Zaostřeno na bodohrotiče

| Vydáno:
Máme za sebou sotva první termín výuky. Na jakékoli úvahy o potenciálním Snaživci roku Zima 2018 je příliš brzy. Naopak není nikdy na škodu poohlédnout se za časy minulými. Víte, kdo jsou legendy školy v bodování a jaké mety pokořily? Pojďte si to s námi připomenout!

Pod termínem „bodohrotič“, který se na hradě vžil pro největší bodové snaživce, si každý může představit něco trochu jiného. Pro některé jsou to výhradně ti, co vyhráli Snaživce roku, další si zase vybaví jen takové vytrvalce, pro které je sbírání bodů smyslem existence na Hogwarts a sbírají body po tisících v jakýkoli školní rok, jiní pod něj řadí i ty, pro které je sběr bodů záležitost jen jednoho roku. Abych uspokojila co nejvíce skupin, mé pátraní nevedlo jen do Síně slávy a žebříčku bodování, ale také do seznamu magíků.

Bodování za celé studium
Poměrně snadno se dostaneme k informaci, že nejvíce bodů má toho času nastřádáno Jane Mooren. V posledních letech už sice Jane první příčky v aktuálních bodovacích žebříčcích neokupuje, prvenství jí jistě ještě nějakou dobu zůstane. Nad druhým Nebelbrachem Mechachou má více jak 14 500 bodů. K tomuto náskoku jí pomohli mimo jiné dva Snaživci roku. Co do počtu těchto ocenění ale zůstává nepřekonanou legendou Cerridwen Lowra Antares, ukořistila hned čtyři. A je to stále slečna Cerridwen, kdo drží rekord v počtu nasbíraných bodů za jeden školní rok. V Létě 2011 dosáhla 13 082 bodů. Nejblíže se této hranici přiblížila v Létě 2016 Theresa Brendi s 12 918 body.

Bodování ve výuce
Na první příčce se v žebříčku nachází Nerys Heliabel Ghostfieldová s náskokem přes 7 000 bodů na Lily Angelinu Johnsonovou. Tento žebříček se poměrně často mění a o hodně vás v něm posune útok na Snaživce roku.

Často se stává, že studenti své předměty, zvlášť když studují ve velkém, nedotáhnou do konce. Proto je skvělým odrazem snažení magík „Věčný student,“ který se připisuje těm, kdo ukončili 150 předmětů a více. Tohoto magíka jsem našla jen u čtyř lidí na hradě. Jistě nikoho nepřekvapí, že jsou mezi nimi Cerridwen Lowra Antares, Jane Mooren a Theresa Brendi. Žádným flákačem v tomhle směru ale nebyla ani profesorka Kate Resea!

Skutečný nadšenec do výuky ale ve velkém vypracovává i mimořádné úkoly. Jsou mezi námi tací, kteří jich zvládli vypracovat přes 300, magíkovou řečí to jsou „Ambicionici“, a nemáme jich málo. Jsou to opět profesorka Kate Resea, nebelvírské studentky Nerys Heliabel Ghostfieldová a Theresa Brendi. Pak se sem řadí početný zástup zmijozelských studentek, jmenovitě Lily Angelina Johnsonová, Lucy de Lioncourt a Bibi Anne. Ambiciózní studenti jsou ale i studenti v Mrzimoru, konkrétně Kim Sarah Reevesová a Chris Jericho.

Bodování v soutěžích
Opravdový bodohrotič musí zvládat i velké kvantum soutěží. Právě soutěže nejednou rozhodly souboj o Snaživce roku. Na rozdíl od žebříčku výuky zůstává žebříček soutěží poměrně neměnný. Vytvořit si místo na předních příčkách znamená roky tvrdé práce. Boj ztěžuje i skutečnost, že dříve bylo více soutěží a také se častěji objevovaly soutěže, v nichž se dalo ulovit i 60 bodů. Ne náhodou první desítku zaplňují hradní fosilie většinou s registrací v roce 2011 a dříve. Nejmladší z první desítky je Lily Angelina Johnsonová s rokem registrace 2012.

Tento žebříček vede Nebelbrach Mechacha s pohodlným náskokem na Jane Mooren o cca 2 000 bodů. Nebelbrach a Jane jsou toho času jediní, kdo ze soutěží vytřískali více než 30 000 bodů a jsou titulovaní jako „Bodoví supramachři“. Třeba v budoucnosti díky jednomu z nich odhalíme i další skryté magíky. Za zmínku ale jistě stojí i soutěžní úsilí Cerridwen Lowry Antares, která díky soutěžím získala přes 25 000 bodů, a také Barbary Arianne Lecter a Janel Weil, které jen za soutěže nasbíraly přes 15 000 bodů.

A kdo vypracoval soutěží nejvíce? V tomto směru je hodna obdivu trojka sestávající z Cerridwen Lowry Antares, Jane Mooren a Nebelbracha Mechachy, kteří poslali přes 2 000 vypracování. Více jak tisíc vypracování soutěží pak profesoři četli od Filiuse Orionise, Kate Resey, Tydynky Flyové, Barbary Arinne Lecter, Nerys Heliabel Ghostfieldové, Lucy de Lioncourt, Adanedhel Bloom, Jean Molliacové, Gity Hrdličkové a mé maličkosti.

Bodování v seminářích
Tento žebříček je ještě méně prostupný než žebříček soutěží. Je tu limitace maximálně tří seminářů na termín (dříve tomu tak nebylo). Na první příčce se skví jméno Jane Mooren, ale pokud Nerys Heliabel Ghostfieldová vypracuje jen jediný seminář, Jane bude katapultována na druhé místo. Ani jedna z nich ale zatím nedosáhla titulu „Vytrvalý mudrc“ za vypracování 300 seminářů a více (tento titul v sobě skrývá minimálně 13 školních let aktivního studia). To se zatím povedlo jen Filiusovi Orionisovi a Barbaře Arianně Lecter.

Honění se za body rozhodně na hradě není polem neoraným (ještě více zajímavých informací poskytoval předmět Bodohrotičství zavedený profesorem Filiusem Orionisem, bohužel se ale nyní už několik školních let nevyučuje). Pokoušet překonávat nejrůznější bodové hranice se studenti pokoušeli snad už od založení hradu. Zapsat do historie se ale dokázali jen někteří. Zapíšeš se i ty…?

Tak ať body naskakují!

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *