorů. Již podruhé! Ano, blíží se sobota 6. února, to znamená, že se dočkáme již historicky druhého Udílení novinářských cen! Pojďme si nyní připomenout, co přinesl první ročník, a povědět, co přinese ten další!


Loňský ročník se konal naprosto ve shodných dnech a bude to tak i v dalších ročnících, protože na den 6. února každoročně připadá Den kouzelnického tisku. A protože je to den význačný, je správné, aby byl korunován udělením cen pro ty, kteří vám v uplynulých měsících dělali skutečnou radost a které jste tak rádi četli.

Pro ty z Vás, kteří v loňském roce Udílení novinářských cen nezažili nebo si již nepamatují, přidávám zde odkazy na články, které vás provedou prvním ročníkem:
1. Udílení novinářských cen – seznámení
2. Nominace ve čtenářských kategoriích
3. Nominace v odborných kategoriích
4. Reportáž ze slavnostního předávání novinářských cen
5. Móda na UNC

I letos Vás Denní věštec provede ve svých článcích celým tím náročným maratonem. V následujících dnech si budete moct přečíst nominační proslovy, obdržíte hlasovací lístky a také se dozvíte o soutěži, která bude k tomuto projektu přidružena.

Jaké budou v tomto ročníku změny? Jen nepatrné. Letos se dozvíte dřív nominace v odborných kategoriích než ve čtenářských a v každé kategorii s výjimkou Novinářského debutu roku a Časopisu roku budou nominace vždy po dvou za každou redakci.

Před pár dny skončil rok, který přinesl hradnímu novinářskému světu mnoho změn, jsme proto rádi, že se zase můžeme s vámi, čtenáři, sejít a připomenout si, co jste nejvíc četli a co vám utkvělo v paměti. Protože to je cílem každého z nás – spokojený a začtený čaroděj…

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Published by

Niane z Libelusie

Ó velké Mango a občasná redaktorka Denního věštce. Začínala jako šéfredaktorka a redaktorka nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou (6 školních let), po změně barvy hábitu na profesorskou fialovou se zaměřila mimo jiné na výuku šéfredaktořiny. Denní věštec vedla několik let. Je proslulá články, které neberou konce, popíjením niokaa a velkou zásobou obracečů času, které nefungují, takže je věčně v časovém skluzu. Tvrdí o sobě, že má místo hlavy cedník (přeloženo: zapomíná). Nejraději píše čarointerview a reportáže a z pozice čtenáře ji nejvíc baví články ve stylu Lenky Láskorádové a cokoliv, co navodí kouzelnou atmosféru série knih o Harry Potterovi.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *