Zamlčená vražda nebo dokonalá „kachna“?!

| Vydáno:

V domnělém největším tuzemském případu, jímž se bystrozoři letos zabývali, figuroval jeden zdánlivě nenápadný chlapec z Moravy…

Hned od začátku bylo na případ uvaleno přísné informační embargo, ačkoliv popravdě toho nebylo vůbec třeba, poněvadž o (domnělém) zločinu vědělo tak málo lidí, že se zprávy o (snad) vraždě nestačily ani pořádně rozlétnout, a už byly pod kontrolou ministerstva.

Co že se tedy mělo stát? Student zmijozelu jménem Daynar Thalen nastoupil do Bradavic minulý školní rok, avšak už tehdy to byl mladík s mnoha mimoškolními aktivitami, a tak po krátkém čase přišlo nevyhnutelné – přestal výuku na škole zvládat a nedokončil první ročník. V době asi měsíc před odchodem ze školy už byl více v zahraničí než ve staré dobré Anglii.

Kam pořád cestoval? Co bylo tak důležité, že bylo Thalenovi dovoleno zameškávat školu? Co bylo tak vážné, že Thalenovi chodila minimálně jedna sova z ministerstva měsíčně? Na to se nikdo neptal, protože části skládačky zapadly až nedávno, kdy jedna ministerstvem nezajištěná svědkyně promluvila.

Daynar Thalen měl dne 9. 6. tohoto roku domluvenou (jak jinak než tajnou) schůzku v jednom nejmenovaném mudlovském podniku v severním Polsku. Na tu však nedorazil. Můžeme jen spekulovat, kdo mu v tom zabránil, ale víme jak. Svědkyně paní Mortonová z East Endu v Londýně nám vypověděla, že viděla chlapce, jehož popis se nápadně shoduje s D.T., jak spěchá s nějakým vysokým mužem v cestovním plášti ke vchodu do podzemky, než však prý stačili sejít po schodech dolů a zmizet paní Mortonové z dohledu, zastavila je cizí žena a vytáhla údajně „dlouhou tmavou tužku, kterou na ně oba mířila jako pistolí“.

Tohle vše ještě neukazuje ani na únos, natož na vraždu. Podivné však je, že toho dne v podvečer našli mudlovští bystrozoři právě nedaleko výše zmíněné stanice metra mrtvolu mladého muže se znetvořenou tváří, což jim znemožnilo identifikaci.

Proč se tato vražda stala je dosud záhadou, vlastně zůstává záhadou i to, jestli Daynar Thalen vůbec je po smrti. Jestli žije, dalo by se usuzovat, že musel být zapleten do věcí velkých a nebezpečných, když bylo nutno předstírat jeho smrt… A zemřel-li doopravdy, tím větší záhadou je motiv. Proč by někdo zabíjel řadového studenta prvního ročníku v Bradavicích (kromě vyjímky, která potvrzuje pravidlo – a to Harry Pottera)? Ministerstvo mlčí, zřejmě je bezradné, nebo se mu hodí do krámu, že se po D.T. slehla zem.

Ještě je tu však třetí možnost: mladý Thalen teď někde v pohodlí sedí a směje se tomu, jak mu noviny i ministerstvo skočilo na špek. V tomto případě by se však nabízela otázka: jaké sankce jsou přiměřené v případě jednání, jaké Thalen předvedl?

Ať už je pravdivá jakákoliv ze tří verzí, Daynar Thalen je pro celý kouzelnický svět jednou velkou neznámou… Je to ten „chlapec, který zmizel“.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *