Udílení novinářských cen – slavnostní večer

| Vydáno:
V sobotu 6. 2. 2016 proběhlo slavnostní Udílení novinářských cen. Večerem nás provedly hned dvě šéfredaktorky – Niane z Libelusie a Lilien Emity Meissed. Ovšem Šéfredaktorů se tento večer blýsklo mnohem více…

Hned po velkolepém zahájení se přešlo na vyhlašování odborných kategorií, o kterých rozhodla odborná porota – šest šéfredaktorů a tři odborníci.

Odborné kategorie: Projekt roku, Neviditelná tvář časopisu, Novinářský debut roku a Umělecký počin roku

Jako první byl vyhlášen Projekt roku. Vyhlašování se ujala šéfredaktorka Denního věštce Niane z Libelusie.

1. místo – Stromopsaní (Sub Salix) – 3 hlasy
2. místo – Antivalentýn v Hadím králi (Hadí král) – 2 hlasy
3. místo – Potterovský prosinec (Denní věštec), Komiks (Denní věštec), Antinebelvírské číslo (Lví tlapou), Aktuální zprávy aneb „Nebraňte se! Máte to marný!“ (Žlutý Trimeles) – 4 hlasy

Přišel čas na první proslov za časopisy. Toho se ujala Lilien Emity Meissed a při té příležitosti odměnila tři studenty za práci v čítárně. Konkrétně Jamese Watfara, Nerys Heliabel Ghostfieldovou a Theresu Brendi. Všichni tři získali předmět Odkaz fantazie.

Poté předala slovo Tydynce Flyové, která se ujala vyhlášení Uměleckého počinu roku. S grácií sobě vlastní nám prozradila následující výsledky.

1. místo – Erben Merlin Vodník – 5 hlasů
2. místo – Král a drak – 3 hlasy
3. místo – Hlasy tiché a hlasité – 1 hlas

Konečně se nám objevil i nějaký mladý muž… protože vyhlášení Neviditelné tváře časopisu se ujal Andrew Uroboros.

1. místo – Nerys Heliabel Ghostfieldová (Denní věštec) – 3 hlasy
2. místo – Alf Wolfmoon (Denní věštec) – 2 hlasy
3. místo – Magrápa Česneková (Žlutý Trimeles), James Watfar (Sub Salix), Any Dawson (Corvinus Declaratio), Nerys Heliabel Ghostfieldová (Sub Salix) – 1 hlas

Poté se ujala slova Niane z Libelusie, která promluvila za Denní věštec. Poděkovala celé redakci a rozdala tři čepičky jako vděk za práci pro tento denní tisk. Čepičku si odnesli Edmund Heusinger, Gita Hrdličková a Lilien Emity Meissed.

Hned nato následovalo vyhlášení Novinářského debutu roku, kterého se ujala Lilien Emity Meissed.

1. místo – Martin Lerelin (Denní věštec) – 4 hlasy
2. místo – Angie Claire Silvery (Lví tlapou) – 3 hlasy
3. místo – Saphira Crystal (Corvinus Declaratio), Chelle Lailah Fay (Hadí král) – 1 hlas

Během nominací byla vyhlášena i čtenářská soutěž o jeden galeon. Výherce měla vyhlásit nová inspektorka výuky, která ale naneštěstí někam zmizela, a tak se vyhlášení ujala opět Niane z Libelusie.

Krásný zlatý galeon si odnesla zelená Cloe Coutures.

Slovo bylo zase posláno dál a ujal se ho šéfredaktor Žlutého Trimela Andrew Uroboros, který poděkoval Nicholasu McElenovi za práci pro žlutý časopis a vyzdvihl několik jmen, která jsou důležitá pro žlutý časopis.

Zhruba polovina večera byla za námi a přešlo se na vyhlášení čtenářské kategorie, kam spadá Redaktor roku, Článek roku a Časopis roku.

A opět se nám na scéně objevila naše známá! Kategorii Redaktor roku vyhlásila Tydynka Flyová, která už na podiu byla jako doma.

1. místo – Edmund Heusinger (Denní věštec) – 17 hlasů
2. místo – Nerys Heliabel Ghostfieldová (Denní věštec) – 16 hlasů
3. místo – Any Dawson (Corvinus Declaratio) – 11 hlasů

Vyhlášení Článku roku se ujala Niane z Libelusie.

1. místo – Rozhovor s bodovacími hodinami: James Watfar (Corvinus Declaratio) – 17 hlasů
2. místo – Posmrtný rozhovor: Lilien Emity Meissed (Denní věštec) – 10 hlasů
3. místo – Úloha padouchů v dějinách: Nebelbrach Mechacha (Lví tlapou) – 9 hlasů

Ze záznamu promluvila i šéfredaktorka Lily Angelina Johnsonová, která promluvila k redakci, vyzdvihla to, co dělá Hadího krále Hadím králem, nezapomněla ani na nové tváře, exzelené a především na žáby!

Konečně dorazila inspektorka výuky NaSaŠí Jackson, která se ujala vyhlášení Časopisu roku. Vzala to rychle a bezbolestně!

1. místo – Denní věštec (23 hlasů)
2. místo – Corvinus Declaratio (16 hlasů)
3. místo – Žlutý Trimeles (12 hlasů)

Tak a to bylo všechno. Tedy ještě jsme si mohli vyslechnout krásnou závěrečnou řeč od Niane z Libelusie, která sklidila veliký potlesk. Už nyní se můžeme těšit na Udílení novinářských cen, které proběhne 6. února 2017!

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *