Těsně po velkém mazání

| Vydáno:
V neděli 1. 10. proběhl avizovaný výmaz studentů bez předmětu a také studentů se záporným počtem bodů. Kterou kolej mazání postihlo nejvíce a kdo letos vyhrál nepsaný boj o nejaktivnější nováčky? My už to víme!

Zatímco v neděli večer většina horlivě dopisovala své domácí úkoly, já se dala do sčítání lidu. Jako každý rok mě zajímalo, která kolej dostala nejvíce aktivních nováčků, a kde to zase až tak slavné nebylo. Když už jsem byla v tom, posvítila jsem si také na nováčky, kteří si zapsali 2 a více předmětů nebo svou nadprůměrnou aktivitu vyjádřili vypracováním alespoň jedné soutěže za body.

Nejmenší zemětřesení se odehrálo v Havraspáru. Modří zamávali 31 spolužákům, z toho 21 nováčkům bez předmětu. Mazáním se právě Havraspáru také nejvíce ulevilo, ještě v sobotu měli 12 studentů se záporným počtem bodů, což bylo nejvíc na celé škole.

Jeden předmět nestačil hned 19 havraspárským nováčkům a nějaký bod ze soutěží už pro kolej vybojovalo 13 z nich. Nezbývá než gratulovat, Havraspáru se letošní líheň opravdu povedla.

O něco hůř dopadlo sčítání pro červené, neslo se ve znamení kulatých čísel. Nebelvír navždy opustilo rovných 40 lidí, mezi nimi i bývalý primus Peter Sviter. Cestu do učeben nenašlo 30 nováčků, za to 15 si jich zapsalo předmětů více. Soutěžit za body si zkusilo už 14 nováčků.

Nebelvír měl v sobotu pouze 6 studentů se zápornými body, což bylo nejméně z celé školy. Myslím, že i Nebelvír může oslavovat.

Zmijozel má toho času nejméně studentů, včera mu zmizelo 44 lidí, z toho 37 nováčků bez předmětu.

Ti, co zůstali, ale rozhodně nejsou marní, 11 z nich si zapsalo alespoň dva předměty a 13 už ulovilo nějaký bod ze soutěže. Ještě v sobotu Zmijozelu ubíralo body 8 studentů.

Největší škody ale sčítá Mrzimor. Neděle se pro něj nesla ve znamení odchodu 52 studentů, z toho 45 nováčků bez předmětu. To nese samo sebou i horší statistiky v dalších sledovaných aspektech. Soutěž za body vypracovalo pouze 8 studentů a jen 7 si zapsalo více než dva předměty.  Stejně jako Zmijozel měl Mrzimor ve svých řadách 8 studentů se zápornými body.

Počet a aktivita nováčků v kolejích alespoň prozatím neměla větší vliv na bodovací hodiny, ty jsou i po skončení druhého termínu krásně vyrovnané, vypadá to, že nás letos čeká napínavý boj o školní pohár.

Mazání se ale pravděpodobně nevyhneme ani v blízké budoucnosti, už po půlnoci se dostali do bodového minusu další studenti, a to napříč všemi kolejemi, doufejme, že alespoň některé se podaří ještě zachránit.

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

  1. Děkuji za pěknou statistiku 🙂 Sama jsem mazání studentů sledovala, ale spíše okrajově, je super mít to takhle naservírované se vším všudy :))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *