Paparrazzi zlobí fialové

| Vydáno:

Tak si takhle jednou vykračuji školní chodbičkou a rozhodně nespěchám, neb jsem se právě opozdila na hodinu Péče o kouzelné tvory, a tak se nechci vystavovat hněvu paní profesorky či posměchu spolužáků. Nepozorovaně pronikám ztemnělými ztichlými hradními prostorami, vnímám ten klid a zároveň napjatou atmosféru, která sálá z každých zavřených dveří všech učeben. Znovu zahýbám za roh a tu ejhle! Málem mě trefí pepka, neb na zemi tam dřepí pan profesor Amon Revan Travt a věřte mi nebo ne, ale on má opravdu v ruce hadr, vedle sebe kýbl, klečí na zemi a vytírá.

Drahocenní šotci Agentury Žluté tlapy mi napomohli a tuto ušlechtilou činnost pana profesora zaznamenali, takže mohu podat důkaz:
09.12. Amon Revan Travt vytírá chodby hradu

Kdo by se chtěl přesvědčit ještě lépe, mám se šotky z Prasinek dohodu, že kdokoliv by si chtěl data ověřit, může se podívat do originálních spisů v archivu Žluté tlapy, avšak na vlastní nebezpečí (bližší informace, jaká nebezpečí na mladé kouzelníky mohou číhat, jsem ze šotků nevypáčila).

Každopádně však, v tento den mi začala vrtat hlavou jedna tuze dotěrná otázka. Co vlastně profesoři dělají, když zrovna neučí či neopravují úkoly? Jak jinak si ještě vydělávají? Pan profesor Amon mi ukázal, že i profesoři se rádi vrátí do študáckých let a dřou na brigádách za malý peníz jen aby vydělali na živobytí. A v ten den jsem se rozhodla stát se na pár dní pravým a nefalšovaným špiónem, abych vám, čtenářům Denního Věštce, mohla přinést kompletní informace, kolik profesorů potají chodí na brigády. A věřte mi, výsledky jsou více než překvapivé a pobavující. Jen se na to podívejme dále.

Tentýž den, hned poté, co jsem narychlo zkomolila výmluvu na zameškané hodiny, jsem vyrazila do Žluté tlapy na lehkou obhlídku. Ze šotků se mi podařilo dostat jediné – v ten den se do agentury dostavila už jen jedna profesorka, Amálka Zlatá, která tzv. „tvrdě pracovala“. Co přesně však její tvrdá práce obsahovala, jsem znovu ze šotků dostat nemohla. Pouze jen „Zjisti si to na vlastní nebezpečí v našich archivech“. Důkaz o činech paní profesorky máme tady:
09.12. Amálka Zlatá tvrdě pracuje

A tak začala má honba na profesory. Hned další den vše pokračovalo a že úroda byla hojná. Představte si, procházím takhle chodbou a hledám profesory, kteří vytírají chodbu a tu jdu kolem síně školního poháru a slyším veselý smích zevnitř. Velice nepozorovaně jsem pronikla dveřmi a co nevidím! Dvě profesorské dámy, paní profesorka Angela Grey-Slytherin a paní profesorka Sayuri Yoshiaky zažívají nesmírnou legraci nad společným čištěním poháru. Důkaz zde:
10.12. Sayuri Yoshiaky leští školní pohár
10.12. Angela Grey-Slytherin leští školní pohár

Desátý prosincový den však měl být dnem veselí pro další fialovou dámu, která dosáhla specializace v naprosto unikátní disciplíně. Na školních pozemcích, vážení, jsem načapala slečnu Adrianet le Ros jak si spokojeně vymýšlí povídky při hrabání listí. Mohu potvrdit, že jí to s hráběmi nesmírně slušelo a že cena za dosáhnutí specializace byla opravdu zasluhující. Doufejme jen, že slečna těch několik svrčků navíc využila v dobrém :).
10.12. Adrianet le Ros hrabe listí na pozemcích školy Dosáhla specializace.

Hoho, největší zlatý hřeb si však pro tento den nechávám nakonec. Nejnechutnější práci si vybrala profesorka Elle Sutherland, kterou jsem chytila na hnojištích za školními skleníky, kde láskyplně sbírala červy. Snad mohu podotknout, že si nejspíš zapomněla vzít rukavice.
10.12. Elle Sutherland sbírá červy.

Svým úlovkem na desátý prosincový den jsem byla tak nadšená, že v den následující jsem od své honby upustila. Nutno však říci, že i když jsem pak přeci jen trochu pátrala, nikoho jsem nechytila, což znamená, že profesoři si na své chutné prácičky dávali nesmírně pozor. Avšak 12.12. jsem já sama utíkala na brigádu do Žluté tlapy a vzhledem k tomu, že jsem ten den nic nestíhala, běžela jsem hlava nehlava jako divá. Avšak kdo by to byl čekal, že proti mě se ze zatáčky vyřítí další osoba, tentokrát v zelenofialovém pláštíku, zadýchaná a ověšená lahvemi,. Ano, byla to paní profesorka Grey-Slytherin, která zrovna vracela lahve. No jak jinak, vrazila jsem do ní jako se vráží camrál do brány, velice letmo jsem houkla omluvu a pádila pryč než bych mohla schytat trest. Důkaz si ovšem nemohu nechat ujít:
12.12. Angela Grey-Slytherin vrací láhve v Prasinkách.

Mým nejúspěšnějším dnem se však stal den třináctý měsíce prosince. Hned ráno jsem při pravidelném raním joggingu načapala paní profesorku Gravediggerovou při čištění Hanibalova jezera, jak si vesele pobrukuje jakousi velice zlověstnou melodii, ze které jsem mimo jiné vyrozuměla slova jako „vykopnout“ „jezero“ „parchanti“ a „čistota“. Raději jsem tedy změnila směr a jen si do bonzbločku udělala poznámku.
13.12. Raven Maris Gravediggerová čistí Hanibalovo jezero

Začala jsem si připadat jako v telenovele, neboť se stala veliká tragédie. Slečna Adrianet le Ros si očividně domluvila schůzi s panem Reninem, neb oba v tento den oprašovali mumii. Jaké zklamání se však oběma fialovým dostavilo, když popletli čas a slečna le Ros se dostavila o 6 hodi dříve než pan Serge. Mezi ně se mi do bonzbločku vešlo celých 5 dalších lidí !!! Velký skandál a upřímná soustrast na světě.

13.12. Adrianet le Ros oprašuje mumii.
X
X
X
X
X
13.12. Serge Renine oprašuje mumii.

Tedy ale až osušíte slzy, musím vám ještě doříci co těch pět nadšenců dělalo za bezva prácičky. Tedy musím uznat, že třináctka je ve znamení profesorských dýchanků a schůzek. Jak jinak byste mi vysvětlili, že paní profesorky Ewelina Budget, Sayuri Yoshiaky a Arengil Almandi Heliodora leštily společně školní pohár a stejně jako kdysi jiné dvě fialové dámy, i ony měly nesmírnou legraci při lechtání poháru orvanými hadříky? Důvodem bylo nejspíš to, že madam Yoshiaky dosáhla specializace, však také vyčistila největší kus.
13.12. Ewelina Budget leští školní pohár
13.12. Sayuri Yoshiaky leští školní pohár Dosáhla specializace.
13.12. Arengil Almandi Heliodora leští školní pohár

Málem bych zapomněla, ráno jsem u snídaně vyslechla (s velikým sebezapřením samozřejmě) rozhovor pana Ségolase s paní profesorkou Elle, která mu nadšeně popisovala svůj poslední džob, kdy se, jak jsem již zveřejnila, oháněla na hnoji a hledala červy. Údajně si prý žádnou práci u Tlapy neužila více a vřele ji panu Revainovi doporučovala. Uctivý profesor jen taktně oznámil, že o tom popřemýšlí a dále se nevyjadřoval, čímž získal mé plné sympatie. Avšak nedalo mi to a přeci jen jsem ho přes den kontrolovala a jaké bylo mé zklamání, když jsem se navečer vracela z Prasinek a na hnoji jsem zahlédla dotyčného profesora jak fascinovaně zírá na právě sebraného červa a velice potěšeně se usmívá. Pojala jsem podezření, že červy z bradavických hnojišť mají zvláštní moc, neb jak on, tak paní profesorka Sutherland měli výraz blaženého transu.
13.12. Ségolas Clermond Revain sbírá červy.

Jen na závěr musím dodat, že jsem ke konci dne nakoukla do kabinetu zasloužilého profesora Werewolfa, který tvrdě pracoval a nemohl být rušen, neb mu to šlo výtečně.

13.12. John Werewolf tvrdě pracuje Jde mu to výtečně.

Má paparazzi dobrodružství, jak jsem svou honbu začala poté nazývat, pokračovala ještě následující dny, bylo to velice vzrušující a zábavné a tak vám nakonec přinesu jen menší seznam, který končí dnem 16.12. kdy jsem oficiálně tento případ uzavřela s výsledkem, že profesoři se sice ve třídách mohou tvářit jakkoliv autoritativně, avšak pokud jen trochu chcete, narazíte jako já na pana Travta s kýblem a hadrem v závěsu, či na obrovskou zábavu profesorek při leštění poháru a už vůbec se nezmiňuji o fascinujících červech na hnoji, což všechno krapetek ubírá profesorům získanou autoritu. Tedy ale, tady je seznam a nyní se velice omlouvám, avšak musím se jít podívat na hnojiště, mám pocit, že mě tam cosi volá a vábí.

14.12. Ladard Papulka vyrábí svíce. Dosáhl specializace.
14.12. Angela Grey-Slytherin oprašuje mumii.
14.12. Amon Revan Travt tvrdě pracuje

15.12. Jeanne Véronique Joyeuse oprašuje mumii.
15.12. David Nekromacer vytírá chodby hradu Jde mu to výtečně. Dosáhl specializace.
15.12. Amálka Zlatá oprašuje mumii. Zkazila co se dalo.
15.12. Morrigan Tristesse tvrdě pracuje

16.12. John Werewolf čistí Hanibalovo jezero
16.12. Ségolas Clermond Revain vytírá umývárnu.

POZNÁMKA:
Údaje jsou skutečně reálné a byly sbírány přesně ve dny, které jsou zveřejněné exkluzivně pro čtenáře DV. Autorka DV nastavila vlastní kůži nebezpečí, které plynulo v podobě trestu ze šmírování profesorů. Dále by se autorka ráda odvolala na §73 zákona o ochraně kouzelnických redaktorů a autorů. Údaje byly zjištěny v ne přesně uvedené časy. Více informací NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ naleznete v archivech agentury Žluté tlapy.

Komentáře

  1. Jak „ubírá autoritu“? – Jak „ubírá autoritu“?

    Třeba já si vážím lidí, kteří se neštítí manuální práce. Třeba i sbírání tak přepotřebných červů na lektvary, či uklízení pokakané podlahy v sovinci. Co je na tom prosím vás „autoritu ubírajícího“? Práce, jako každá jiná 🙂

    1. Re: Jak – popravdě jsem doufala že to všichni pochopí s určitou nadsázkou, příště raději přiložím poznámku, aby se někdo necítil frustrovaně X/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *