Rozhovor s Felicitas Frobisherovou

| Vydáno:

Rozhodla jsem se udělat rozhovor s Fel, protože to je sympatická dívka, která se Vám dostane pod kůži a chcete si s ní povídat dál a dál…

Ahoj Fel, tak jak se máš? A jak se cítíš? Přece jen prefektství je důležitá funkce a zvlášť ty vzbuzuješ takový respekt…

No, mám se dobře, zrovna jsem se naobědvala… A cítím se jako ryba ve vodě, vyžívám se v síni nováčků… Akorát mám už tik v ruce, jak furt leštím ten odznak.

No, zas na druhou stranu máš cvik z funkce pokladníka, nevím jak ty, ale já leštím srpce neustále. Ale zas, my jich máme víc. Máte v plánu letošní rok zvednout nějak rapidně vaše kolejní konto?

No, já jsem je leštila taky, ale to přeci jenom bylo v trošku jiné poloze… Ten odznak mám na hábitu, tam jsem si teda srpce nepřipínala. A nebyla jsem pokladník tak dlouho… No, rádi bychom pokladnu trošku zaplnili, ale nebudu ti tady prozrazovat, jak na to chceme jít.

podezíravý pohled na Márgin zelený hábit

To je fakt, aspoň budeš teď zatínat zase jiný svaly:D. Netlačí tě nějak ten odznak? To víš, já to dotáhla na nejvýš na post pokladníka a tak daleko jako ty jsem to nikdy nedotáhla. Cítíš na svých bedrech větší zodpovědnost? Třeba já skoro nespím a hlídám konto před všemi možnými chamtivci – a že jich ve Zmijozelu je!

upraví si svůj zelený hábit a koukne na Feliščin trochu jetý plášť

No, přes den mě nijak netlačí (pokud mě zrovna někdo neobjímá, ehm ), ale ze začátku jsem s ním zkoušela i spát, a to teda moc nešlo, tlačilo to, a pořád jsem se budila hrůzou, že ho ztratím. A k té zodpovědnosti, samozřejmě, že mám pocit, že je větší, už jenom to, že se musím chovat poněkud… důstojněji.

Vždycky mě zajímalo, jak vypadá studenstká rada. Je podobně vybavená jako kolejní místnost? A co atmosféra – je tam příjemná nebo taková „pracovní“ až nekamarádská?

Řekla bych, že studentská rada je pohodlná a je tam fajn atmosféra. Teď přišlo najednou hodně nových péček, tak se zatím kolektivně oslintáváme…

Asi z tebe víc nevyrazím, co se studentské rady týče. Jsem prostě zvědavá. A co nováčci, máš z nové krve dobrý pocit? Vidíš v někom již budoucího adepta na péčko?

No, zatím je všechny pouze honím po hradu směrem k FAQ a nápovědě… I když, teď si tak vzpomínám, jednoho chytrýho jsem zahlídla… ale žel, zmodral… a jinak jsem si je nějak víc neprohlížela… To víš, ještě jsem měla nějaké resty z minulého roku, a pak taky, trénovala jsem kopání…

Mě si ještě nevykopla, ale já jsem taky hodný student. I když… Žlutí mě vždycky vykopávali nejvíc, teda hlavně Otík:D. Nu, tak přejdeme k výuce – kolik si plánuješ vzít předmětů? Uvažujete o poháru, či chcete žít poklidně a usmívat se, jak se ostatní koleje stresují a neustále píší úkoly a soutěže?

Jestli se chceš koupat, stačí říct A k výuce… Já osobně plánuju osm předmětů, jako vloni, vím, že víc prostě nezvládnu. A k poháru… Rádi bychom o něm uvažovali a usmívali se u toho Nicméně, tohle je otázka pro celou kolej… Jednotlivec to nevytrhne.

Po tobě budu chtít pomoct s koupáním, až budu chorá:D. Co si myslíš o tom, že vždy vyhraje kolej, která má jako prvního v bodování svého žáka? Myslíš, že je to „povinnost“, či spíš náhoda, že tomu tak vždycky bylo?

Spíš je to náhoda… Ono taky záleží na tom, o kolik je ten první první… A i na dalších, těch, co jsou za ním… I když, fakt je, že když vede bodování někdo z koleje, tak to to ostatní v koleji dost motivuje… Takže záleží na spoustě okolností a jejich souhře…

Bylo pro tebe překvapením, že školní pohar vyhrál Zmijozel, který poměrně hodně celý rok zaostával za Nebelvírem? Abych se přiznala, třeba já jsem nic takového nečekala.

Tak já jsem tak trošku počítala s tím, že se zase bude rozhodovat na slavnosti, protože se pořád nevědělo hodnocení ročenek a síní slávy, ale je fakt, že Nebelvír makal celý rok a Zmijozel ho začal dohánět až na konci… Ale ne, moc překvapená jsem nebyla.

Zase položím svou zvědavou otázku – proč jste nevytvořili Síň slávy? Vždyť ve vaší koleji je plno lidí, které bych nominovala do síně slávy. Nebylo lidem líto, že ji nemáte?

No, my ji máme… Nebo alespoň, tvořila se, co já vím… Ale došlo k problémům s komunikací a tak to dopadlo tak, jak to dopadlo


Ukojila jsi mou zvědavost a zase jsi vytvořila novou, protože jsme zvědavá, jak vypadá vaše síň slavy. Moc ti děkuju za rozhovor.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *