Skandály na Ministerstvu

| Vydáno:

Jak známo, náš plátek vám přináší veškeré možné aktuality z kouzelnického světa a ať už jsou to průběhy boje proti škrnám nebo drby ze zdí bradavického hradu, vždy to byly velké trháky. Co jsou ale tyto trháky proti skandálům z naší hlavní kouzelnické tepny, z Ministerstva kouzel? Upřímně, přiznejme si, že kouzelníci si ve skandálech tohoto rázu přímo libují a my vám nyní přinášíme právě jednu takovou „ministerskou story“.

Vše začalo jednoho mrazivého pondělního rána, kdy se s největší nechutí čarodějky a kouzelníci ze všech koutů naší společnosti začali pomalu dopravovat do práce a do svých oborů a kanceláří. Jak je vám bezpochyby známo, způsobů, jak se na Ministerstvo dopravit, je opravdu nesčetně. Přes klasické přemisťování a letaxovou síť až k mudlovské telebudce, zkrátka a jednoduše, všichni se valí do práce kudy to jen jde.

Náš skandál se stal právě u jednoho ze způsobů dopravy, a to konkrétně u lidově známého „záchodového přepravování“. Pozůstatek odporné terorizace z nejmenovaného období čarodějných dějin se stále věrně používá a až do onoho dne se všichni mylně domnívali, že tento způsob přepravy je nesmrtelný, věčný a především nezničitelný. Proto není divu, že ho jako dopravu na Ministerstvo používá více než jedna pětina zaměstnanců. Naši redaktoři zamířili v ono pondělí na kouzelnickou tepnu z úplně jiného důvodu než za sbíráním skandálů (mělo se jednat o rozhovor s nově zvoleným vedoucím Odboru boje proti škrnám, panem Antonem Vecpaným – byl to tedy náramně důležitý meeting) a velice důvěřivě zvolili kombinaci přemístění a následného použití toaletních služeb k úplné dopravě na Ministerstvo (pozn. pro případné neznalé čtenáře: obvykle strčíte nohy do toalety a „spláchnete“ se do hlavní haly Ministerstva). Poslušně tedy vystáli frontu před kabinkami a když se konečně dostali na řadu, stalo se to.

Z levé kabinky na pánských toaletách se najednou ozval šílený jekot pronásledovaný výčtem všemožných kleteb spolu s nepříjemným zvukem čvachtavého klouzání. Všichni přítomní se rozrušeně seběhli do oné levé kabinky a snažili se tam nacpat (cca 180 kouzelníků), což byl, překvapivě, poněkud nemalý problém. Naši redaktoři se ale statečně probojovali na nejlepší místa, a tak viděli všechno z první řady. Pokud už tušíte, tušíte nejspíše správně. Ano, nově zvolený vedoucí Anton Vecpaný, se kterým jsme toho dne měli naplánovanou schůzi, si jako každé ráno stoupl do mísy a zatáhl za splachovadlo s domněním, že se za chvíli automaticky vynoří v hlavní hale Ministerstva. Avšak jako na potvoru, z dosud neznámých důvodů, po nichž se stále usilovně pátrá, se toaleta vrátila ke své původní činnosti a místo na Ministerstvo spláchla milého pana Vecpaného do klasické mudlovské kanalizace. Je to politováníhodné neštěstí a zároveň jeden z velkých ministerských skandálů, který se díky okamžité přítomnosti našich redaktorů nepodařilo ututlat. Zaměstnanci Odboru pro čistotu však nebyli schopni pana vedoucího v londýnské kanalizaci nikde nalézt a my doufáme, že ať už se dostal kamkoliv, přežil tuto trapnou záležitost více méně ve zdraví. Jistotou je jediné : pokud se do týdne nenajde, bude na post vedoucího Odboru boje proti škrnám zvolen nová nástupce. Můžeme vás však ujsitit, že náš deník tuto situaci pravidelně monitoruje a bude vás průběžně informovat. Již nyní můžeme prozradit, že Ministerstvem koluje podezření, že se škrny rozhodly nového pana vedoucího vyzkoušet a připravily mu toto milé uvítání na otestování toho, jak silným protivníkem pro ně bude. Nezbývá jen doufat, že se pan Vecpaný do týdne objeví s ještě větším elánem do práce a touhou pomstít se zákeřným malým potvůrkám.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *