Byla tragédie v Rusku vinou kouzelníků?

| Vydáno:
Výbuch v podzemním vlaku otřásl celým mudlovským světem, zároveň nastolil pár dohadů v tom kouzelnickém. Přestože mudlovské závěry jsou jednoznačné a obviňují agresivního zločince pro zabití jedenácti mudlů jakýmsi nespecifikovatelným smrtelným vybuchujícím vynálezem, experti z Ministerstva kouzel zveřejnili na tiskové konferenci, jež byla mimořádně svolána v uplynulých hodinách, že je pravděpodobné, že zločinec byl kouzelnického původu. Kdo má tedy prsty v zabíjení mudlů?

Tragédie započala krátce po druhé hodině odpolední v mudlovské podzemní železnici, kde v jeden moment na třech různých místech explodovaly masivní nálože, které, aby toho nebylo málo, byly plné střepů, hřebíků, a jiných ostrých předmětů. Přestože ruské mudlovské státní orgány vychází z teorie, že útočníci byli minimálně dva, Ekaterina Firlatova, mluvčí ruského Ministerstva kouzel, uvedla, že tamní bystrozoři jsou na stopě nebezpečnému černokněžníkovi, který má s nejvyšší pravděpodobností tenhle útok na svědomí. Mudlové sice uvádí 11 obětí, my ale víme, že počet obětí je prozatím 14, jelikož tři cestující byli kouzelnického původu a nebyli vedeni v mudlovských databázích.

Celý případ nyní monitorují ruští bystrozorové, jejichž práce rozhodně není lehká. Ruské Ministerstvo kouzel je totiž pověstné svým odmítajícím postojem vůči spolupráci s mudlovskými státními orgány, tudíž jednají na svou pěst a nevinné mudlovské obyvatelstvo tak vystavují větší hrozbě.
Nedávné dohady o tom, jestli je tento přístup správný, či nikoliv, si můžete přečíst i v reportáži mé redaktorské kolegyně na straně osm (zde).

Kouzelnické státní orgány vyvěšují portréty zločince po všech veřejných prostranstvích a naše noviny byly vyzvány také. Pokud byste viděli tohoto muže (fotografie níže), neváhejte kontaktovat Ministerstvo kouzel. Můžete tím zachránit mnoho nevinných lidských životů.

Vrahoun je údajně 190 centimetrů vysoký, má dlouhý plnovous a po stranách hlavy vyholené vlasy. Hnědé oči a výrazné obočí ho dělají snadno pominutelným. Pohybuje se rychle a je extrémně nebezpečný. Vyzýváme kouzelníky, aby se s tímto zločincem nepouštěli do vlastních zásahových akcí a nechali tuto práci na odbornících.

Rusko nyní zažívá tři dny smutku a pietní svíci lze umístit na petrohradském státním náměstí, ale i v jiných metropolích. Snad mrtví naleznou klid a pozůstalým čas rány brzy zahojí. O tom, jak se případ bude nadále vyvíjet, vás budeme informovat.

Pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Komentáře

  1. Propojení mudlovského světa s tím naším je nesmírně těsné a je dobře, že celokouzelnický deník pokrývá oba břehy této křivolaké řeky.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *