Poprask na Příčné – příliš divoké šatstvo

| Vydáno:

Madam Malkinová hlásí pohotovost! Do jejího obchodu se dostalo zboží, které se rozhodně nechová, jak by mělo…

Je to asi týden, co se v tisku objevila podivná a notně zmatená zpráva o jakémsi výměnném studentovi z Kamerunu, který si u MM zakoupil pár hábitů a také nějaké to civilní prádlo (ehm, řekněme, spodní). Na tom by nebylo nic divného, kdyby nenásledovalo oznámení, že jeho šaty začaly svévolně opouštět jeho tělo (na veřejnosti), v případě jednoho hábitu se dokonce tento svršek pokusil strhnout dotyčného do jezírka v parku a jedna, ehm, spodnější část jeho oděvu se dokonce vznítila.

Zpočátku to všichni považovali za dobrý vtip, anebo případ, který se prostě čas od času stane – kamerunský hoch přijede do Londýna, z domu zvyklý na nějaká ta šamanská zaříkání a ocitne se v poněkud jiném světě, a jakmile dostane do ruky hůlku, tak potom není divu, že třeba z nevědomosti očaruje vlastní prádlo.

Jenže za vtip už se nedaly považovat další případy, prakticky totožné, jako ten s kamerunským studentem. Šatstvo se samovolně vypravuje na procházky, když se mu zachce, přejde ulici (bez ohledu na to, kolik mudlovských posunovadel je zrovna na nejlepší cestě dané kouzelníky přejet. Jiné svršky zase začaly spontánně mizet, což, jak jistě uznáte, třeba v případě nějakého ministerského pracovníka nebo jiného vysoce postaveného kouzelníka, je mimořádně nevhodné. Zvlášť v některých partiích.

Případů oživlého šatstva se na příslušný odbor ministerstva ohlásilo 24. MM zavřela v rámci šetření obchod a Dennímu věštci řekla pouze toto: „Jsem konsternovaná tím, jaké drzosti a škodolibosti jsou někteří lid schopní! Vždyť to očarované oblečení je nebezpečné! Podám trestní oznámení na neznámého čaroděje…“

Ministerstvo případ stále šetří, ale prosakuje na veřejnost, že mezi podezřelými je i několik studentů 4. ročníku Bradavické školy. Vedení školy se vyjádřilo v tom smyslu, že pokud se podezření potvrdí, budou učiněna ta nejpřísnější opatření. Což znamená, jak si jistě dokážete sami přeložit, „balení kufrů“.

Nebezpečná „série“ dodaná do obchodu začátkem srpna byla stažena a peníze byly všem poškozeným vráceny (tedy kromě Kamerunského výměnného studenta, který hned po oné nepříjemné epizodě odjel zpátky do Afriky. Ministerští pracovníci se snaží ho kontaktovat, aby jim sdělil, jak s nebezpečným oděvem naložil, poněvadž se z něj stal důkaz při šetření případu a jako takový ho ministerstvo potřebuje).

O případu vás budeme dále informovat.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *