Exkluzivní reportáž z premiéry baletu Kachní rybník

| Vydáno:

Kdo by neznal známý vílí baletní soubor Lehké děvy? A právě ten uvedl ve spolupráci s hudebním tělesem šmoulů Šmudláním za Šmudlinkou premiéru nového díla Ilji Petroviče Kavkovského – Kachní rybník.

Dlouho očekávaná premiéra je tady. Procházím přírodní branou na útulný palouk, připravený pro tuto slavnostní a jedinečnou příležitost. Už z dálky je slyšet hudba, a proto sem, na třetí mýtinku z leva, trefí každý bez problému.
Všude je plno světlušek, které osvětlují hlediště sestavené z pařezů, které mají tvar sedadel a jsou pokryty měkkým voňavým mechem. Vyhledám své místo a usadím se mezi důležitě vypadajícího kouzelníka a trpaslíka, který se v pohodlném křesle téměř ztrácí.
Prohlížím si vyvýšenou skalnatou plošinu, která bude sloužit jako jeviště. Po jejích stranách jsou vzrostlé stromy, které se k sobě naklánějí a jejich větve tvoří přírodní oponu.
Opravdu příjemnou atmosféru ještě umocňují krásné víly, které roznáší různé lahodné nápoje. Požádám o Měsíční slzy a dostanu kalich Večerní lilie naplněný touto chutnou tekutinou. Sotva dopiji, většina světlušek přestane svítit a osvětlené zůstává jen jeviště. Pomalu se nořím do okouzlující podívané…

Výkon Lehkých děv byl opravdu vynikající. Nezapřely své vílí nadání a na jevišti se opravdu vznášely. Všechny překvapila proměna víl v opravdové labutě, kterou nikdo nečekal.
Vidět tancovat labutě balet byl jeden z mnoha nezapomenutelný zážitků a překvapení, které toto zpracování Kachního rybníku přineslo. Spolu s vynikající hudbou učinily ze známého příběhu ohromující podívanou, kterou stojí za to vidět.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *