Kouzelnická nevěsta na inzerát

| Vydáno:
U mudlů jde vcelku o běžnou věc. On hledá ji, ona hledá jeho, ono hledá… a tak dále. Ovšem v posledních dnech ministerstvo odhalilo zcela nový trend v seznamkách. Čarodějka hledá manžela.

Tento nový druh seznamky funguje jednoduše. Čarodějky, které z různých důvodů nemohou najít partnera tradičním způsobem, nabídnou kromě svých charakterových a vzhledových parametrů také svou magii. Cílem jsou zejména muži-mudlové, případně pak motáci. Důvody jsou nasnadě: údržba domácnosti, vaření nebo cestování je s magií rychlejší a jednodušší. Prioritou mnohých mužů je v dnešní moderní době svoboda a nevázanost. Ovšem když přijde na přetřes otázka magie, spousta starých mládenců pookřeje a strčí hlavu do chomoutu. Čarodějka tak ukončí svou osamělost a nezanedbatelným přínosem je i status vdané paní.

Dennímu věštci se podařilo vypátrat dvě nevěsty-čarodějky, které nelegální službu využily k nalezení mudlovského partnera. Obě trvaly na zachování anonymity. „Celý je to nelogický! Nezákonný to je jen na začátku, když mudlovi nabídnem své magické umění. Stejně je ten zákon o utajení zastaralej. Ale jakmile mudla přijme nabídku agentury, tak už je to košer, obyčejný smíšený manželství,“ vyjádřila se jedna z úspěšně seznámených nevěst. „Ten můj je v sedmým nebi z toho, že stačí mávnout hůlkou a svítíme. Žádný účty za elektriku. Je to až dojemný.“

Druhá z dam nám prozradila detaily ohledně smlouvy s agenturou. „Nejdříve podepíšete smlouvu s Čaroseznamkou. Součástí je také článek o mlčenlivosti. Pak zaplatíte deset galeonů za zařazení do evidence, přičemž pokud vám do roka nenajdou partnera, tak vám půlku poplatku vrátí. Já ale o žádném takovém případu nevím.“ Jakmile se dva klienti rozhodnou vstoupit do manželství, podepíšou předsvatební smlouvu. Manželství musí trvat alespoň pět let a obě strany nesmí o netradičním seznámení mluvit. Kolik je takových sezdaných párů, to se nám nepodařilo zjistit. Námi oslovená kouzlopsycholožka a odbornice na partnerství není přesvědčená o škodlivosti takového jednání. „Víte, kolik čarodějek zůstane takzvaně na ocet? Proč by tedy nemohly využít své přirozené přednosti – magie – ke zlepšení svých šancí?“

Po Čaroseznamce v současnosti intenzivně pátrají pracovníci Odboru pro uplatňování kouzelnických zákonů. Pokud máte jakékoliv informace, které mohou pomoci ve vyšetřování, neprodleně je kontaktujte.

Pro Denní věštec
Belatris Nithelas Malrinová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *