Dopis Fleutýnce

| Vydáno:
„No, to se na papírek napíše seznam přání a zabalí se do sněhové koule,“ vysvětloval děda Pettson. „Večer se na dvoře z koulí postaví sněhová lucerna a na její vrchol se položí koule se seznamem přání. Pokud se do druhého dne do rána lucerna zřítí, je téměř jisté, že tam skřítek byl a dopis si vzal. A tehdy přijde skřítek i na Štědrý večer.“

Nastal předvánoční čas a mnoho čarodějů a čarodějek píše dopis proslulé trollí víle Fleutýnce. Tato víla už nějakou tu dobu roznáší dárky kouzelníkům tady na hradě. I já se rozhodla poprvé jí napsat.


Milá Fleutýnko,

já, malá studentka z Bradavic, píši Tobě, úžasné a milé víle Vánoc, pár prosbiček a přání, které si přeji. Prosím Tě, pokus se alespoň některé splnit, jelikož věřím, že nejsem jediná, kdo si je přeje.

Chtěla bych začít s pár drobnostmi, které by mi udělaly radost. Rozhodně by to byly nějaké pěkné oblečky a pár knížek. Ale to jsou ta přání méně podstatná, ta hmotná.

Pak mám samozřejmě seznam, co bych si přála nehmotného.
Největší radost by mi asi udělal klid, mír a zdraví pro všechny kouzelníky na hradě, a kdybys to dokázala, milá vílo, tak i pro všechny lidi na celé zemi.
Pak také šťastné a veselé vánoční svátky pro všechny moje přátele a rodinu. Vlastně pro každou živou bytost.

Celkově bych si přála, aby všichni byli šťastní, veselí a plní radosti ze života. Pro každého studenta, pro každého učitele či zaměstnance nebo kohokoli a taky pro naše milované mazlíčky.
Doufám, že se Ti podaří má přání alespoň z části splnit.

Další přání, která jsou pro mě důležitá, jsou ty pro Bradavice, místo Tvé vánoční návštěvy.
Přála bych si, aby Bradavice byly i nadále domovem nás všech, kouzelníků. Aby sloužily jako útočiště, kde si můžeme odpočinout a užít zábavu. Abychom to tady měli rádi stejně tak, jako jsme měli kdy dřív.
Taky bych si přála, aby se vždycky našlo co vylepšovat, aby byl hrad čím dál tím lepší.

A já sama mám ještě jedno tajné přání, které bych si přála…
Asi (určitě) víš, že se na hradě už kdysi konal Turnaj tří kouzelnických škol. A mým přáním by bylo, aby se konal znovu. Třeba v dalším školním roce.

Ale chápu, že toho chci moc.

Drahá Fleutýnko, i kdyby se Ti nepodařilo má přání splnit, budu ráda, když si můj dopis alespoň přečteš. Ať se cítím tak, že o mně, malé prvačce se sny a nadějemi, víš.

Přeji Tobě – a vlastně úplně všem – krásné Vánoce!

Stella


Pro Denní věštec
Stella Wiliems

Poznámka redakce: A co vy, milí naši čtenáři, také píšete dopisy Fleutýnce? Jestliže ano, jsme už nyní zvědaví a zaručeně budeme potěšení, když se s námi o svá tajná přání podělíte skrze komentáře.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *