Páni profesoři versus Školní řád

| Vydáno:

Jelikož sama se dostávám do konfliktu s naším řádem prakticky neustále, byla jsem nucena po nocích si ho nastudovat, ať vím, co vlastně všechno překračuji. S uspokojením sobě vlastním musím konstatovat, že není bod, se kterým bych vědomky nebyla nějakým způsobem v rozporu. Kdybych se nenechala hloupě třikrát chytit nahatá, do této doby bych neměla ani jeden trest.



U našich úctyhodných pánů profesorů bych předpokládala, že nám mají jíti příkladem a když už by Školní řád do puntíku neznali, čemuž nelze prakticky ani uvěřiti, měli by alespoň dodržovat ty nejznámější pravidla. Avšak chování našich představených mne doslova šokovalo. Skutečně s otevřenou pusou jsem zůstala na židli jak přibitá. Díky této poloze mi dolní čelist vypadla a doteď ji musím mít zadrátovanou, čímž jsem utrpěla újmu na zdraví i na cti a nejenže budu, ale i musím žádat odškodnění.
Mou bolavou pusu teď nechám stranou, byť že by to mohlo být tématem na další hodnotný článek. Vrátím se tedy k prvotnímu námětu. Ne jednou se mi podařilo nachytat nějakého svého představeného se spuštěnými kalhotami, leč jsem tomu bohužel nevěnovala náležitou pozornost.
Avšak já si řekla dost! Když Školní řád, tak pro všechny! Naneštěstí však své představené nemohu nijak potrestat, proto zveřejním jejich nejčastější hříchy, aby se nad sebou minimálně zamysleli. Doufám, že je to doslova nakopne a uvědomí si, jakého špatného příkladu se dopouštějí, nehledě na to, že morální výchova jejich svěřenců jde samozřejmě do háje.

Nejčastějším přečinem našich úctyhodných vyučujících je ignorování bodu 3.6, v němž se píše: „Studenti a zaměstnanci si vzájemně vykají. Student oslovuje profesora či zaměstnance titulem a jménem, zaměstnanec oslovuje studenta slečno/pane a jménem, oslovovat zdrobnělinami či přezdívkami je zakázáno. Studenti si mezi sebou tykají, u zaměstnanců toto platí až po vzájemné dohodě.“

Tento zákaz nebere v potaz téměř žádný profesor, jak se každý může sám přesvědčit ve Velké síni. Namátkou tedy jako důkazní materiál sem předložím toto:

Image Hosted by ImageShack.us

Co se týče druhého prohřešku, tak ten se týká bodu 3.3, který říká: „Ve velké síni platí zákaz pořvávání (používání Caps Lock). Tento zákaz se nevztahuje na profesory, primuse a prefekty, kteří tak mohou využít v nutných případech. Popis děje je možno uzavírat mezi dva +. Rovněž platí přísný zákaz tapetování (odesílání jednoho příspěvku vícekrát) a opakování jednoho znaku více než pětkrát za sebou.
Za toto porušení se hrozí minimálně trestem, nebo na vás jedna nejmenovaná a přeaktivní Mrzimorská studentka začne vyřvávat: „Pozor, znaky!“
Pan Midar by si měl zopakovat první třídu mudlovské školy. Má ve svém projevu o jedno á a jeden vykřičník více, než by bylo záhodno. Že se pane Kilahime nestydíte!

Image Hosted by ImageShack.us

Bývá pravidlem, že každý musí po hradě choditi oblečen. Jak jsem sama psala již v úvodu, já za naprostou ignoraci tohoto zvyku jsem několikrát tzv. „sjížděla díru“, nebo přeloženo pro dosud netrestané, seděla ve sklepení a mlátila hlavou o stůl.
Teď přijde na řadu perlička. Dnes kolem půlnoci ctihodný pan Werewolf, který je čirou náhodou ředitelem Havraspáru, byl nachytán, jak převlečen za nahatou studentku děsí pohledem na své neoblečené tělo obyvatele hradu. Nutno poznamenat, že na začátku minulého školního roku to byl on, kdo rozdával většinu trestů za toto provinění. Zde je jeho fotka, kterou jsem s nasazením vlastního života pořídila.
Jen tak na okraj, panu profesorovi to jako studentce velmi slušelo, že ano??

Image Hosted by ImageShack.us

A já se tedy na závěr ptám, jakým právem nás můžou naši učitelé trestati, když sami Školní řád evidentně nedodržují?!

Komentáře

  1. 🙂 všecko popřu – to je fotomontáž, za tím si stojím 🙂

    pana kolegu Midara chápu, byl v nevýslovném zděšení a ono když je člověk v děsu, tak těžko může počítat znaky, my vlastně můžeme být rádi, že se snažil alespoň trefit do přiměřeného počtu znaků 🙂

    k Lavender, hm hm, co k tomu dodat 🙂 tento bod školniho řadu je absolutní nesmysl, ne cely, ale ono pravidlo o zdrobnělinách a celá škola vč. pana ředitele již dávno pustila z hlavy a je to vlastně takový přežitek školního řádu 🙂

    Pokud vidím, tak Lavi oslovuje s titulem „slečno“ a kdyby jste vytípla i další část, tak by tam jistojistě vykala 🙂

    a teď se ptám – vy jste slečno Elanius dostala trest za oslovování zdrobnělinami nebo za překorčení znaků o jeden znak?:) to pochybuju ))

  2. jen se.. – pozastavuji, co všechno už Denní Věštec vydá – toto je absolutně bulvární článek, nic moc bulvárnějšího tu už nenajdeme…

    1. Re: jen se.. – Ano, zcela správně, co už všechno DV vydá. Když tak probírám článkama, polovinu bych hodila do koše rovnou a z toho zbytku bych se tak nad třetinou pořádně zamyslela. Já nevím jak vy, ale články co mají dohromady 2 věty, pointu abych hledala pod mikroskopem a stejěn ji nenajdu v lásce zrovna nemám

  3. – já ti fandím!
    je to čtivý a aktuální článek,který je plný názorů studentky.

    Je správné, že Eli není jen ovcí, která píše úkoly a soutěže, ale také se zamyšluje nad věcmi, které se dějí na hradě.

    Řád je t proto, aby se porušoval!:D

  4. – Bez čeho by byl správný časopis bez občasných bulvárních článků :)) Náhodou já články od Elan (nejen ty bulvární) čtu nejraději… A jak se říká „každý si zameť před vlastním prahem“ ikdyž zdrobněli jsou opravdu přežitek 😀

  5. – Tebe ne, ani se neznáme 🙂 právě proto jsem ji nejmenovala a toto tajemství si nechám pro sebe. Nač dělat zlou krev?!

  6. – Me se ten clanek libi. Mame prece svobodu projevu, tak nac se pozastavovat nad tim, co DV vydava. Sl. Elanius vydala clanek, ve kterem vystihla naprostou pravdu – my profesori a nejen my, mame s dodrzovanim skolniho radu problem a jeste vetsi problem je benevolence s jakou nam to vsem prochazi.

    A to prosim rikam ja, ktery obcas nekomu taky rekne drobnelinou ci omylem pripise jeden znak navic.

  7. – Nechci hodnotit kvalitu článku či se sáhodlouze vyjadřovat k již zveřejněným komentářům. Za zmínku mi však v této souvislosti stojí především to, že ve Školním řádu se stále vyskytují klíčové odkazy na Školní radu a její pravomoci, ačkoli tento orgán již neexistuje… Oproti tomu mi pět či šest znaků ve VS přijde nepodstatné.

    A pokud některé body školního řádu nejsou dodržovány a panuje obecný souhlas k jejich změně, proč nejsou změněny? Viz ono oslovování…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *