Vykradli Vetešnictví u Kšeftaře?

| Vydáno:

Jsem stálý zákazník na Příčné ulici, projdu pěkně všechny obchody, mrknu kolik jakého kusu oblečení kde je, či zda někdo něco prodal k Vetešníkovi. Tam teda koukám vyloženě po žabkách, protože se málokdy stane, že mi nějaká padne – ať už za domácí úkol, či v Ďáblově Jámě.

Tím větší pro mě bylo zděšení, že ve Vetešnictví u Kšeftaře zmizelo téměř všechno zboží. Zůstalo toho tam opravdu velice málo a nikde není oznámeno, co se tam stalo. A já se vás ptám, co si myslíte, že se stalo u Vetešníka, že tam tak rapidně rychle zmizelo skoro veškeré zboží?

Žizo Pizza Dekara: Že by krach??

Ignacius Horak: Domluvil jsem se s Vetešníkem, ukradl to a jemu Gringotti vyplatí pojistku, byl to všestranně výhodný obchod s tím, že to skřeti zaplatí.

Katherine Angel: Škrkny nebo… hm… zásah vyšší síly 😀

Charlotte Fail: Podle mě je příčinou rozprodání většiny zboží hrozící hospodářská krize. Kouzelnického světa se sice zatím nijak výrazně nedotkla, ale rodiče mladých kouzelníčků byli zmateni panikou šířící se mezi mudly, a proto postrčili své děti k rychlému nákupu levného zboží, neb se obávali, že až se krize rozšíří, nebudou mít co na sebe a nové kousky si dovolit nebudou moci, jelikož budou moc drahé. Toť má teorie 😉

Sophia Glis Glisová: U Kšeftaře jsem delší dobu nebyla, jsem stejnak skoro bez peněz, ale teď jsem tam koukla a fakticky – kde nic, tu nic. Já bych řekla, že to sežraly škrkny a nebo druhá možnost, zboží zabavila kouzelnická obchodní inspekce.

Samarela von Ždibec: Mno, co se stalo? Nevím, jak dlouhé to chceš, ale podle mě to nezpůsobily škrkny. Ty sice způsobují úplně všechno, ale v tomhle je předhonili náš Johník a naše Gituš. Oba najednou zatoužili po majetku a začali vykupovat Vetešníka ve velkém. Oba si to mohou dovolit, i když se to někdy nezdá.

Elizabeth Lextrová: Podle mě se tam chystá něco nového…

Názory jsou různé a dokonce padla jména (dokonce konkrétní) na údajné zloděje. Škrkny jsou – jak se zdá – na bradavicím denním pořádku, i když nic v pořádku na tom není, protože se snaží znepříjemnit náš kouzelnický den, i když aspoň se něco děje. 🙂

Nu, a co nás taky může zarazit, je odpověď Ignácia, který se otevřeně přiznal, že za vším stojí on. Jenže je tomu opravdu tak, či červený student pouští do éteru takovou závažnou lež?

A co na to madam Lenůlie?

Lenůlie Čihůlková: Že by opravdu taková mánie nakupování? 🙂

Co za tím vším vězí, o tom můžeme jen spekulovat. Třeba se časem dozvíme víc, každopádně každý den tam přibývá zboží, dnes (29.10.2008) je ho tam jedenkrát tolik, co včera.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *