Houbová mánie kouzelníků

| Vydáno:

Bohužel vás musím informovat o akutním problému letošního velmi teplého podzimu. Slunečné babí léto s modrou oblohou vylákalo nespočet mudlů ven do přírody. Což je sice chvályhodné, ale na druhou stranu se za těmito procházkami do strání a lesů se skrývají mnohé komplikace, které se objevují již nyní a s následujícími dny budou nadále narůstat, nebojím se říct do obřích rozměrů. (Ne, nebojte se, obři jsou zalezlí v horách a na veřejnosti se neukazují)

Jistě jste si všimli, že letošní podzim přeje převážné většině hub a houbiček. Nejen těm do polévek a omáček, ale především druhům, které figurují jako důležité přísady lektvarů. Kouzelníci se přemisťují do lesů a sbírají zásoby pro celou svou širokou rodinu a příbuzné z méně houbařských krajů. Nepozorně se zjevují a opět mizí, v hábitech šplhají po stromech a dokonce byl zaznamenán případ, kdy nejmenovaný kouzelník se volně vznášel na koštěti značky XXX (nebudeme přece dělat reklamu, že?) a podomácky vytvořeným kouzlem sbíral houby. Nejen, že vyskakovaly samy ze země… a to dokonce s podhoubím, což je výslovně zakázáno… ale dokonce se samy očistily a srovnaly se v košíku.

A tady nastává problém… při samotném horlivém sbírání zapomínáme, že v lesích se vyskytují také mudlové. Ti ještě možná skousnou, že nenajdou ani houbičku (teda možná jedině tu mudlovskou na nádobí), přičítají to totiž svým špatným očím, špatné denní době nebo předchozím houbařům. Ale situace se mění, když uvidí nadšeného kouzelníka na „lovu“. Pak musí nastoupit místní odbor úpravy paměti, který byl posílen i řadou dobrovolníků.

Největší kouzelnické davy v lesích se očekávají v nejbližších dnech, proto prosím odložte romantické procházky mezi stromy za měsíčku na později a nepřibližujte se k pracovníkům paměťového odboru s houbami v ruce… začínají být na ně silně alergičtí a nikdy nevíte, kterou kletbu na vás vrhnou…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *