Bodování: Věčný souboj na Hogwarts

| Vydáno:

Jistě nikomu z pilného studentstva a profesorského sboru neunikl ten základní fakt, že již před časem nastal nový školní rok a s ním tedy i plno nejrůznějších emocí.


Ano, je to tak. Dne 13. 9., přesně ve 20:00 Bradavického času to vše pomalu, ale jistě započalo. Tou osudnou chvílí totiž byl otevřen nespočet tříd a žáci se s nevídanou rychlostí začali rvát do nejrůznějších dveří a nejednou si v tom chaosu a spěchu spletli předmět, který chtěli původně studovat. To však mnohým ani tak nevadilo a hlava nehlava se začali zapisovat právě do těch předmětů, o kterých si původně mysleli, že budou pro veliký zájem ihned zabrány.

Nová vyhláška schválena naším panem ředitelem totiž jasně určila, že v jeden den se lze zapsat pouze na jeden předmět a až ve vzdálený desátý den je možné dle své úvahy zapsat se na nejrůznější počet předmětů. Tohle mnohé překvapilo, některé potěšilo, ovšem tzv. bodožrouty i nevídaně rozčílilo. A nemluvě o novém pravidlu, určeném v seminářích. Jeden student je oprávněn navštívit za jeden termín maximálně jen tři semináře. Omývali zde kvůli tomu nejednoho seminářového a bodového nadšence.

A nastal též i ten očekávaný den, den D. Datum 16. 9. 2007 se proslavilo začátkem bodování a tudíž jako každoročně, počátkem boje čtyř kolejí o nablýskaný školní pohár. V současné době obsazuje první místo kolej Havraspár, za nimi se drží v těsném závěsu Nebelvír, poté jim šlape na paty Mrzimor a jako poslední, kolej která umí překvapit, Zmijozel.

Hodně žáků má nyní nejrůznější teorie na další průběh bodování. V potaz bereme roztržité zapisování do tříd, odlišnou dobu odevzdávání domácích úkolů, následně se započítává rozdílná doba ohodnocení těchto prací, o soutěžích a jen počátečním nadšení nemluvě… Vychází mi z toho jediné. V současné době vzhledem k těmto okolnostem je velice pošetilé odhadovat přesného vítěze Školního poháru ZIMA 2007. Vždyť teprve před chvílí vše započalo a pořadí kolejí se bude myslím v průběhu roku ještě hodně měnit.

Přeji tedy všem studentům mnoho zdaru a nováčci, ukažte co ve vás je! Zapojme všichni své síly a tento „běh na dlouhou trať “, nechť vyhraje ten nejlepší! 😉

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *