Jak Pákistán unesl YouTube

| Vydáno:


Ještě se mi nestalo, aby alespoň jednou za den ve Velké síni nenašla odkaz na YouTube. Možná ještě když jsem byla v prvním, druhém ročníku, tak tento odkaz nebyl ještě tolik populární a jen se o něm vědělo, ale dnes to je úplně jiné. Studenti i někteří fialový zahlcují Velkou síň odkazy, které buď mají rádi či se u toho nasmějí. No, proč ne. Ale pozor – čeho jo hodně, může být i příliš. Koho pořád baví klikat na linky? Mě například přijde líto, když nikdo se mému linku nezasměje, a tak ho raději pošlu třeba jednomu člověku na krbu (viď, špago: ) ). Alespoň si můžu o tom linku i sama popovídat a zjistit jeho názor, nasmějeme se a je nám hej. Nu, ale hogwarts nejsou jediní, co jeví o YouTube zájem.

Kdo by to řekl, že takový Pakistán unese YouTube? Já teda ne a pokud někdo ano, tak určitě pěkně kecá. Tak kdy se to stalo? Byla jednou taková pohodová a zlenivělá neděle, bloudila jsem na internetu a chtěla se pobavit jinak než na krbu. YouTube je k tomuto úplně ideální. Jenže! YouTube nešlo spustit. Nejprve jsem hledala chybu u sebe, protože můj počítač je poněkud prastarý a jeho léta jsou na jeho fungování opravdu znát. Ale tento den byl jiný – nikomu na celém světě nešlo YouTube spustit. Pokud si říkáte – neděle = nic nedělání, v Pákistánu to neplatí, tam mají neděli v pátek. Pakistánská vláda se rozhodla zamezit přístup na YouTube. A vzala to pěkně od podlahy a zablokovala na několik hodin přístup na YouTube celému světu a svět okamžitě začal pátrat po příčinách (my, kouzelníci, nejsme jediný, kdo navštěvuje YouTube). Nastane boj Pákistán x milovníci YouTube? Podle mě ne, administrátoři YouTube prostě usnuli na vavřínech v bezpečnosti jejich serveru.

Když si to vezmeme z kouzelnického hlediska, musí být v Pakistánu určitě moc silní mágové, když toto dokázali. Doufám, že jednou na naší kouzelnickou školu pojede někdo z Pákistánu k nám na stáž, protože by mě zajímalo, jaké to u nich je. Sama bych se do Pákistánu bála, přece jen – nic proti muslimům, ale já jsem strašpytel, mě stačí zhasnout a už mám malou dušičku či žádnou dušičku a jsem mrtvá strachy.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *