Mudlovský Klub rváčů pronikl mezi kouzelníky

| Vydáno:
Po celé zemi začaly vznikat ilegální soubojové kluby. Ministerstvo bylo bezradné. Proč jich vzniklo tolik v tak krátkém časovém úseku? Pak dcera jednoho zaměstnance ukázala otci mudlovskou knihu a vše začalo zapadat na své místo.

Chuck Palahniuk je v mudlovském světě známým spisovatelem, který vyhledává poněkud nezvyklá témata. Výstřelky, psychické choroby, závislosti, nechutné zvyky a tak podobně. Kultovní román Klub rváčů (Fight Club) napsal už v roce 1996. Prostupnost mezi kulturou mudlovskou a kouzelnickou se mění. Obecně kouzelníkům trvá, než si povšimnou některých silných trendů mezi mudly. Až v posledních letech se hranice mezi kulturami stírají a čím dál více kouzelníků začíná chodit na filmy (pohyblivé obrázky promítané v budovách jménem kina nebo multiplexy).

Zhruba před rokem se jeden mladý kouzelník z Bristolu rozhodl pod vlivem knihy založit ilegální soubojový klub. Podle kouzelnického práva je třeba soubojové kluby registrovat a čekat na povolení, zda můžou vůbec vzniknout. Ministerstvo mimo jiné kontroluje způsobilost zakladatelů, jejich psychickou kondici a trestní rejstříky. Mladík nejdříve svůj nápad šířil mezi přáteli a známými, na něž se pak nabalovali známí známých, až se klub rozrostl do tak velkých rozměrů, že musel být rozdělen na několik menších poboček. Po půl roce bylo po celé Británii sedm ilegálních soubojových klubů. V té době si kouzelníci v místech, kde kluby fungovaly, začali všímat změn. Kluby následovaly knižního příkladu i v udílení dílčích úkolů, které měly za cíl nahlodávat společnost a občanské struktury v místě fungování. Některé úkoly přerostly v násilí a hmotné škody takového rozsahu, že bylo nutno rychle zasáhnout.

Ústředí bystrozorů včera spustilo akci Smyčka. „Vše jsme plánovali více než měsíc,“ prozradil mluvčí Odboru pro uplatňování kouzelnických zákonů. „Část klubů jsme infiltrovali a na základě získaných informací jsme včera ve večerních hodinách zadrželi většinu podezřelých. Po zbylých členech klubů usilovně pátráme.“ Ohledně možných trestů ještě není jasno. Ti, kteří se zapojili do sabotáží a útoků, mají velkou šanci, že skončí v Azkabanu.

Odpůrci prorůstání mudlovského a kouzelnického světa se snaží využít tento případ k propagování přísné segregace. Mudlovské vlivy ukazují jako škodlivé a nebezpečné. Zastánci prorůstání to odmítají s tím, že mudlovský svět nabízí dobré i špatné vzory chování, stejně jako náš kouzelnický.

Pro Denní věštec
Belatris Nithelas Malrinová

Komentáře

  1. To je opravdu neuvěřitelné! Zrovna jsem četl v Týdeníku čarodějek, že je na ulicích největší bezpečno za poslední léta. Taková rebelie může nadělat spoustu škody! 🙁

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *