Rodina a přátelé

| Vydáno:

Jak si mohl každý obyvatel, pokud zrovna tou dobou nepobýval kdesi na Měsíci, (mimochodem, také tam nechytáte připojení?) či zrovna nebyl v silném opojení, způsobeném účinným nápojem lásky, brána hradu byla již podruhé tohoto léta dokořán otevřena všem novým tvářím, vážným zájemcům o studium. Vlna, přímo tsunami nováčků; ostatně jako pokaždé, říkáte si správně. A stejně jako vždy, má určité charakteristické rysy. Dnes chci mluvit o jednom z nich:

Rodina a přátelé.

Zmíněný jev bych nazvala řetězovou reakcí. Všimli jste si ve dnech minulých nenápadné ankety, vyzvídající, odkud že jste se o Hogwarts vlastně dozvěděli? Výsledky mi nejsou pochopitelně známy, ale převážně volilo nejvíce lidí právě možnost, – někdo mi o něm pověděl, tj. od známého. Není na tom vlastně nic překvapivého – i já sama jsem se sem dostala jen díky dobrým kontaktům. A nyní se dostáváme k podstatě řetezu: I já totiž naverbovala vlastní vojáky.

Počátkem čtvrtka se po hradě pohybuje jistý Fillidius de Bouleau. Ne, není to úspěšný kopírant (to je novotvar 🙂 mého neúspěšného příjmení, ale můj bratr (my brother, mein Bruder, mon frere; zkrátka to stvoření, které si člověk prostě nevybere). Nejsem jediná. Studenti i nestudenti si sem vodí bratříčky, sestřičky, manžele, manželky… Známým příkladem jsou sourozenci, Betelgeuse, Filius a Mintaka Orionis (dvě třetiny této rodiny mimochodem před pár dny obsadily dvě třetiny nebelvírských „péček“), trio červených (což není pravidlem; nicméně poměrně častým jevem) či manželé Gravediggerovi. A mohla bych pokračovat…

Ale pozor! Není jméno jako jméno. (Následuje obsáhlý průvodce Thermopolisovými na Hogwarts.) V současné době školu navštěvují Amelie Mia, Arya Nordiane, Griffin Iffifin, Izabela, Jasmína Bindi, Kathrina Selena, Terneila a Violett Renaldi Thermopolisovi. Všechny zmíněné dívky, krom dosud nezařazené Izabely, okupují již několik let Mrzimor (chlapec Griffin = Havraspár). Náhoda? Zjistit, zda se jedná o početnou rodinku, nebo „jen“ o pár lidí se stejným příjmením, si budete muset zjistit sami, vyzpovídat je, dá přece jenom trochu zabrat. Námět na další článek. 🙂

Tak či tak, tato řetězová reakce nám je ve většině případů užitečná, můžeme se jen těšit, jak to tu bude vypadat za pár let, kdy se řady ještě rozrostou. Krom toho, příští rok se chce přihlásit můj pes, tak pozor na nás, haf!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *