Prázdniny po kouzelnicku

| Vydáno:

Srpen se nám pozvolna zhoupl v září, což ve většině kouzelnických rodin značí návraty do magických příbytků, poslední návštěvy babiček, dědečků a jiných příbuzných, a konečně i psychickou (a mnohdy i fyzickou) přípravu do kouzelnických škol, akademií, ústavů a institutů.

Odkud se ale všechny ty rodiny vrací? Jak tráví prázdniny jednotlivé skupiny kouzelnického společenství? Na tyto otázky hledal během léta 2007 odpověď náš starý známý KVÚ (Kouzelnický vědecký ústav- pozn. autora pro nezasvěcené).

Tato instituce vyčlenila na dva letní měsíce dobrovolnou skupinu zaměstnanců, které vyslala do různých světadílů naší planety a jejichž úkolem bylo s pomocí tamějších vědeckých ústavů zjistit zhruba procentuální počet turistů – kouzelníků. Alexander Mátoha z Odboru pro výzkum v mezinárodním měřítku komentuje tuto akci následovně: „Mno … bylo těžké dát dohromady vůbec nějakou skupinu, neboť všichni chtěli na dovolené s rodinou, že … Když jsme jim ale slíbili vlastnoručně podepsaná trička od Sudiček, museli jsme zaměstnat pár lidí z Odboru pro ochranu kouzelnických institucí z našeho Ministerstva, neboť kvůli haldám dobrovolníků se u nás netrhly dveře.“ Když jsme ho požádali, aby se vyjádřil konkrétně k výsledkům akce, pouze netrpělivě pokrčil rameny,řekl: „No dobrý!“, načež se bleskově omluvil se slovy, že v rádiu nyní hrají jeho oblíbenou píseň od Sudiček.

Jaké jsou ale tedy obecné výsledky? Na prvním místě nejnavštěvovanějších světadílů zvítězila Evropa o půl procenta nad Afrikou, která zvítězila o procento nad Asií. Výsledky byly tedy opravdu těsné. Dále se za Asií o 0,25 procenta umístila Amerika, za kterou následovala Austrálie. Se zanedbatelným počtem procent a nulovou hodnotou se umístily polární oblasti.

Z výsledků lze jednoznačně odhadnout, že kouzelníci si cení spíše historických míst než moderní kultury. V Evropě patří mezi nejnavštěvovanější místa právě Itálie a Francie, neboť kouzelníci těchto zemí byli, jak známo, uznáváni již ve starověku. Kdo by netoužil navštívit hrobku slavného Aramiuse Temného, který za svůj život porazil 232 draků a vystoupal v den svých 50. narozenin na děsivou Smrtící horu, a to bez jediného škrábnutí?

Pokud máte zájem pročíst si podrobné výsledky, nezbývá Vám nic jiného, než jako vždy navštívit vestibul KVÚ (do 30. září, poté už musíte do archivu KVÚ) nebo Ministerstvo kouzel (Odbor pro mezinárodní kouzelnickou spolupráci) či se zúčastnit soutěže rádia Sudička, zodpovědět tam pár otázek o členech nejslavnější kapely a poté získat podrobně rozepsané výsledky výzkumu.

Přejeme příjemné čtení :).

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *